Cina de sâmbătă seară e cum ştim cu toţii, mai pe răsuflate, mai pe picurat un pahar de vin în timp ce tăiem cartofii, mai o bârfă nevinovată povestită de un prieten în timp ce aşează masa. Doar e vineri şi parcă avem tot timpul din lume să ne bucuram de-ale noastre şi de-ai noştri … prieteni şi pofte culinare, muzici şi bancuri cu poliţişti. Aşa că e timpul să îţi suni prietenii şi să îi inviţi la o şuetă şi un peşte odihnit cu cartofiori plimbaţi prin unt.
Ingrediente: peşte alb file 365 - 200-300 g, sare, piper, cartofi - curăţaţi, tăiaţi cuburi – 200 g,unt, suc de lămâie.
Mod de preparare:
Pasul 1. Asezonăm fileurile de şalău cu sare, piper şi suc de lămâie.
Pasul 2. Le lăsăm deoparte, să se odihnească, şi tăiem cartofii curăţaţi în cubuletţ. Îi punem la fiert în apă cu sare.
Pasul 3. Frigem bucăţile de peşte pe grătar. Scoatem peştele pe farfurie.
Pasul 4. În altă tigaie topim puţin unt şi adăugam pătrunjelul. Scurgem cartofii şi îi punem în tigaie, îi plimbăm puţin prin unt şi îi aşezăm uşor, lângă peşte (căci nu vrem să îl deranjăm).
Poftă bună!