Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19557
De la 07 Ianuarie 2003
122905206

"Partidul da, partidul ia". Ziarul german FAZ ia in vizor Teleormanul,

  • considerat "patria si baza puterii presedintelui PSD, Liviu Dragnea"
  • 7 February 2018, 23:00
Judetul Teleorman a devenit subiectul principal al unui reportaj in ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), care considera ca „social-democratii romani sunt patrunsi de coruptie si totusi au multi votanti“, iar „cautarea motivelor duce la regiunea saraca Teleorman“. La aceasta concluzie au ajuns ziaristii germani, in articolul aparut la 1 februarie, sub titlul „“Partidul da, partidul ia“.
Jurnalistul Reinhard Veser, specializat in Europa de Est, relateaza chiar din orase din Teleorman, unde a vorbit cu oamenii, intre care angajati, mici antreprenori si politicieni locali. El constata o retinere a oamenilor de a-si spune sincer parerile, caci „viata e oricum destul de grea“, dupa cum ii replica proprietara unui magazin de produse electrice.
„Pentru un mic antreprenor e mai bine sa fie in bune relatii cu PSD, indiferent de ce gandeste el in particular. Caci partidul are orasul in mana“, considera jurnalistul FAZ in urma discutiei.
El vede in micile orase ca Rosiorii de Vede fortarete ale Partidului Social Democrat, create si neschimbate in atitudinea politica de dupa 1989, indiferent ce nume a avut acest partid. Prin urmare, conchide jurnalistul german, „din perspectiva multor cetateni din marile orase, mai ales a celor care au un job bun sau o firma proprie, astfel de orase sunt un teritoriu dusman.“
Trecand in revista mai recentele si mai vechile demonstratii ale zecilor si chiar sutelor de mii de oameni de la Bucuresti, Veser ajunge la concluzia ca „motivul a fost intotdeauna acelasi, ca si acum: PSD incearca sa demonteze justitia din Romania, pentru a pune capat luptei din ce in ce mai incununate de succes a acesteia, contra coruptiei“.
Ziarisul german crede ca, in acest sens, „presedintele partidului, Liviu Dragnea, are un deosebit interes personal“, fiind anterior condamnat si amenintat de o alta condamnare. De aceea, acesta „trebuie sa incerce sa dirijeze guvernul de la centrala de partid“. Lupta lui Dragnea cu justitia n-ar fi singulara, ci si „a multor tovarasi de partid, pe care ii ameninta acelasi lucru“.
FAZ mai intervieveaza un mic antreprenor local care a vrut sa investeasca in oras si a solicitat fonduri europene, insa s-a lovit de concurenta neloiala a unui alt antreprenor, membru PSD. Reporterul german vorbeste si cu presedintele Consiliului Judetean, urmasul in functie a lui Liviu Dragnea. Acesta declara, referitor la ascensiunea in partid: „Astepti pana cand vii la rand si, cand partidul decide ca esti necesar pe o functie, accepti propunerea lor“.
Intr-o astfel de posibila ierarhie, FAZ le mentiona anterior pe cele doua femei de provenienta locala, „care in guvern fac treaba lui Dragnea: premierul votat luni in parlament, Viorica Dancila, si ministrul de interne, Carmen Dan, care a fost timp de cativa ani prefecta judetului“.
Discutiile cu localnicii il fac pe ziaristul german sa traga concluzia ca „pentru PSD au votat numai aceia care depind de partid – bugetarii si antreprenorii care vor contracte cu statul“, o majoritate, in lipsa de altceva.
Impresia care ramane citind articolul este de dezolare, de neputinta, de lipsa de perspective de dezvoltare intr-un orasel depopulat si, pare-se, aliniat „la comanda de partid“.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Benedict al XVI-lea afirma ca se pregateste de moarte:
Sunt in drum spre Casa Domnului
Ilie Nastase si-a aflat pedeapsa definitiva din partea ITF:
Suspendarea a fost redusa de la trei ani la opt luni
Lia Olguta Vasilescu, despre eventual scaderi de salarii la privat prin transferul contributiilor:
L-au furat pe angajat, ca sa spun mai pe romaneste
Surse: Guvernul pregateste comasarea institutiilor si posibile concedieri de bugetari.
Primele tinte: Ministerul Muncii si Ministerul Agriculturii
Bancul zilei: Semnul recunoaşterii
Horoscopul zilei de 8.02.2018
Furaţi cu legea în mână şi în numele ei”
Ioan Rotundu
Cel mai mare zacamant de mercur din lume,
existent in zona arctica, ar putea reprezenta un pericol pentru sanatatea globala
Tudorel Toader, despre dezbaterea pe legile justitiei din Parlamentul European:
S-au spus neadevaruri; discurs politicianist, cu pretext juridic/ Nu s-a dorit aflarea adevarului
Ministerul de Externe il contrazice pe ministrul maghiar de Externe:
Nu poate fi vorba despre surse de gaze sau infrastructuri cu dedicatie exclusiva pentru o anume tara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog