Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2436
De la 07 Ianuarie 2003
123112835
pnl
Patimile pascale ale lui Neculai Baltaru generate de

Blocarea activităţii Prefecturii Botoşani din interesele deputatului Şoptică

  • Ioan Rotundu
  • 26 April 2021, 20:51
Neculai Baltaru îşi are rădăcinile familiale în localitatea Vf. Câmpului. El a trăit şi activat mulţi ani în comuna Drăguşeni, după care, la pensie, s-a mutat în localitatea Ipoteşti, judeţul Mureş. După moartea tatălui său Costache Baltaru, el a devenit moştenitorul proprietăţilor acestuia din localitatea Vf. Câmpului. Ghinionul a fost să descopere că în titlul de proprietate lăsat moştenire de tatăl său o eroare de măsurătoare a unei parcele de teren intravilan.
Pentru că suprafaţa de teren înscrisă în actul de proprietate nu corespundea cu cea din teritoriu, în toamna anului 2019 as depus la Primăria Vf. Câmpului un dosar pentru modificarea titlului de proprietate, la dosar depunând şi titlul în original.
Cum, necum, un funcţionat din primărie i-a pierdut titlul de proprietate. Aşa a început calvarul vieţii sale. Pentru că a făcut demersuri să obţină un titlu nou, cei de la OPCI Botoşani i-au cerut să plătească o taxă de publicitate de 100 lei la Monitorul Oficial şi să-l declare pierdut pe cel origina.
Omul s-a executat, iar dosarul său a fost trimis de OPCI la Prefectura Botoşani pentru a fi înscris pe ordinea de zi la Comisia de fond funciar pentru eliberarea unui alt titlu de proprietate care să evidenţieze şi rectificarea solicitată.
La Prefectura Botoşani dosarul a fost ţinut o perioadă la sertar. Instituţia nu are ocupată funcţia de secretar general care să programeze dosarul pe ordinea de zi la Comisie şi care să semneze noul titlu de proprietate.
Funcţia de secretar general a devenit vacantă cu câteva luni în urmă dar n-a mai fost ocupată pentru că cei din USR – PLUS n-au reuşit să se înţeleagă cu Costel Şoptică, preşedintele PNL, cui revine postul. Voci din culise susţin că Şoptică este interesat de post pentru a desemna o persoană de pe urma căreia să tragă ceva foloase.
Prefectul Dan Nechifor ar emite un ordin să numească o persoană pe perioadă determinată ca să poată funcţia instituţia Prefecturii, dar nu are binecuvântarea lui Şoptică care, spun surse din interiorul instituţiei, i-a interzis prefectului să facă angajări fără ştiinţa şi aprobarea sa.
În aceste condiţii, dosarul lui Neculai Baltaru s-a întors la Primăria Vf. Câmpului. Am contactat telefonic pe primarul Maria Huţu (foto) pentru a afla povestea acestui dosar buclucaş şi aducător de multe necazuri pensionarului Neculai Baltaru.
Iniţial Huţu mi-a spus c㠄nu cunosc despre ce dosar este vorba dar mă documentez şi vă spun”. Ulterior m-a sunat să-mi spun că dosarul este la primărie dar că în lipsa unui secretar general la Prefectură dosarul stă în aşteptare. „Nu cred că titlul de proprietate s-a pierdut la primăria noastr㔠a mai susţinut primarul Maria Huţu.
Pe tâlharul Baraba l-a salvat de la crucificare Ama şi Caiafa care i-au convins pe israelieni să-l graţieze pe tâlhar şi să-l crucifice pe Isus din Nazaret. Care le strica afacerile bănoase Pe Şoptică l-a salvat DNA Suceava, şi am să vă explic cum printr-un alt reportaj anchetă.
Cert este că din interesele sale de partid şi personale, instituţia Prefecturii Botoşani are o parte a activităţii sale blocată iar cei care suferă sunt cetăţenii de rând care pierd bani şi timp pe la uşa instituţiei fără să înţeleagă de ce.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 26 aprilie – 2 mai 2021
Bancul săptămânii: Nu vă trădaţi pritenul necuvântător
La ANSVSA, corupţia s-a instalat confortabil
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Aleksandr Lukaşenko vrea să-i transfere puterea, după moartea sa, fiului său Viktor Lukaşenko
Eleva Dimureac a fost umilită şi de către inspectorii IŞJ şi Protecţia Copilului
Ioan Rotundu
Peştele naşului Nistor este bun de consum
Ioan Rotundu
Schimbare la faţă la nivel de IŞJ Botoşani
Ioan Rotundu
Spovedanie de Paşti
Tristă poveste de Paşti
La Suliţa, progresul civilizaţiei se luptă cu vechile metehne ale autorităţilor
Traian Popa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog