Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28237
De la 07 Ianuarie 2003
108359413

Peste 100 de misiuni ale pompierilor săptămâna trecută

  • 29 September 2014, 23:00
Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 101 situaţii de urgenţă. Este vorba de 14 incendii, cinci misiuni de supraveghere a respectării regulilor şi măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unui meci de fotbal şi la Târgul Agro Zoo, o misiune de înlăturare a pericolului de incendiu în urma producerii unui accident rutier, o misiune de asigurare a zonei pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, cinci alte intervenţii (asanare fântâni, degajare copaci şi elemente de construcţie, transport persoane bolnave) şi 70 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.
În cinci situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului, de pompierii voluntari.
Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 70 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 650.000 lei.
În urma situaţiilor de urgenţă un bărbat de 70 de ani şi-a pierdut viaţa şi s-au înregistrat pagube materiale în valoare de aproximativ 130.000 lei.
Majoritatea evenimentelor cu foc s-au produs ca urmare a nerespectării regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la exploatarea mijloacelor locale de încălzire şi a instalaţiilor electrice, dar şi pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.
I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
Săptămâna trecută, Inspecţia de Prevenire a executat 29 de controale la localităţi, operatori economici şi instituţii. Pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea situaţiilor de urgenţă au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, din care opt amenzi în valoare de 4.000 lei.
Informare şi Relaţii Public

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatorul Cristian Bodea (PNL) propune adoptarea Legii Tacerii, pentru a opri "mascarada de democratie":
Calin Popescu-Tariceanu, gafa la Digi24
Voi candida indiferent ce o sa se intample la Inalta Curte, candidatura e depusa si definitiva
Dorin Ciuștea și Verginel Vacariu excluși de Dan Diaconescu din partid
Relu Tîrzioru a fost scos de sub control judiciar
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Rectificarea bugetara in 3 intrebari si raspunsuri
Misterul vapoarelor-fantoma romanesti
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Împăcare
A murit Mitropolitul Banatului. Nicolae Corneanu a fost primul inalt preot ortodox care a recunoscut colaborarea cu fosta Securitate
Anunt Urban Serv
Botosani: Medical Mission îi așteaptă pe botoșăneni la consultații
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă