Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Învăţământ
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24815
De la 07 Ianuarie 2003
122910464

Philip Gordon vorbeşte despre fraude „de amploare” la referendum

  • 14 August 2012, 23:00
Adjunctul secretarului american de stat Hillary Clinton, Philip Gordon, vorbeşte despre suspiciuni de fraude "de amploare" la referendum Marţi, 14 August 2012 Bucuresti, Romania/Romanian Global News La o intâlnire restrânsă cu presa, adjunctul secretarului american de stat Hillary Clinton a declarant că a venit în România pentru a exprima îngrijorările pe care le au Statele Unite au în legătură cu suspiciunile de fraude de "amploare", în legătură cu "reactualizarea listelor electorale", dar şi faţă de presiunile exercitate asupra Curţii Constituţionale, scrie www.romanialibera.ro, preluat de Romanian Global News.
Înaltul emisar american a vorbit şi despre Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, care ar pute fi pus în practică "greu" dacă există semne de întrebare cu procesul democratic de aici. Pe de altă parte, Philip Gordon susţine că Washingtonul nu vrea să mute locaţia scutului antirachetă, care a fost proiectat să fie construit pe suprafaţa bazei militare americane de lângă Caracal.
Inaltul oficial american a ţinut să accentueze că Statele Unite nu susţin nici unul dintre actorii politici aflaţi în conflict şi a confirmat informaţiile României libere că a discutat cu Traian Băsescu despre necesitatea coabitării în cazul reîntoarcerii preşedintelui suspendat la Palatul Cotroceni.
În plus reprezentantul guvernului american a declarant că Washingtonul susţine cele 11 puncte pe care Comisia Europeană i le-a pus în faţă premierului Victor Ponta, iar acesta le-a agreat. Philip Gordon a mai spus destul de apăsat că guvernele vin şi pleacă, iar ce este important este relaţia dintre cele două ţări, precum şi funcţionarea instituţiilor şi a statului de drept. Mesajul central pe care l-a transmis înaltul emisar american oficialilor români a fost extreme de clar "respectaţi statul de drept".
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Început de an şcolar american
Timoşenko de Pleşcoi
Ioan Rotundu
Bărbat înecat în iazul Bulhace, recuperat de pompieri
Programul de lucru la Nova Apaserv
Sistare apă caldă
CCR a devansat şedinţa finală pe 21 august la cererea lui Traian Băsescu
Ministerul Finanţelor n-a aprobat premierea olimpicilor la matematică
USL vrea să stopeze publicarea stenogramelor în presă
Ion Iliescu s-a simţit deranjat de sosirea subsecretarului de stat al SUA la Bucureşti
Seful misiunii FMI majorează preţul gazelor cu 5% pentru populaţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog