O situaţie care nu este nouă, dar cu care se confruntă conducerea Spitalului Judeţean Mavromati, este lipsa ofertelor avantajoase din partea diferiţilor furnizori de produse. Această situaţie este din cauza condiţiilor în care se încheie contractele, spitalul fiind o instituţie bugetară plăţile fiind făcute chiar şi la 180 de zile. De aceea mulţi furnizori nu fac oferte la licitaţiile organizate de către spital, considerând că astfel pot pierde bani în condiţiile în care preţul la produsul ofertat poate creşte, perioada de 180 de zile fiind destul de lungă în termeni economici. Lipsa ofertanţilor este întâlnită de la produsele alimentare şi până la articole medicale, la ultima licitaţie câteva zeci de produse neavând ofertanţi. Mai rău este că la unele produse nu este decât un singur furnizor care ţine la preţ şi oferă produse la preţuri mai mari decât sunt pe piaţă. Ioan Lozneanu, directorul administrativ al spitalului, a declarat că cel mai bun exemplu este carnea, un produs indispensabil din alimentaţia bolnavilor. Noi oferim bolnavilor carne de vită. La licitaţiile făcute de noi nu avem decât un singur ofertant la carnea de vită şi ne oferă un preţ cu 20 de mii mai mult decât este pe piaţă, dar din moment ce nu avem alt ofertant continuăm prin acte adiţionale. Căutăm alţi ofertanţi dar ei se feresc de noi pentru că, de exemplu, la vită, preţul animalului viu poate creşte şi el astfel pierde mulţi bani. Noi organizăm în continuare licitaţii, a menţionat Ioan Lozneanu. Acesta a mai precizat că s-a reuşit prin reorganizarea altei licitaţii economisirea unei sume de bani destul de importante. Ne-am gândit că în cazul combustibilului să reorganizăm licitaţia şi am făcut bine pentru că am primit o oferă mai bună de la acelaşi furnizor, deci am economisit bani. Dacă continuam cu acte adiţionale contractul rămânea neschimbat, a spus directorul administrativ al spitalului. (Dănuţ ROTARIU)