Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18227
De la 07 Ianuarie 2003
122878294

Pedepse mai mari pentru pacienţii violenţi cu medicii

  • 5 September 2010, 23:00
Pacienţii care agresează cadrele medicale se vor alege cu pedepse mult mai aspre decât cele din prezent. Este ceea ce vor reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Colegiului Medicilor. O propunere legislativă în acest sens a fost deja făcută.
„Sper ca propunerea să fie şi luată în seamă. Sunt mulţi pacienţi agresivi. Noi, cel puţin, care lucrăm în serviciul de ambulanţă, ne lovim destul de des de agresivitatea unor pacienţi. Fie că este agresiune fizică sau verbală, trebuie sancţionată ca atare. Acum legea este prea blândă”, este opinia unui cadru medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Oficialii sistemului sanitar au transmis ministrului Justiţiei şi Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor un amendament la proiectul „Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor”, în care propun ca infracţiunile asupra personalului medical –medic, asistent medical, şofer de ambulanţă sau orice altfel de personal din sistemul medical aflat în exerciţiul funcţiunii să fie încadrate în categoria ultraj asupra autorităţii şi să fie sancţionate în consecinţă, mult mai aspru, la fel ca faptele săvârşite asupra funcţionarilor publici.
„Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital poate să fie sancţionată cu închisoare de la 3 luni până la 2 ani, sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor, similar cu cele aplicate în cazul agresiunilor asupra funcţionarilor publici. Astfel, agresorul ar fi sancţionat cu închisoare între 6 luni şi 3 ani. Mai mult, prin noua prevedere legală împăcarea părţilor nu mai înlătură răspunderea penală. Prin noile măsuri urmărim descurajarea celor care nu respectă corpul medical şi munca depusă de angajaţii din sistem. Şi au existat în ultima perioadă unele cazuri îngrijorătoare”, se menţionează într-un comunicat trimis de Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, şi pentru ameninţarea cadrelor medicale se prevede o înăsprire a pedepselor. Ameninţarea se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni până la 2 ani, faţă de 3 luni până la un an, cum este prevăzut în prezent. Vătămarea corporală gravă se va sancţiona cu închisoare de la 3 la 12 ani, faţă de 2-7 ani, iar vătămarea corporală se va sancţiona cu închisoare de la 6 luni la 6 ani, faţă de pedepsele actuale de 6 luni -5 ani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, luni, 6 septembrie
Invitaţie la expoziţie
Ce caută Cozmin Guşă la Publica TV?
Bancul zilei: Economia românească
O poveste cu una dintre cele mai mari bănci din Afganistan
care trage să moară
Statul ne jumuleşte zicându-ne că ne protejează
Femeia din Iran condamnată la moarte prin lapidare va primi si 99 de lovituri de bici
FMI: Economia mondială se redresează într-un ritm moderat
Miniştrii de Finanţe din UE discută azi despre penalizarea ţărilor care încalcă regulile bugetare
Băncile trebuie să plătească pentru criza datoriilor din Grecia
Legea Educaţiei e blocată de cei care au interese
El Pais: România nu oferă multe şanse cetăţenilor ei
Alegatori moldoveni vor să-şi aleagă preşedintele ca şi în România
Ne vor în stradă? Să ieşim!
Ioan Rotundu
Au venit banii pentru sinistraţi. Începe părăduirea lor
Şefii PSD Botoşani bravează cu demisia din viitor
Poliţia arestează, Parchetul eliberează
Fosta directoare a DJDP este urmărită penal
Cadrele medicale speră la salarii mai mari
Huţuleac îi învaţă pe directorii de spitale cum să-şi facă bugetul
Liceele cu rezultate slabe la Bac vor fi atent monitorizate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog