Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33686
De la 07 Ianuarie 2003
103136374

Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă

  • 23 December 2015, 23:00
Crăciunul este una dintre cele mai frumoase Sărbători creștine și, probabil, cel mai așteptat moment al anului. În această perioadă cu semnificaţii profunde, în care lipsa celor dragi este acut resimţită de către cei aflați după gratii, membrii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială au pregătit o serie de activităţi reunite sugestiv în "Proiectul de Crăciun", menite să promoveze semnificaţia şi spiritul sărbătorilor de iarnă, valorile, tradiţiile creştine şi obiceiurile de iarnă.
În acest context, în colaborare cu Liceul Tehnologic Sfântul Stelian Botoşani s-au organizat 2 ateliere de creaţie, la care au participat elevi și deținuți și care, prin utilizarea tehnicilor de quilling şi decupaje, au realizat steluțe, felicitări şi alte ornamente care să împodobească bradul de Crăciun al copiilor participanți. Un alt atelier a fost organizat în data de 21.12.2015 , la sediul unității de detenție cu participarea tinerilor din Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate Cireșarii.
În vederea menținerii legăturii deținuților cu minorii aflați în sistem de protecție specială și creării contextului de socializare într-un spațiu adecvat vârstei copiilor și apropierii Sărbătorilor de iarnă, s-au organizat în datele de 18.12.2015 și 23.12.2015, vizite sociale în exteriorul locului de deținere. Astfel, 12 copii l-au primit pe Moș Crăciun în brațele taților aflați temporar după gratii. Colindul reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri de care s-au bucurat deținuții în această perioadă.
În data de 20.12. 2015, un grup de studenți de la ASCOR ROMÂNIAIași și Suceava au poposit la Penitenciarul Botoşani pentru a susţine un miniconcert de colinde cu ocazia apropierii Sărbătorii Naşterii Domnului.
Penitenciarul Botoșani și-a deschis porțile și pentru colindătorii din Corul Capelei Armatei care, sub coordonarea dlui Mirel Azamfirei, în data de 21.12.2015 au vestit Nașterea Domnului printr-un frumos concert de colinde. Elevi de la Școala cu clasele I-VIII nr. 10, dar și elevi ai Liceului de Artă Botoșani au impresionat prin frumusețea colindelor, deopotrivă, deținuții și personalul unității.
Implicarea persoanelor private de libertate în activităţi de promovare a tradiţiilor şi a obiceiurilor de iarnă contribuie nu doar la cunoaşterea semnificaţiilor religioase, morale ale acestora şi la valorizarea unor norme creştine, ci şi la formarea unor atitudini prosociale şi a respectului faţă de semeni, creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate, premise necesare reintegrării sociale a celor care au săvârşit infracţiuni. În aceste coordonate, un grup de 12 deținuți au oferit copiilor din Complexul de case de tip familial Sfântul Mina Botoșani dulciuri, fructe, jucării împărtășind cu ei bucuria de a dărui.
Un alt fel de dar au oferit în data de 22.12.2015, 14 deținuți care formează grupul coral al capelei penitenciarului colindând obștea Mănăstirii Vorona.
Printre acţiunile reunite în cadrul proiectului se numără şi programe artistice care includ obiceiuri tradiţionale, slujbe religioase, concursuri tematice, acţiuni cu scop caritabil, precum şi expoziţii cu obiecte confectionate de persoanele private de libertate. (Comisar șef Cristina Livadariu()

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 24.12.2015
Bancul zilei: Expresia feţei
Reţeta zilei: Răcituri moldoveneşti
Contrabandişti ucraineni depistaţi pe teritoriul României
PNL Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă