Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23209
De la 07 Ianuarie 2003
122908858
Pentru că ne plac căile întortocheate

În aprecierea muncii profesorilor s-a găsit calea cea mai complicată

  • 13 November 2008, 23:00
Ministerul Educaţiei caută noi modalităţi de ajustare a salariilor profesorilor. Un proiect de act normativ prevede criteriile care ar putea să stea în curând la baza aprecierii activităţii cadrelor didactice, şi în funcţie de această apreciere să se adauge un procent la salariul profesorului sau să se mai scadă din acest salariu. Proiectul a fost supus dezbaterii publice, iar la Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt aşteptate propunerile cadrelor didactice legate de acest proiect.
Păreri faţă de aceste intenţii ale ministerului sunt aşteptate şi de la comitetele de părinţi din şcoli, dar şi de la elevi. Potrivit acestui proiect, periodic, elevii vor fi testaţi în privinţa cunoştinţelor, iar pe baza rezultatelor şcolarilor se vor trage şi concluziile asupra calităţii muncii prestate de fiecare cadru didactic. În aprecierea calităţii activităţii la catedră vor avea ocazia să se pronunţe şi elevii, dar şi părinţii elevilor.
Proiectul de act normativ nu precizează clar cum va fi cuantificată munca profesorilor, nu precizează nici în ce fel se vor pronunţa elevii şi părinţii asupra activităţii unui cadru didactic. Se menţionează doar că activitatea dascălilor va fi evaluată de consiliul de administraţie al şcolii, de consiliul profesoral, dar şi de către elevi, părinţi, comunitate. Lipsa unor norme metodologice, a unor norme metodologice clare care să stabilească, fără a da loc la interpretări, cum va fi "măsurată" performanţa oamenilor de la catedră îi face pe profesori să aibă din start o atitudine de respingere a proiectului.
"Eu nu văd cum va fi evaluarea aceasta şi nici proiectul nu lămureşte acest lucru. Fiecare profesor îşi doreşte să facă performanţă cu elevii lui dar a lăsa la aprecierea elevilor şi a părinţilor activitatea de la catedră nu este un lucru bun. Părinţii pot avea impresia că pot mult mai mult copiii lor, că profesorul este subiectiv când le pune note mai mici. Nu cred că este o idee bună", spune un cadru didactic din Botoşani.
Pe de altă parte, reprezentanţii unor sindicate sunt de acord să se aprecieze performanţa fiecărui cadru didactic, dar această apreciere să nu lase loc la subiectivism, pe cât posibil. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXL)
(Ioan Rotundu)
Sluga germană a lui Putin a venit la Bucureşti să facă propagandă pro-rusa
2 ani de la trecerea în nemurire a părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa
Noi reglementări în Statutul poliţistului
Drumul Târgu Frumos – Botoşani, prioritate pentru botoşăneni
Horoscop
Infatuarea americanilor
Cinstit şi curat, vrea să fie deputat!
Conţac se pune pavăză directoarei de la Drumuri şi Poduri
La Guvern, Ţâbuleac s-a ales cu uşi trântite în nas
Pană vrea să se bată în idei şi nu are cu cine
Primăria Botoşani are probleme cu finanţarea lucrărilor
Liviu Conţac a rămas fără încă 10 bannere
Vrea ca Botoşanii să prindă România din urmă
Legea să fie lege şi pentru primar
Penele de curent ale E.ON fac ravagii prin judeţ
cei de la E.ON n-aud, nu văd
Prin birourile ASP s-a instala muţenia
Ochiul electronic va urmări mişcările de pe holurile spitalului judeţean
„Gelu Străjeru” a organizat o conferinţă de presă atipică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog