Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26905
De la 07 Ianuarie 2003
122912554

Parchetul General a deschis un dosar penal de instigare la fals intelectual dupa "autodenuntul" lui Sebastian Ghita

  • 29 September 2016, 23:00
Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual in urma "autodenuntului" facut de Sebastian Ghita in legatura cu lucrarea de doctorat a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, anunta Mediafax, citand reprezentanti ai biroului de presa al Parchetului. Procurorii fac cercetari pentru infractiunea de instigare la fals intelectual, deocamdata nefiind pusa sub invinuire vreo persoana, fiind vizate doar presupusele fapte semnalate de parlamentar. Anchetatorii au demarat investigatiile la doua zile de la depunerea "autodenuntului", prima persoana audiata fiind chiar Sebastian Ghita.
"Am dat o declaratie in calitate de martor astazi si urmeaza ca si in perioada urmatoare sa mai vin cu elemente de proba care sa ajute la solutionarea acestei situatii. Vor fi audiate si alte persoane care sa certifice cele spuse de mine. Am nominalizat, sigur ca da, am spus persoanele care au fost vizate de mine si care au participat alaturi de mine la acaesta intamplare, eveniment. (...)
Nu ma simt vizat (de declaratia lui Klaus Iohannis -n.red.), nu inteleg de ce o chestiune juridica e tratata de doamna Kovesi politic ca doamna Kovesi nu e politician. Tot timpul ni se atrage atentia ᅡnu va referiti la justitieᅡ, dar dansa se poarta acum ca un politician, am vazut ca si ea si Iohannis au zis ca e o chestiune de campanie politica. Oricat de buna e relatia dintre Iohannis si Kovesi, Iohannis nu ii poate asigura dansei o situare deasupra legii", a declarat Sebastian Ghita la iesirea de la Parchetul General.
Sebastian Ghita a fost audiat, joi, la Parchetul General in legatura cu autodenuntul depus in ceea ce priveste teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, deputatul precizand ca procurorii Parchetului arata ca orice cetatean, "chiar si Laura Codruta Kovesi", poate fi investigat. Parlamentarul i-a acuzat pe reprezentantii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care au anuntat ca nu pot face verificari in lipsa unei sesizari insotite de documente si ca nici nu se pot autosesiza, dar si pe ministrul Educatiei ca trateaza discriminatoriu posibilele cazuri de plagiat.
Sebastian Ghita a facut marti un autodenunt la Parchetul General in care sustinea ca el, alaturi de alti demnitari, ar fi participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.
In replica la afirmatiile deputatului, Laura Codruta Kovesi a transmis ca nu a plagiat si ca declaratiile deputatului au facut in trecut obiectul unor verificari ale CSM, privind afectarea independentei justitiei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.09.2016
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Tariceanu: Domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman.
S-a angajat deschis intr-o campanie electorala partizana
Prognoza meteo pentru weekend
Dacian Ciolos a participat aseara la reuniunea liderilor PPE
Premierul ar fi declarat ca isi doreste ca un guvern liberal sa continue ce a inceput
Raluca Pruna: Ministerul Justitiei a platit anul trecut aproape 10 milioane de euro doar pentru chiriile judecatorilor si grefierilor
Ministerul Educatiei vrea sa le interzica rectorilor sa detina functii politice sau in Parlament.
O masura similara ii va viza si pe directorii din preuniversitar
PSD are o noua gaselnita pentru sifonat banii statului.
Blestemul firmelor de stat
Raluca Pruna: Am vazut in ultimele luni o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi,
acest lucru se explica prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate
Flămânzi: O nouă ţeapă dată de deputatul liberal Costel Şoptică
Ioan Rotundu
Exerciţiu în caz de urgenţă la Botoşani şi Şendriceni
Demagogie şi populism marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog