Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
28082
De la 07 Ianuarie 2003
76540881

Participaţi la Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic: 4-10 Octombrie 2010

  • 14 September 2010, 23:00
Agenţia Spaţialǎ Românǎ, coordonatorul naţional al activitǎţtilor din domeniul spaţial, invitǎ toţi iubitorii spaţiului sǎ îşi aducǎ contribuţia la desfǎşurarea ediţiei din acest an a Sǎptǎmânii Mondiale a Spaţiului Cosmic.
Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic este o sǎrbǎtoare internaţionalǎ a ştiinţei şi tehnologiei, şi a contribuţiilor acestora la îmbunǎtǎţirea condiţiei umane. Adunarea Generalǎ a ONU a declarat, în anul 1999, ca acest eveniment sǎ aibǎ loc în fiecare an între 4-10 Octombrie, sǎrbǎtorind astfel lansarea, pe 4 Octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorǎrii spaţiului cosmic şi semnarea, la 10 Octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneaza activitǎţile statelor în explorarea paşnica a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.
Ediţia din anul acesta a Sǎptǎmânii Mondiale a Spaţiului Cosmic are ca temǎ "Misterele Cosmosului", fiind dedicatǎ în primul rând profesorilor, elevilor şi studenţilor. Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic este, însǎ, deschisǎ participǎrii tuturor. Instituţii publice, firme, muzee, organizaţii non-profit, cadre didactice, chiar şi persoane fizice pot organiza evenimente pentru a sǎrbǎtori spaţiul.
În anul 2009, au avut loc peste 120 de evenimente în jumǎtate din judeţele României, plasând ţara noastrǎ, din nou, pe locul 2 în lume. De la mic la mare, participanţii români s-au implicat în explorarea universului cu ochii minţii. Multe dintre evenimente au avut loc în mediul rural; cele mai active judeţe, ca numǎr de evenimente, s-au dovedit a fi Cluj, Hunedoara şi Constanţa, mass-media naţionalǎ şi localǎ implicandu-se în promovarea acestor evenimente în randul publicului.
Evenimentele au fost diverse, de la spectacole, proiecţii de filme, carnavaluri spaţiale, pânǎ la lansǎri de rachetomodele. Imaginaţia şi inventivitatea organizatorilor şi participanţilor s-au dovedit fǎrǎ limite, iar frumuseţea spaţiului cosmic şi entuziasmul participanţilor sunt o garanţie cǎ în România, o noua generaţie de oameni de ştiinţǎ se aflǎ în formare.
Şi în anul 2010, românii sunt aşteptaţi sǎ contribuie la sǎrbǎtorirea Sǎptǎmânii Mondiale a Spaţiului Cosmic, Agenţia Spaţialǎ Românǎ oferind diplome celor mai merituoşi organizatori.
Persoanele interesate de a organiza evenimente sunt invitate sǎ consulte siturile de internet naţionale - http://wswromania.blogspot.com/ - şi internaţionale - http://www.worldspaceweek.org/ ale Sǎptǎmânii Mondiale a Spaţiului, sǎ înscrie oficial evenimentul pe care îl vor organiza la adresa
http://www.worldspaceweek.org/new_event.php, şi sǎ trimitǎ un scurt raport şi imagini de la evenimente la adresa [email protected] Logo-ul evenimentului poate fi descǎrcat de la adresa http://tinyurl.com/logowsw, iar organizatorii sunt invitaţi sǎ solicite, în limita disponibilitǎţii, câte un poster pentru promovarea evenimentului de la domnişoara cercetǎtor Iulia Jivǎnescu, [email protected]
Mult succes,
Virgiliu Pop
Coordonator Naţional Delegat pentru Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 15 septembrie
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Bancul zilei: Tăcerea episcopului
Educaţia din faţa blocului
Un radical american, autointitulat "Osama bin Laden creştin"
a fost arestat de FBI
De pesate 15 ani se tratează cu ceai de păducel
Petru Bogatu: A cui, totuşi, este Publica TV?
COMUNICAT DE PRESA - Oficiul de Poştă
Flutur, albeaţa din ochii social-democraţilor
Abandonaţi în evul mediu
Ioan Rotundu
Conducta de apă de la Leorda, „victima” alunecărilor de teren
Săptămâna Mobilităţii Europene la Botoşani
Adolescenta fugită dintr-un centru de plasament şi prinsă de jandarmi
Oierii unguri vin în transhumanţă la Târgul de la Popăuţi
Alegeri în UNPR
Senatorul Câmpanu bravează pe seama coplăţii din sistemul sanitar
Protecţia Copilului are de acum şi director economic
Comuniştii portocalii din IŞJ crează diversiuni pe seama profesorilor
aceasta pentru a masca dramele produse părinţilor şi mai ales elevilor
Farmaciştilor iar li se promit bani pe plăţile restante
Condiţie lingvistică pentru şeful DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă