Mod de preparare: Tăiaţi puiul şi sunca în bucăţi. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi ciupercile şi prăjiţi 2 minute. Adăugaţi făina şi mai prăjiţi un minut, apoi apa în fir subţire, cubul de pui fărâmitat şi laptele, amestecând până devine ca o cremă moale.
Fierbeţi şi mestecaţi până se îngroaţă. Răsturnaţi într-un castron, adăugaţi mazărea, puiul şi şunca, amestecaţi şi lăsaţi la răcit.
Întindeţi 2 foi de plăcintă. Căptuşiţi cu o foaie o formă cu diametru de 20 cm, după ce aţi uns-o în prealabil cu margarină, şi puneţi amestecul în centru. Puneţi şi a doua foaie de plăcintă şi presaţi marginile.
Puteţi decora cu o împletitură din aluat. Ungeti cu lapte, faceţi 2 crestături în vârf şi daţi la foc tare 25 min şi moderat 15 min.
Poftă bună!