Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17809
De la 07 Ianuarie 2003
122903458

Petre Daea: Oaia, acest animal care ne strabate istoria ca un fir rosu

  • 25 September 2017, 23:00
Ministrul Agriculturii, Petre Dea, a continuat duminica seria sa de declaratii despre importanta oii in Romania spunand ca oaia este un "animal care ne strabate istoria ca un fir rosu'.
"Evenimentul organizat anual la Costesti, in judetul Hunedoara, de Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine 'Dacia' este un rod al priceperii si traditiei si, pot spune, un eveniment impresionant. Multi fermieri, multe oi si mult interes pentru acest animal care ne strabate istoria ca un fir rosu", a scris Daea pe Facebook. Nu este prima declaratie a ministrului agriculturii despre oaie.
Ministrul Agriculturi pleda, pe 30 mai, pentru folosirea oii ca brand de tara, argumentand ca "oaia este o statuie vie". "Uitati-va dvs in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti".
Daea, a revenit, pe 1 iulie, la Antena 3, cu noi afirmatii despre importanta oii pentru Romania, subliniind ca aceasta a unit generatiile, "ne-a dat de mancare, ne-a imbracat" si "are dorinta de fi inteleasa".
De asemenea, la sfarsitul lunii iulie, Daea le-a spus ciobanilor stransi la un festival in comuna Jina, judetul Sibiu, ca a invatat de la bunicul sau despre valoarea lanii, care era pusa si acceptata in trecut drept gaj pentru imprumuturile bancare.
"Bunicul meu imi spunea urmatorul lucru: copile, lana e gaj pentru banca. Si era asigurat un imprumut. Laptele de la oi se aduna greu, din varful muntelui. Carnea oii si branza acesteia o mananca toti. Si bine fac, pentru ca este buna si valoroasa", le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Valcea si Arges, prezenti la festivalul "Sus pe muntele din Jina"
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zile: Recompensăpe motiv de soacră
Horoscopul zilei de 26.09.2017
„Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală (II)
Ioan Rotundu
Comunicatorii PSD ii vor face responsabili de campania de "lichidare politica" a lui Liviu Dragnea pe Iohannis, Maior, Ponta, Coldea si Kovesi
Gafa a ministrului Turismului: Dobre a "mutat" casa lui Ion Creanga in Botosani
Cum va fi vremea in urmatoarele 3 luni:
Temperaturi in limitele normale ale perioadei si precipitatii in general excedentare
Comisia de la Venetia: "In niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul in serviciu"
Marele exercitiu militar Zapad 2017 s-a incheiat cu un mare dezacord intre Rusia si Belarus
Dan Sova, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora
. Decizia nu este definitiva
Ungaria a anuntat oficial ca va sustine candidatura Romaniei la OCDE
Sebastian Ghita, achitat in prima instanta in dosarul in care este acuzat ca l-a mituit pe fostul primar al Ploiestiului
pentru a finanta echipa Asesoft
Vasilescu (BNR): Romania nu are inca o crestere economica sustenabila
Carmen Dan ii raspunde sefei DNA:
Mi-e greu sa cred ca activitatea DNA este blocata, pentru ca n-am detasat noi cinci politisti. Unii cauta mereu justificari si rezolvari la altii
Inspectia Judiciara a dispus inceperea cercetarii judiciare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob si Gheorghe Popovici
Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală
Ioan Rotundu
Greşeala care ar putea-o costa pe Koveşi funcţia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog