Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
10294
De la 07 Ianuarie 2003
74021489

Partidele pentru românii din diaspora se încaieră din cauza nevoii de voturi

  • 31 August 2009, 23:00
Presedintele Partidului Identitatea Romaneasca, acuzat la randul lui ca face jocurile italienilor si nu ale romanilor pe care zice ca ii reprezinta, acuză filiala PDL din diasporă de activităti ilegale pe teritoriul Italiei, transmite Gazeta Romaneasca citata de Romanian Global News.
Presedintele Partidului Identitatea Românească, italianul Giancarlo Germani, acuză filiala PDL din diasporă de activităti ilegale pe teritoriul Italiei, mai precis de încălcarea unei legi din 1957 care interzice activitătile unor partide străine în Italia. Într-un comunicat postat pe forumul partidului, Germani amenintă că dacă aceste activităti continuă, va face plângere penală împotriva deputatului William Brînză, presedintele PDL Diaspora.
"Cetătenii români rezidenti în Italia nu au nevoie de partidele românesti"
"PDL Diaspora, attivita' illegale in Italia, contraria all'art. 100 Dpr 362/57", se intitulează articolul de pe forumul PIR, care începe citând din comunicatul emis în data de 25 iulie 2009 de presedintele PDL Diaspora, deputatul William Brînză: "De astăzi a demarat campania initiată de PDL Diaspora care militează pentru angajarea de români stabiliti peste hotare în calitate de consilieri."
Urmează apoi explicatiile: «PDL Diaspora ar vrea să facă în asa fel încât să fie alesi proprii membri în consiliile comunale în care este prezentă diaspora română. În Italia această activitate este ilegală, potrivit art. 100 Dpr 361/57 care prevede că "oricine încearcă în orice mod să interfereze, alterând rezultatul electoral al competitiilor electorale din Italia, comite infractiunea prevăzută si pedepsită de art.100 Dpr 361/57 care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani."
Consilierii comunali din Italia sunt alesi, potrivit legii, din partide italiene si niciun partid extern nu poate încerca să tulbure sistemul democratic italian interferând cu proprii candidati, care ar corespunde unui partid extern în locul partidelor italiene, asa cum prevede Constitutia, în alegerile italiene.
Scandalul din Fonte Nuova ar fi trebuit să facă PDL Diaspora să înteleagă că este ilegal ceea ce încearcă să facă în Italia, având în vedere că acolo au candidat în mod deschis doi exponenti ai PDL Roma, unul cu Pdl si unul cu Pd, obtinând doar vizibilitatea dispretului fată de normativa italiană si a lipsei de respect pe care o merită o tară gazdă, din partea PDL Diaspora. Cetătenii români rezidenti în Italia nu au nevoie de partidele românesti pentru a participa la viata politică italiană, asa cum demonstrează recentele alegeri comunale pe timpul cărora au fost alesi cetăteni români în diferite partide italiene.
PDL Diaspora ar trebui să se preocupe de motivul pentru care de la referendumul din 2007, pe timpul căruia s-au dus la urne 10.000 de cetăteni români, la alegerile politice din 2008 participarea s-a redus la 3.800 pentru a ajunge la 2.000 de votanti, dintr-un milion, la europenele din 2009, fată de 30.000 de români înscrisi pentru a vota candidatii italieni. PIR îsi rezervă dreptul de a face plângere penală în cazul în care Brînză vrea să continue planul de încălcare a legii electorale italiene expus în comunicatul său din 25 iulie a.c. Comportamentul de refuzare a politicii si partidelor românesti, exprimat în mod clar prin absenta la vot a românilor la alegerile românesti, ar fi trebuit să-l determine pe deputatul Brînză să fie mai putin arogant, aceasta fiind cea care a îndepărtat cetătenii români din diaspora italiană de partidele românesti.» Textul se încheie cu sloganul "Uniti suntem o fortă!". Semnează: Av. Giancarlo Germani, Presedinte PIR.
Activităti subversive
"Am încercat să obtinem o reactie din partea deputatului diasporei, William Brînză, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns" au declarat redactorii Gazetei Romanesti. "Giancarlo Germani a participat la o discutie pe forumul partidului în care a dat explicatii ulterioare: «Este ilegal pentru partidele italiene să participe la alegerile române si viceversa. Este si mai ilegal să te joci cu alegerile si candidaturile asa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Fonte Nuova. Dacă PDL-ul românesc încearcă să conditioneze în orice fel alegerile comunale italiene făcând să participe acolo în mod deschis sau ascuns conducători proprii, asa cum s-a întâmplat la Fonte Nuova, nu numai că se riscă probleme internationale, ci s-ar legitima acelasi comportament de partea italiană. PDL Diaspora este legitimat să opereze din punct de vedere politic în Italia numai pentru alegerile românesti.
Orice tentativă de a se insera în cele italiene este ilegală si mai ales are scopuri subversive, pentru că nu se întelege de ce un consilier comunal român ales la Venezia trebuie să răspundă PDL-ului românesc, ce interese ar trebui să apere în locul celor ale conationalilor săi rezidenti la Venezia... Dacă PDL Diaspora operează în cadrul alegerilor române, nicio problemă, dacă operează în cadrul oricărei alegeri italiene, atât deschis cât si în spatele scenei comite o ilegalitate gravă. Dacă înainte nu stiau asta, acum o stiu...
Comunitatea italo-română are nevoie de ajutorul si de sustinerea Statului român, căruia i-am cerut înfiintarea unui fond pentru urgente în Italia, dar cred că nu este nicio nevoie de partide si de politicieni români în Italia, care până acum numai au risipit vorbe si au creat divizări fără sens în beneficiul lor exclusiv pentru a-si promova interesele si persoanele lor care deseori, dacă nu întotdeauna, sunt cele mai nemerituoase..."
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autorităţile locale pot accesa bani pentru împăduriri
Dacă va mobiliza Armata şi Poliţia pentru a-şi păstra puterea
Voronin va ajunge la pulşcărie
Reportaj de pe strada 31 august 1989 din Chişinău
Mai sunt câteva zile până la startul ediţiei 2009 a Cerbului de Aur
Nouă zile şi nopţi de rugăciune la Catedrala “Sf.Iosif” din Bucureşti
Noua Primărie Frumuşica, aproape de final
Debut poticnit pentru „Gloria” Frumuşica
victorie clară pentru „Victoria” Flămânzi
Andreea Esca a bifat patru destinaţii de vacanţă
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi, 1 septembrie
Ţâbu, elevul Madonei
Cum este când îţi pierzi fecioria
Horoscop
E la mare ananghie, aşa că vinde ieftin!
Contrabandiştii nu se mai liniştesc!
116 ani de la înfiinţarea Jandarmerie rurale
Jandarmii botoşăneni au trecut cu bine şi anul acesta de Festivalul Verii
Călare pe moped, fără permis!
Angajaţii Urban Serv puşi la treabă!
Cei din învăţământ nu ştiu că să folosească cele zece zile de concediu fără plată
Dezastrul din Sănătate se accentuează
Vor putea ocupa posturi la catedră şi cu note sub cinci
Destituită de la conducerea Colegiului „Grigore Ghica” Dorohoi
Ţurcanu a câştigat prima luptă
Primul semn de slăbiciune
Ioan Rotundu
Mina de la Miorcani închisă de criză
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă