Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
943
De la 07 Ianuarie 2003
110921413

Pe Putin îl chema Putină şi este moldovean la origine

  • 13 April 2008, 23:00
În revista săptămânală „Formula AS”, nr. 815 din 12 – 19 aprilie 2008, ziaristul Ion Longin Popescu semnează reportajul intitulat „Un jurnalist în « capitala lumii »”, în care consemnează şi câteva din legendele care circulă pe seama preşedintelui Rusiei, Emil Putin. Jurnalistul rus Viaceslav Samoşkin, cu care ziaristul româna s-a întâlnit la summit-ul NATO de la Bucureşti, i-a povestit românului legenda cea mai interesantă. Se spune că stră-străbunicul lui Putin (un nume care nu figurează în „Balşaia enciclopedia”, deci nu are nici o semnificaţie în limba rusă) a fost român din Basarabia şi se numea Vladimir Putină. Moldoveanu Putină a făcut parte din corpul celor 400 de soldaţi care-l păzeau pe Dimitrie Cantemir. În urma bătăliei de la Stănileşti pe Prut, din 1711, Cantemir a fost învins de turci, deşi era aliat cu ruşii. Ţarul Petru cel Mare la salvat pe Cantemir din mâna turcilor şi l-a primit la Moscova. Acelaşi ţar l-a decorat pe subofiţerul Putină, pentru loialitatea sa.
Potrivit tradiţiei ruseşti, toţi urmaşii pe linie paternă ai acestuia, născuţi primii, au fost botezaţi Vladimir. De atunci, un lung şir de „Vladimir Vladimirovici” a urmat arborele genealogic al preşedintelui Rusiei, însuşi numele său fiind Vladimir Vladimirovici. Se mai acreditează faptul că un alt Vladimir Vladimirovici Putină, bunic al lui Putin, ar fi fost bucătarul favorit al lui Stalin.
Să ne reamintim concluzia din conferinţa de presă, cu care Putin i-a înduioşat pe mulţi: „Noi, ruşii, ne-am retras toate trupele din Europa. Şi ce am primit în schimb? O bază americană în România şi una în Bulgaria. După opt ani în care am condus Rusia spre modernizare, iată, mă las la vatră…”
Nu putem comenta nimic, nu avem ce comenta! (Redacţia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sutanele popeşti au invadat politica rurală
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XCVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Preoţi amendaţi pământeşte
Însămânţările se derulează în forţă
A făcut gesturi obscene şi s-a înţepat în trandafiri
O reclamaţie bine ticluită
Leac pentru limbă de soacră
Program TELE’M Botoşani, luni, 14 aprilie
Au necinstit memoria eroilor
Poliţia rutieră este acuzată din nou
„Trandafir moldovenesc” se pregăteşte pentru Festivalul din Beautiful
Decizie controversată pe seama distribuirii produselor alimentare în şcoli
Nu prea îi ţine punga pentru cheltuieli electorale
Turism electoral cu salam, pârjoale şi pui fripţi
Cârcotaşul
Românul şi frăţia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă