Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
688
De la 07 Ianuarie 2003
122886337
Petru BOGATU:

Poliţia moldovenească - slugă la ruşi?

  • 15 November 2012, 23:00
Romanian Global News consideră că diplomatul român de la Chişinău a fost ţinta reţelei filoruse din SIS. Nu-i exclus.
Până una alta, un lucru este limpede. Putin se războieşte cu România, folosindu-se de poliţia rutieră din Republica Moldova. Este la mintea oricui că la mijloc e o făcătură a serviciilor secrete ruse. O replică a Moscovei la arestarea spionului rus în România, dar şi a diplomatului rus care a făcut un accident la Bucureşti. Este de-a dreptul ruşinos faptul că ruşii au găsit tocmai în Republica Moldova un teren propice pentru a le răspunde românilor.
Comentariul RGN
Dupa o receptie unde zeci de diplomati ai ambasadelor de la Chisinau au consumat bauturi alcoolice, asa cum se intampla de obicei cam in toate capitalele din lume, scrie Romanian Global News, singura masina cu numere diplomatice oprita de politistii din R. Moldova in cadrul unui filtru, este cea a atasatului militar al Romaniei pentru a fi intrebat daca a consumat alcool.
Dincolo de inabilitatea si proasta pregatire de care a dat dovada atasatul, plecand de la faptul ca nu a luat sofer care sa conduca pana la recunoasterea faptului ca a consumat alcool si acceptarea testului cu fiola si de fata cu televiziunile, el putand oricand sa se prevaleze de imunitatea diplomatica (vezi cazurile cu diplomatii rusi si americani din Romania), in acest caz nu putem sa nu ne punem anumite intrebari.
De ce singura masina cu numar diplomatic oprita de politisti a fost numai cea a Romaniei, in conditiile in care pe acelasi traseu, trecand pe langa acelasi filtru au mai trecut inaintea masinii ambasadei Romaniei inca trei autoturisme cu numere diplomatice care nu au fost oprite?
Surse ale Romanian Global News demne de incredere ne-au dat informatia cu cele trei masini cu numar diplomatic care au fost lasate sa treaca inainte de a fi oprita masina ambasadei Romaniei.
Cum de intrebarea politistului a fost legata de consumul de alcool si nu de actele masinii si identificarea conducatorului?
Exista numeroase suspiciuni legate de faptul ca atasatul militar al Romaniei fiind filat de-a lungul intregii seri de catre "colegi" de la o alta ambasada, s-a observat ca a consumat bauturi alcoolice. Acestia au anuntat o "sursa" a lor din SIS, care dupa aceea a coordonat impreuna cu cineva din politie oprirea masinii diplomatului roman si adresarea intrebarii cheie, de fata fiind si televiziuni. Surse de incredere ale Romanian Global News de la Chisinau confirma scenariul.
Avem toate argumentele sa credem ca este raspunsul imediat pe care Moscova il da la incidentul de la Bucuresti cu agentul rus care a facut accident si a fost nevoie sa fie exfiltrat de urgenta in Rusia.
Evident dincolo de "lucratura" ruseasca este vorba de o proasta pregatire a atasatului militar al Romaniei si asta unde? Exact pe frontul principal al razboiului romano-rus.
De altfel chiar si ministrul apararii de la Bucuresti, arată Romanian Global News, a declarat că militarul putea refuza testarea cu alcooltestul, în baza statutului său diplomatic. „E regretabil ce s-a întâmplat. Vom face o analiză foarte amănunțită. Vom trimite un alt atașat militar la post", a spus Corneliu Dobriţoiu, ministrul român al Apărării.
O primă concluzie
Analiza RGN mi se pare pertinetă. Până la proba contrarie, constat că poliţia moldovenească s-a comportat ca o slugă la ruşi. În condiţiile şantajului politic şi energetic al Moscovei, diversiunea montată împotriva diplomatului român miroase a trădare.
E un caz strigător la cer pentru care factorii discreţionari de la Chişinău vor trebui să dea socoteală. Aşteptăm explicaţiile premierului Vlad Filat şi ministrului de Interne Dorin Recean.
Sursa: bogatu.voceabasarabiei.net

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Concluzia lui Bulă
Gastronomie: Murături asortate, reţetă străveche
Seceta, criza politică şi lipsa investiţiilor au tras în jos economia României
recesiunea economică s-a întors?
Transfer de putere în China
a fost aleasă noua generaţie de lideri pentru următorii 10 ani
Reacţiile politicienilor, inadmisibile; sunt o formă de intimidare!
ANI va face publice ameninţările, când nu le va mai suporta
Absolvenţii de învăţământ superior ar putea fi obligaţi să facă stagii de adaptare profesională
Zona Euro a intrat în recesiune în trimestrul al III-lea
pentru a doua oară în ultimii trei ani
RFI: Viitorul buget UE, foarte nefavorabil României
În grădina lui Ţurcanu, primarii dorm întreg anu’!
Ioan Rotundu
Directorii de deconcentrate ies la raport săptămâna viitoare
Economia moare, candidaţii USL Botoşani fac noi promisiuni
Botoşănean prins cu peştele în sac
Botoşani: Portariuc zice că Flutur nu deosebeşte datoriile de arierate
Botoşani: Noapte fără apă pentru sute de apartamente
Planuri de măsuri pentru descurajarea chiulului în şcoli
Deşi profesorilor banii le vin cu ţârâita, plata nu le este garantată
Medicul de familie, obligat să fie la cabinet 35 de ore pe săptămână
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog