Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7187
De la 07 Ianuarie 2003
123196124
pnl

Pensionarii reclamă transportatorii că le refuză biletele gratuite

  • 17 December 2014, 23:00
Reprezentanţi ai pensionarilor botoşăneni au transmis subprefectului Gelu Ţigănucă nemulţumirile pe care le-au centralizat în ultima lună de zile de la persoanele vârstnice, membre ale diverselor organizaţii reprezentative pentru acest segment de populaţie.
În cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurat miercuri, 17 decembrie, la Prefectură, colonelul Gheorghe Jalbă din conducerea filialei botoşănene a Asociaţiei Veteranilor de Război, dar şi Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Pensionarilor, au semnalat că relaţia cu transportatorii este extrem de deficitară.
Doar două firme de transport din Botoşani mai acceptă biletele gratuite ale pensionarilor şi veteranilor de război, motivaţia fiind întârzierea cu care acestea sunt decontate de ministerul de resort.
„Deşi prin licenţă aceştia au obligaţia de a transporta persoanele beneficiare de bilete gratuite, doar doi transportatori o mai fac. Ar trebui să li se retragă licenţele.”, a declarat colonelul, subprefectul Ţigănucă explicând că va prelua problema pentru identificarea unor soluţii.
În acelaşi cadru, pensionarii s-au plâns de numărul mic de firme ce asigură servicii de îngrijire la domiciliu, în condiţiile în care sunt numeroase solicitările din partea persoanelor bolnave. Reprezentanţii instituţiilor a căror activitate răspunde nevoilor persoanelor vârstnice şi-au prezentat rezultatele colaborării din anul 2014, comunicând şi o serie de informaţii utile pentru următoarea perioadă.
Astfel, pensionarii au fost informaţi că trebuie să depună cereri pentru biletele de tratament imediat după sărbătorile de iarnă, astfel încât, în funcţie de activitatea parlamentului, începând cu jumătatea lunii februarie să se înceapă eliberarea acestora.
Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că deocamdată a ajuns în Botoşani un număr redus de vaccinuri antigripale, ceea ce înseamnă că, în special persoanele de vârsta a III-a vor trebui să ia mai multe măsuri de prevenire a afecţiunii virale. Deocamdată la nivelul judeţului nu au fost înregistrate cazuri de gripă în această perioadă. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciorbă de potroace
Bancul zilei: Parfumul cu… pitici
Horoscopul zilei
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Anunţ URBAN SERV
Dalai Lama admite ca el ar putea fi ultimul care detine acest titlu
Pietele leului, lovite de tensiunile rusesti, par sa isi revina
Noi sanctiuni: UE va interzice investitiile in Crimeea
Curtea Constitutionala: Legea de aprobare a Ordonantei
DIICOT cere pedepse cu executare pentru toti inculpatii din dosarul privatizarilor strategice
Locuinţă aprinsă de un coş de fum deteriorat
Botoşani: Preşedintele Florin Ţurcanu nu crede că prefectul îi va înceta mandatul
Ţurcanu nu vrea să plece în concediu forţat
Cântăreaţa Cornelia Ciobanu, noul director al Centrul de Creaţie Botoşani
Sancţionat de trei ori în 24 de ore
Surse: Klaus Iohanis o recomanda pe Alina Gorghiu la sefia PNL
Teodor Atanasiu renunta la candidatura
Prostia şi domnia se plătesc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog