Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6441
De la 07 Ianuarie 2003
110926911
Parchetul General:

18 preşedinţi de secţii de votare din Olt, urmăriţi penal pentru fraude la referendum

  • 29 October 2012, 23:00
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala pe numele a 24 de persoane, printre care se afla 18 presedinti ai unor sectii de votare din judetul Olt, sub acuzatia de fraude la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui.
Potrivit unui comunicat de luni al Parchetului General, citat de Agerpres, cele 24 de persoane sunt acuzate ca au utilizat diferite procedee in vederea introducerii in urne a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, prin falsificarea unor mentiuni, fie pe listele permanente, fie pe cele suplimentare, ceea ce a condus la situatii de vot multiplu, respectiv de voturi fraudate.
Spre exemplu, la cele 18 sectii de votare ai caror presedinti sunt invinuitii din prezenta cauza, au fost identificate intre 10 si 78 de situatii de voturi fraudate (per sectie), acestea constand, de regula, in falsificarea unor semnaturi pe listele permanente sau suplimentare, in dreptul unor persoane care fie erau plecate din tara, localitate, fie nu s-au prezentat la vot sau erau chiar decedate.
In ceea ce-i priveste pe ceilalti invinuiti, in sarcina acestora a fost retinut faptul ca fie conduceau alte persoane la mai multe sectii de votare cu scopul ca acestea sa voteze de mai multe ori, fie au votat ele insele de mai multe ori.
Persoanele puse sub urmarire penala sunt: Florentin Silviu Tatomir, presedintele unei sectii de votare din Piatra Olt, Liviu Davidescu, presedintele unei sectii de votare din Scornicesti, Emilian Paun, presedintele altei sectii de votare din Piatra Olt, Mihai Sica, Radu Valeria, presedintele unei sectii de votare din Scornicesti, sat Rusciori, Dragos Ionut Marinescu, presedintele altei sectii de votare din Scornicesti, Florea Olaru, presedintele unei sectii de votare din localitatea Chiteasca, Ovidiu Marian Gherghe, presedintele altei sectii de votare din Scornicesti, Elena Tudosie, presedintele unei sectii de votare din Satul Leotesti, Radu Dumitru.
De asemenea, in acelasi dosar, mai sunt acuzati Ani Sisu, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia nr. 30, Verginica Cumpanasu, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia electorala nr. 30, George Cristian Iordache, presedintele unei sectii de votare din satul Bobicesti, Ionela Stanca,Verginica Stanca, Dumitru Ghita, Liviu Porumbiel, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia nr. 30, Georgeta Stirlea, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia 30, Elena Mitran, presedintele unei sectii de votare din localitatea Colonesti, Florina Iova, presedintele unei sectii de votare din localitatea Balanesti, Maria Sima, presedintele unei sectii de votare din localitatea Dejesti, Maria Pielaru, presedintele unei sectii de votare din comuna Colonesti, sat Guesti, Maria Popescu si Florin Diaconescu, presedinti ai unor sectii de votare din circumscriptia electorala nr. 30.
Acuzatiile aduse de procurori se refera la infractiuni prevazute de art. 54 sau 55 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cu ce te-alegi când faci cu ochiul
Britanicii se tem că 30 de milioane de români şi bulgari le vor lua locurile de muncă
Triunghiul România - Rusia - Transnistria
cronologia evenimentelor care au tensionat relaţiile în luna octombrie
20 de ani fără Doina și Ion Aldea-Teodorovici. 20 de ani de neuitare
Paralela cu cazul zăcământului de cupru de la Moldova Noua
cum au folosit oligarhii ruşi spionajul industrial pentru a controla ALRO Slatina
Reţeta zilei: Castraveţi muraţi la rece
Elemente de muniţie descoperite lângă un depozit de gunoi din comuna Călăraşi
Autoturism cu documente falsificate oprit la graniţa cu Moldova
Moldovean depistat după ce a trecut ilegal frontiera
Când Rusia a aderat la FMI, am ratat cu brio o bună oportunitate de deschidere a subiectului "tezaur"
O societate nouă în subordinea CJ ar putea prelua gunoiul din Botoşani
Constantin Conţac îşi încearcă şansele pe Colegiul 3 Botoşani
Candidaţii PPDD sunt pregătiţi de parlamentare
Botoşani: Neînţelegeri teritoriale la graniţa cu judeţul Suceava
Liviu Toma - un fudul fără portofoliu
Ioan Rotundu
Funcţii de conducere în Sănătate care nu stârnesc interes
Nou concurs în şcoli pentru posturile vacante
Nova Apaserv vrea să dea buzna în casa rău platnicilor
Coplata la serviciile medicale se amână până după alegeri
colpata scoate mulţi bani din buzunarul bolnavilor fără bani, vor fi condamnaţi legal la moarte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă