Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17996
De la 07 Ianuarie 2003
122903645

Piaţa neagră a ciber-criminalităţii este în plin avânt

  • doi dolari pentru un card, 15 dolari pentru închirierea unui botnet
  • 20 January 2011, 23:00
Piata neagra a ciber-criminalitatii este in plin avant, cardurile bancare furate putand fi cumparate cu doi dolari bucata, iar retelele de calculatoare infectate se inchiriaza cu 15 dolari, potrivit unui studiu publicat joi de societatea de securitate informatica Panda Security, citat de AFP.
"Este un sector in plin avand iar ciber-criminalii sunt complici unul cu altul si se ajuta reciproc in eforturile de a fura informatii personale pentru a realiza castiguri financiare", se arata in raportul final al unei anchete conduse de specialisti infiltrati in retelele criminale. Ancheta efectuata de PandaLabs, divizia Panda Security specializata in lupta contra virusilor, a dezvaluit "o vasta retea de revanzare a datelor bancare si a altor produse, activa in forumuri si in peste 50 de magazine online specializate".
Biroul – Internetul
Potrivit acestei anchete, criminalii nu mai sunt interesati doar de seriile cardurilor bancare sau de credit furate, ci "de o gama mult mai extinsa de infomatii piratate, precum identitati bancare, parole si useri sau carti false de credit".
"Pentru ca anonimatul este extrem de important, multi dintre 'comercianti' folosesc forumuri clandestine pentru a nu putea fi detectati", spune PandaLabs. "De fapt, biroul lor este internetul". "Unii dintre ei sunt mai indrazneti si au conturi de fatada pe Facebook si Twitter", adauga acest raport.
Ce preturi se practica
Un numar de card de credit sau simplele coordonate bancare pot fi cumparate pentru doar doi dolari, fara a beneficia insa de nicio informatie legata de linia de credit sau de fondurile legate de acest cont.
"Pretul ajunge la 80 de dolari pentru conturile alimentate si depaseste 700 de dolari pentru un cont cu peste 80.000 de dolari", indica studiul citat.
Pentru a utiliza o retea "botnet", computere infectate care pot fi actionate de la distanta, chiria incepe de la 15 euro.
Carduri bancare sau carduri de credit clonate se vand incepand cu 180 de dolari, iar spalarea banilor este "taxata" cu un comision cuprins intre 10 si 40%, in functie de marimea sumei aflata in joc.
In fine, unii ofera si servicii de livrare pentru produsele cumparate ilegal: "Daca vrem sa utilizam coordonatele bancare furate pentru a cumpara produse online, fara a putea fi insa gasiti dupa adresa de livrare, un alt ciber-criminal poate efectua el achizitia si ulterior retrimite marfa, pentru 30 - 300 de dolari", potrivit PandaLabs.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Muniţie de infanterie găsită în grădina unui localnic din Vorniceni
Campioni în materie de tulburarea activităţii preşedintelui CJ
Un milion de lei pentru zilele negre ale botoşănenilor
Ţâbuleac se laudă cu un buget record
Ţurcanu nu se lasă ademenit de PSD
Horoscop
Bancul zilei: Pedeapsa judecătorului pentru avocat
Divergenţe de opinie între Mimor şi Huţuleac
„S-a umplut paharul” – este concluzia medicilor de familie
Societatea CONREC renunţă la 140 de salariaţi
Situaţie incertă a clădirii Grădiniţei nr. 24 Botoşani
De ce n-are Marcu lipici la Ţurcanu
Caricatura zilei: Colivă la schimb cu ajutorul social
Antonescu cere PSD paritate pe liste la alegerile locale şi parlamentare
PDL va dispărea in 2012 dacă măsurile de austeritate nu vor echilibra economia naţională
Centrul Bucureştiului va fi cel mai frumos din Europa, după Praga
Două românce la petrecerile lui Berlusconi
O româncă din Basarabia printre cei zece copii geniali din lume
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog