Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11849
De la 07 Ianuarie 2003
122871916

Pensiile militare vor fi revizuite pana la sfârşitul anului 2011

  • 28 January 2011, 23:00
Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare. Pensiile persoanelor care provin din sistemul de aparare vor fi revizuite in baza actelor doveditoare pana pe 31 decembrie 2011, a anuntat premierul Emil Boc.
Potrivit acestuia, exista in la ora actuala trei situatii cu privire la pensiile militare: cei carora le-au fost recalculate pensiile in baza veniturilor individuale, cei care carora le-au fost recalculae in baza salariului mediu brut pe economie, dar primesc sume mai mari decat in decembrie 2010 si cei carora le-au fost recalculate in baza salariului mediu brut pe economie, dar primesc sume mai mici decat in decembrie.
Prima situatie: Pensiile recalculate in baza veniturilor individuale. Indiferent ca au primit pensie mai mare sau mai mica decat in decembrie, se mentine nivelul stabilit in urma recalcularii. In aceasta situatie nu se mai revizuieste pensia.
A doua situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata cuantumurile rezultate in urma recalcularii, pana la data emiterii deciziei de revizuire. A treia situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata in cuantumurile avute in luna decembrie 2010, incepand cu luna februarie 2011, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
Sumele de plata se vor achita incepand cu 2012 si anii urmatori, iar sumele de recuperat vor fi retinute din drepturile de pensie. In cazul ultimelor doua situatii, va fi efectuat un proces de regularizare pana pe 31 martie 2012, prin stabilirea sumelor de plata sau de recuperat, dupa caz. Diferentele vor fi platite din 2012 in mod esalonat, a precizat Boc.
In ultimele doua situatii pot fi si persoanele carora le-au fost recalculate pensiile in baza salariului mediu brut pe economie, dar si a unor venituri individuale.
Institutiile din sistemul de aparare vor fi fi nevoite ca pana pe 31 octombrie 2011 sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.
Premierul a precizat ca in urma recalcularii altor categorii de pensii, in afara celor din aparare, se va realiza la bugetul statului o economie anuala de circa 50 de milioane de euro.
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, 23 ianuarie, ca decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare trebuie respectata, deci acest proces, care s-a facut in baza HG 735, se supenda: "Guvernul va emite o noua Hotarare de aplicare a Legii 119, care sa tina cont de elementele invalidate de instantele judecatoresti. Va trebui creat un alt mecanism de strangere a datelor necesare recalcularii pensiilor".
ICCJ a publicat pe 21 ianuarie motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. ICCJ a specificat ca suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a ramas definitiva si ca aceasta decizie produce efecte "erga omnes", adica este opozabila tuturor pensionarilor militari.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi
până acum niciunul n-a fost dat afară pentru nemuncă
Horoscop
Bancul zilei: Surpriză pentru soţ şi amant
SUA au finantat mişcarea pro-democratică din Egipt
în ciuda opoziţiei lui Mubarak
Experţii au adoptat Raportul tehnic al României pentru Schengen.
rapoartele Bulgariei au fost amânate
Băsescu şi Morar sunt pătaţi de sânge
iar Boc şterge pe jos să nu filmeze presa
Economia SUA a crescut cu 3,2% in ultimul trimestru din 2010
Ford a raportat cel mai mare profit din ultimii 11 ani
Atac fără precedent la Justiţie
cine o apără de Alianţa Penalilor?
Prin circul mediatic în cazul Nicolescu, PSD, PNL şi PC fac zid impotriva justiţiei
Rusia, preocupată de reunificarea R.Moldova cu România
Mii de ţigarete oprite din drumul spre piaţa neagră
Caricatura zilei: Justiţia lui Băsescu
Cash Story - Povestea caşului
Haină grea pentru Florin Ţurcanu, protocolul cu PSD
Codreanu nu suportă ca botoşănenii să se distreze
Peremistul Niţură cobeşte la adrea preşedintelui Ţâbuleaca Consilierul
Acţiune dedicată cancerului de col uterin
Cadrele didactice îşi suspectează liderii de sindicat de trădare
Legea educaţiei îi desparte pe profesori de liderii de sindicat
Examenul de rezidenţiat se va ţine după reguli noi
Alegerile de la Corni păzite cu „ochiul soacrei”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog