Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20516
De la 07 Ianuarie 2003
122906165
Pentru a-l apăra pe Amironesei

Poliţistul Siminiceanu vrea să-i impună lui Săvinescu legea omertei

  • 3 July 2013, 23:00
Ieri, la prima oră a dimineţii, pragul redacţiei a fost călcat de Ioan Săvinescu, cel supus şantajului printr-o anchetă a poliţiei, de a respecta legea tăcerii asupra unor fapte mai puţin oneste ale preşedintelui Federalcoop, Constantin Amironesei. Omul tocmai ieşise din spital, şi a venit să se plângă de noi presiuni care se fac asupra sa de către anumite cadre din poliţie.
Marţi, 22 martie, a apărut ancheta noastră intitulat㠄Comisarul de poliţie Lefter acuzat că anchetează sub şantaj”, material prin care arătam cum nişte decizii de ordin administrativ luate de Ioan Săvinescu în calitatea sa de preşedinte al Consumcoop Leorda s-au transformat în acuzaţii de ordin penal. Săvinescu susţine că aceste acuzaţii de ordin penal s-au creat din ordinul lui Amironesei, ce se află în bune relaţii cu comisarul Lefter.
Tot marţi, ziua în care a apărut materialul, Săvinescu s-a internat în Spitalul judeţean Botoşani, secţia neurochirurgie, el având fracturată coloana vertebrală în urma unui nefericit accident. În spital s-a internat şi concubina sa, Doina Ştefan, aceasta fiind însărcinată şi cu probleme în menţinerea sarcinii. Săvinescu a venit la redacţie să reclame că în timp ce ei se aflau în spital, la domiciliul lor din Dolina, comuna Leorda s-a deplasat comisarul şef Siminiceanu, de la cercetări penale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
Comisarul, odată ajuns la locuinţă, deşi cei căutaţi nu se aflau acasă, a dialogat într-un mod ameninţător şi scandalos cu Augustina Ştefan, o bătrână de 75 de ani, care habar nu avea despre ce este vorba. Vecinii familiei Ştefan, susţine Săvinescu, au asistat la întreaga panaramă.
„Am fost într-adevăr la domiciliul lui Săvinescu din Dolina, deoarece acesta trebuia să se prezinte la mine pentru a da relaţii într-un dosar mai vechi. Nu l-am găsit acasă, dar nu a fost nici un scandal” – a declarat comisarul şef Siminiceanu. De la Dolina, drumul comisarului s-a oprit la spital. L-a căutat pe Săvinescu şi l-a ameninţat că dacă nu face pace cu Amironesei va înfunda puşcăria. Cel puţin aşa ne-a declarat, în redacţie, Săvinescu.
„Am fost la spital pentru a mă convinge că Săvinescu este internat cu adevărat şi nu cumva se sustrage cercetărilor” – a fost explicaţia comisarului Siminiceanu. Precizăm că Săvinescu este cercetat pentru construcţia unui gard împrejmuitor la una din unităţile Consumcoop Leorda, gard pe care şeful său, Amironesei, îl consideră construit ilegal.
În realitate, Săvinescu este unul dintre puţinii preşedinţi de cooperative din judeţ care n-a acceptat să se solidarizeze cu Amironesei la devalizarea patrimoniului cooperaţiei şi care cunoaşte multe ilegalităţi comise de preşedintele Federalcoop Botoşani. Comisarul Lefter i-a propus lui Săvinescu că dacă face pace cu Amironesei, acesta îşi retrage plângerea penală referitoare la construcţia gardului.
Apariţia în presă a acestei forme de şantaj, pare să fi determinat şi schimbarea tacticii de către poliţişti. Brusc, comisarul şef Siminiceanu a descoperit în fişetul său un dosar mai vechi, referitor la Săvinescu, şi a trecut la soluţionarea lui. Iar ca un început de lucrare, şi-a ales ziua de marţi, 22 martie, ziua în care a apărut şi ancheta noastră referitoare la comisarul Lefter.
Să zicem că-i vorba de o coincidenţă. Însă partea urâtă a lucrurilor s-au derulat pe seama Doinei Ştefan, concubina lui Săvinescu. Aceasta a fost gestionară la bufetul cooperativei. În urma unui inventar s-a constatat că ar avea o lipsă în gestiune de 20 milioane lei. Numai că lipsa provenea de la marfa dată pe datorie, aşa cum s-a hotărât într-o adunare a Consiliului de Administraţie.
Acest lucru n-a contat pentru Amironesei. El i-a depus o plângere penală pentru lipsă în gestiune. Şi în acest caz realitatea sună altfel. Doina Ştefan nu şi-a primit drepturi salariale în sumă de vreo 56 milioane lei, motiv pentru care a dat în judecată cooperativa. Procesul este de natură civilă, dar Amironesei n-a stat deoparte. Tot prin comisarul Lefter a încercat s-o determine pe Doina să renunţe la drepturile salariale, că el, Amironesei, îşi retrage plângerea penală referitoare la lipsa în gestiune. Doina a fost chemată la comisarul Lefter, dar, fire emotivă fiind şi având probleme cu sarcina, a fost cuprinsă de o hemoragie puternică.
Aşa a ajuns din sediul Poliţiei la Maternitate. Acum, se pare că dosarul a trecut de la comisarul Lefter la Siminiceanu. L-am întrebat pe comisarul Siminiceanu de ce, dacă Săvinescu este cercetat penal, nu i s-a adus la cunoştinţă că are dreptul la un avocat. A dat în bâlbâială domnul comisar, după care a declarat c㠄Îi voi aduce la cunoştinţă acest drept atunci când îl voia audia”. Indirect, putem concluziona că dacă Săvinescu şi concubina sa Doina Ştefan o dau la pace cu Amironesei, dosarele lor vor continua să hiberneze în fişetul unuia dintre cei doi comisari. Dacă nu vor respecta înţelegerea, pac dosarul la iveală şi şantajul pe tavă! (Ioan Rotundu)
JD 29.03.2005

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boală care se ia de la sfârcul pacientei
Gastronomie: Mici, ca pe vremea când era bunica domnişoară!
Se mai pune la cale o ticăloşie
Pezevenghiul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog