Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11453
De la 07 Ianuarie 2003
122897102
Pentru că mai este ceva timp până la alegerile locale din toamnă

Preşedintele CJ, Macaleţi, va putea sărbători în voie cei 4 ani de minciună

  • Ioan Rotundu
  • 26 April 2020, 21:10
De patru ani, de când a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, social-democratul Costică Macaleţi ne-a tot minţit că va moderniza întreaga infrastructură de drumuri judeţene. Ca să fiu corect, chiar a reuşit modernizarea unor segmente de drum printre care şi segmentul Dumeni – Darabani, cel mai degradat drum judeţean care a stârnit mereu valuri de proteste.
Cu emfază, periodic preşedintele Macaleţi ne anunţa că se apropie ziua când va da starul începerii lucrărilor la ceea ce el ar fi dorit să fie realizarea vieţii sale ca politician botoşănean: drumul strategic, acel drum judeţean ce ar urma să străbată judeţul de la sud-est la nord-vest, lung de peste 100 km. Iată că în iunie se împlinesc patru ani şi Macaleţi n-a reuşit în tot acest timp să coboare drumul de pe planşeta proiectantului în teren.
Va rămâne ca simbol al minciunii cu care liderii PSD au guvernat zeci de ani ţara segmentele de drum judeţean Roma – Nicşeni, drumul spre Albeşti prin pădurea Ionăşeni, Coţuşca – Ghireni, Dângeni – Mihălăşeni, Hăneşti – Truşeşti, Vorona – Corni – Baisa, Coţuşca – Codreni – Mileanca şi mai ales scurmătura de drum realizată de utilajele firmei lui Constantin Conţac pe segmentul Vorona -. Oneaga – Coşula.
Referitor la acest ultim segment de drum judeţean, periodic, în emisiunea mea Presa-n gura lu’ Rotundu am accentuat că investiţia nu se va realiza în mandatul preşedintelui Macaleţi, chiar dacă lucrările au început de mai bine de doi ani. Afirmam spre toamna anului trecut că porţiunea de drum ce taie satul Oneaga şi care a fost lărgită tăindu-se malul până sub gardul şi casele unor localnici (foto) că drumul va rămâne la acest stadiu şi peste iarnă. Am avut gura aurită!
Vineri, 24 aprilie, am trecut din nou pe acest segment de drum şi am realizat un filmuleţ cu zona cea mai aducătoare de nenorociri pentru unii gospodari pentru că tăietura în mal se ridică şi la peste un metru înălţime, blocând intrarea şi ieşirea din curte, bieţii oameni fiind nevoiţi să-şi facă cale prin grădinile vecinilor.
Motivul principal pentru care s-au sistat lucrările la acest drum este că Ministerul Pădurilor nu a dat avizul necesar tăierii unor arbori din pădurea Vorona pentru a se putea lărgi drumul. Acest motiv nu scuză cu nimic, dimpotrivă, acuză incompetenţa şi indolenţa preşedintelui Macaleţi pentru că lucrările se puteau continua pe segmentul Coşula cu traversarea satului Oneaga şi până sub pădurea Vorona.

Pe această porţiune lucrările se puteau executa în cele mai optime condiţii. Realitatea este că Macaleţi n-a avut banii necesari, deşi până spre toamnă, când guvernarea a fost preluată de PNL, guvernarea ţării a fost pe mâna PSD. Dar, comod cum îl ştim, Macaleţi n-a considerat să facă deplasări la Bucureşti, la ministerele de resort, pentru a obţine banii necesari şi avizele trebuitoare.
Aştept cu interes să aflu numele noii progenituri PSD care râvneşte la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani şi care va prelua din mers minciunile lui Macaleţi pentru a le rostogoli încă patru ani
În ce-l priveşte pe actualul preşedinte, până la toamnă, când vor fi alegerile locale, are timp berechet să pună de un festival al Minciunii care să-i poarte numele. Este singura sa şansă de a-şi lega numele de ceva ca să nu i se piardă urma din memoria colectivă.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 1 mai 2020
Horoscopul săptămânii 27.04 – 3.05.2020
Bancul săptămânii: Un incendiu la care pompierii sunt calmi
De la Veneţia anului trecut la coronavirusul acestui an
Ioan Rotundu
CAS Botoşani a lăsat trei comune fără medic de familie
în plină pandemie de coronavirus
Catrenul săptămânii
Creşterea pensiilor, o decizie politica pe care trebuie să o ia Guvernul
Povestea a două cămine culturale care-i pune pe primari în antiteză
Ioan Rotundu
Cât timp vom mai răbda umilinţa ungurilor?
Ioan Rotundu
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat prof.dr. Corneliu Furtună
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog