Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1528
De la 07 Ianuarie 2003
122887177

Pe cine protejează Tăriceanu în MAE?

  • 15 April 2008, 23:00
In recentul scandal privind soarta tragica a romanului din Polonia, scandal ce a dus la demisia ministrului Cioroianu a mai existat un vinovat. Acesta s-a fofilat ca de obicei in spatele protectorului sau Calin Popescu Tariceanu si a incercat sa nu faca deloc zgomot pentru a nu trezi interesul presei.
Mihai Gheorghiu (foto) este pupila lui Calin Popescu Tariceanu din MAE. « Lasati-l ma, pe Mihai in pace. Ia si el un salariu acolo ! » ar fi spus Tariceanu atunci cand unul dintre consilierii sai apropiati i-a spus despre gafele care marcheaza traseul incompetentei lui Gheorghiu in MAE. Mihai Gheorghiu este seful Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, departament din cadrul Ministerului de Externe. Romanul mort in Polonia ca si alti romani aflati in inchisori sau in situatii disperate prin diverse colturi ale lumii sunt « romani de pretutindeni » care ar fi trebuit sa intre in grija acestui Departament din MAE. Numele lui Gheorghiu nu a fost pomenit de nimeni in acest scandal pentru ca tinta era Cioroianu. Vina lui a fost clara si vizibila. Insa la fel de clara si vizibila este si vina secretarului de stat Gheorghiu. Cioroianu a avut cel putin demnitatea sa-si asume greseala. Gheorghiu nu.
Starea jalnica a comunitatilor romanesti din Timoc, Ucraina, Macedonia, Albania, Bulgaria, Ungaria sau Grecia (si aici vorbim de comunitati romanesti autohtone nu de emigratie) se datoreaza managementului absolut dezastuos intretinut de Gheorghiu si a marionetelor lui de la conducerea acestui departament. Exemplele cele mai invocate in presa ca cele privind romanii din Timoc sau situatia la fel de dramatica a romanilor din regiunea Odesa din Ucraina, pot fi completate cu situatia dramatica a aromanilor din Albania.
« Meritele » lui Gheorghiu nu se opresc insa aici, ele se extind ca si competentele DRRP si asupra emigratiei. Si aici Gheorghiu a reusit sa faca sa se aleaga praful de imaginea Romaniei si asa terfelita de presa din Italia sau Marea Britanie. Dupa promisiuni si uneori contracte semnate ce au facut ca asociatii romanesti din Italia si Germania sa cheltuie sume importante de bani pe actiuni culturale sau de promovare a valorilor romanesti, Gheorghiu a « uitat » sa le mai dea banii. Au urmat memorii pe la Presedentie si Guvern in care bietii oameni, intrati la datorii pe promisiunile statului roman (admitand absurdul ca Gherghiu ar putea reprezenta statul roman!), se plangeau ca au facut datorii la banci pentru actiunile organizate, imaginea statului roman terfelita in cadrul comunitatilor romanesti, odata in plus si scandal. Cam atat a reusit sa genereze echipa care conduce DRRP-ul in 2007.
Solutia a fost ca din bugetul pe 2008 sa se achite datoriile catre asociatii contractate in 2007. Este pentru prima oara in istoria acestui departament cand se intampla asa ceva. Ce se va intampla cu proiectele din 2008 ? Acestea vor fi reduse la maximum, fiind acordate finantari doar clientilor politici ai lui Gheorghiu. Sau ai altora...
In mediile informate din MAE se vorbeste si de faptul ca Cioroianu a cazut datorita unei campanii de presa prea bine organizata ca sa fie intamplatoare. Aceleasi surse spun ca in perioada cand Cioroianu a fost ministru au existat anumite tensiuni cu cei ce vor sa controleze MAE, adica cu SIE. Si ca de acolo ar pleca aceasta buna organizare a campaniei de presa... De ce Gheorghiu nu a facut subiectul acestei campanii de presa !? Ei bine, insistenta sa pentru ca DRRP sa ramana in MAE, adica sa ramana un instrument prin care cealalta institutie din spatele lui MAE, sa controleze asociatiile romanesti, ar fi motivul « ocrotirii » sale in aceasta campanie.
Inainte de 1989 fosta securitate a utilizat mizeria morala, incompetenta si frica ca instrumente prin care isi facea slugi devotate. Dupa 18 ani de la evenimentele din 1989 pentru unii nu s-a schimbat nimic... (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine este noul ministru de externe al României?
Proiectul de ”Acord de cooperare şi prietenie dintre R. Moldova şi Transnistria”
Imigranţii români şi criza economică din Spania
Nu e nimeni sub pat
Horoscop
Comunicat de presă
Invitaţie la o distracţie pe cinste, de 1 Mai
Campanie de ecologizare iniţiată de elevi
Cu scaunele furate, la plimbare prin parc
Băutura, bat-o vina!
Pompierii dau o mână de ajutor persoanelor supraponderale
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 16 aprilie
Comentariul comentariilor (XCVIII)
(Ioan Rotundu)
Ce-i bine făcut, şi lui Dumnezeu îi place!
SC Urban Serv a mărit suma la investiţii
Vârstnicii asaltează Primăria cu cereri pentru asistenţă socială
Elvădeanu s-a hărnicit şi vrea să rezolve restanţele de peste ani
În sediul Permise Auto nu se vor ciocni ouă de Paşte
Încă trei străzi ale Botoşanilor vor fi modernizate
Câinii comunitari papă banii contribuabililor botoşăneni
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog