Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12894
De la 07 Ianuarie 2003
122898543

Parlamentarii botoşăneni fac pronosticuri asupra moţiunii

  • 30 September 2007, 23:00
Rămânerea la guvernare a liberalilor va fi decisă miercuri, când va fi discutată şi supusă a vot controversata moţiune de cenzură a grupului social democrat. Deşi împărţite, părerile privind finalitatea iniţiativei social democraţilor converg în mare parte spre ideea comună că această moţiune nu va scoate de la guvernare actualul Cabinet Tăriceanu.
Senatorul conservator Gavrilă Vasilescu îşi motivează scepticismul privind trecerea moţiunii, de ideea că nici unul din cei 322 de parlamentari ce l-au trimis pe preşedintele Băsescu la referendum nu doreşte să arunce mingea în terenul Cotroceniului, lăsându-l pe Traian Băsescu să decidă noul premier. „În proporţie de 95% moţiunea nu va trece. Cu toate declaraţiile pro şi contra eu cred că nici cei care au redactat moţiunea nu o vor vota în totalitate”, a declarat Gavrilă Vasilescu. Din punctul său de vedere moţiunea va fi votată de 60% din social democraţi şi de grupurile PD şi PLD.
Preşedintele liberalilor botoşăneni Liviu Câmpanu este şi mai sceptic, găsind considerente logice care vor împiedica trecerea moţiunii. Deputatul susţine că scopul moţiunii, chiar dacă social democraţii nu realizează, este aducerea la guvernare a democraţilor. „Găselniţele preşedintelui Băsescu sunt încercări disperate de a manipula anumite zone politice româneşti. Singurul scop al moţiunii este încercarea de a aduce din nou PD-ul la Guvernare. Nu îi interesează starea naţiunii, ci să ajungă încă o dată la ciolan”, concluzionează deputatul liberal botoşănean.
De partea cealaltă, a susţinătorilor moţiunii, liberal democratul Mihai Ţâbuleac speră ca moţiunea să teacă. Aceasta în pofida faptului că în adâncul său ştie că şansele sunt minime şi cuvântul hotărâtor îl vor avea social democraţii, în care nu are încredere. Ţâbuleac îşi justifică votul pentru trecerea moţiunii însă nu pentru că este de acord cu argumentele prezentate în document de social democrat.
Liberal democratul susţine că va vota această moţiune nu neapărat pentru motivele invocate de social democraţi, ci pentru că, din punctul său de vedere actualul Guvern este nelegitim, nelegal, imoral şi neperformant. Moţiunea critică de altfel mai mult activitatea foştilor miniştri, mai ales cei democraţi. „Vom vota pentru că actualul Guvern e nelegitim, nelegal, imoral şi neperformant”, susţine Mihai Ţâbuleac, deşi cu ceva timp în urmă făcea parte din acest guvern şi se lăuda cu el. Nelegitimitatea vine din faptul că Tăriceanu nu poate reprezenta o formaţiune politică, pentru că a fost desemnat ca reprezentant al Alianţei, şi nu al liberalilor. Nelegalitatea vine din faptul că ordonanţele 24 şi 25 privind funcţionarea guvernului au fost respinse de senat zilele trecute. „Am ajuns în situaţia că avem miniştri, dar nu avem ministere, avem Guvernanţi, dar nu avem Guvern. Senatul a luat o decizie contrară, aducând Guvernul în situaţia de a nu avea temei legal”, constată Mihai Ţâbuleac.
Lipsa de moralitatea este argumentată de calitatea miniştrilor, ce pică unul câte unul în dispreţul populaţiei, împărţindu-şi timpul între ministerele pe care le conduc şi vizitele la DNA. În final lipsa de performanţă este argumentată de liberal democratul botoşănean prin faptul că în pofida afirmaţiei că economia duduie, bunăstarea nu se resimte la nivelul populaţiei, care pe zi ce trece o duce tot mai greu. Cu toate acestea, nici măcar senatorul liberal democrat, ce promite ferm că va vota moţiunea, nu crede că ea va trece. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cumplita răzbunare a profesorului Pricopie asupra preotului Diaconu
(Ioan Rotundu)
Noutăţi despre afacerile înaltului funcţionar public Moga
Atenţie la capcanele DE 58 din zona Coşula
La şcoala din Cordun legea o face vecinul Mănucă
primarul şi consilierii locali n-au ochi să vadă sau urechi să audă
Noi păcate financiare ale primarului din Flămânzi
Orban s-a încurcat în promisiunile pentru gara din Botoşani
Să se ferească de piaza rea!
Ioan Rotundu
Ţâbuleac are probleme cu votul uninominal
7 miliarde lei pentru bisericile botoşănene
Liberalii dau spectacole, primarul luptă cu alunecările de teren
Conservatorii visează la două locuri în Parlamentul Europei
Pro Tv spune “Stop torturării animalelor”
Victor Rebengiuc joaca în “Cu un pas inainte”
Se reia furnizarea apei calde
Ţiprigan are idei culturale gen „Meşteşugarii pricepuţi”
APM a câştigat un proiect pilot unic
Garda de Mediu s-a pus pe capul agenţilor ce dezmembrează vehicule
APIA verifică fermierii ce vor subvenţii europene
Comisarii de mediu caută culturi de soia modificate genetic
Oprişanu iar se laudă cu externalizarea unor servicii
Program TELE’M Botoşani, luni, 1 octombrie
Sunt obosit ... într-adevăr sunt obosit
Horoscop
Dacă aveţi probleme cu instalaţi electrică, el vă rezolvă
Românul, hei rup-ul şi banul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog