Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16567
De la 07 Ianuarie 2003
122876634
Plagiat şi continuitate

Comentariu la Marele Raport

  • Constantin Conţac
  • 12 July 2009, 23:00
Preşedintele Mihai Ţâbuleac, la împlinirea unui an de mandat îşi prezintă realizările. La cele afirmate, nu mă pot abţine să nu fac următorul comentariu, structurat pe capitole, conform materialului afişat :
Cap. I. Preşedintele însuşi arată că în adoptarea celor 206 de Hotărâri de Consiliu Judeţean, ponderea de 25% vizează îndeplinirea procedurilor legale, ceea ce confirmă că peste 154 de Hotărâri au fost emise în alte scopuri şi interese, democraţia fiind înlocuită cu dictatura absolută. Exemplific din cele afirmate în ,
Cap. II. Chiar din prima zi a mandatului, preşedintele uită să spună că s-a asociat cu plevuşca din Consiliul Judeţean, pentru încălcarea legalităţilor şi comiterea de infracţiuni.
Ex: a) numirea încă înainte de formarea noului Consiliu Judeţean a unei infractoare într-o comisie de licitaţie, pe post de preşedintă de comisie, care să favorizeze încălcarea legii.
b) a solicitat prelungirea verificărilor Curţii de conturi până la data de 25 august 2008, cu toate că la data de 01.06.2008, aceste verificări erau terminate. Ce credea el ? că eu am fost dotat cu o minte ca a lui ? Că eu am făcut sau fac ilegalităţi ? S-a dovedit că nu a fost aşa, eu am respectat legea, Regulamentul Consiliului, de aceea cu toate verificările prelungite s-a dovedit că totul a fost OK.
c) a preluat strategiile anuale deja realizate şi împreună cu altă infractoare a minţit că a elaborat strategia judeţului. Avea o idee fixă cu această strategie. Bănuiesc că se spera într-o afacere, având în vedere că în alte judeţe, pentru strategii aiurite s-au plătit bani grei. Ia spune domnule preşedinte, cu ce-ai venit nou în strategia dumitale? Îţi răspund eu : cu NIMIC ! Dar mă tem că pentru următorii ani, chiar nu ai niciun fel de strategii viabile !
Ce te vei face când vei termina ce am început eu ?
De altfel dumneata nici nu pricepi că judeţul nu poate avea strategie de dezvoltare, fără ca aceasta să fie recunoscută şi aprobată de comunităţile administrative ale comunelor, oraşelor şi municipiilor judeţului.
d) De ce nu spui domnule preşedinte cum ai început vânătoarea de angajaţi care nu aveau însuşirile "după chipul şi asemănarea" dumitale? Ai dat afară directori capabili, cinstiţi şi verticali, înlocuindu-i cu corupţi. Ai desfiinţat direcţii, în scopul asigurării unor venituri suplimentare de 75% la salariu pentru un serviciu în care ai interese. Ai modificat organigrama în scopul de a scăpa de angajaţii care au încercat să te înfrunte cu legea pe care o încalci. Astăzi presa vorbeşte de tot mai multe nereguli în activitatea unităţilor Consiliului Judeţean, de ce ? Doar aveţi audit intern comasat, aveţi corp de control ? Aţi vrut să fiţi ca prefectul, să aveţi corpul dvstră de control ! Dar ce vă pasă dumneavoastră - doar nu-i plătiţi din banii dvs. Nu vă mai întreb domnule preşedinte, de ce presa critică Memorialul Ipoteşti, Direcţia de drumuri, Direcţia de asistenţă socială, SC Apa Grup, Unităţile medico-sociale, Muzeul judeţean, Biblioteca?
La Cap. III, vorbiţi domnule preşedinte de proiecte cu finanare europeană, pe cuprinsul a 6 pagini. Vă reamintesc că cele prezentate pe cele 6 pagini este rezultatul celor care au muncit până la venirea dvstră. Nu aveţi niciun merit. Din contra, la multe proiecte aţi contribuit negativ pentru implementarea lor. Ex: Muzeul de etnografie, Proiectul de la Ipoteşti, Şcoala de artă,etc. Aduceţi-vă aminte votul negativ pe când eraţi consilier judeţean şi apoi senator. Sau cum aţi încălcat regula "primul venit, primul servit" a Programului Operaţional Regional, unde din 9 proiecte în infrastructură, declarate eligibile şi perfect legale, pentru regula de mai sus, depuse în 2007, aţi acceptat să fie finanţate doar două.
Vă mai lăudaţi cu cele 8 drumuri finalizate la preluarea mandatului ! Consideraţi că aveţi vreun merit ? Eu spun că nu !
Vă lăudaţi domnule preşedinte cu atragerea de fonduri, cu atâta dezinvoltură, de roşesc şi eu când văd cât de mult puteţi minţi. Vă spun încă o dată că din tot ce înşiruiţi pe cele 6 pagini, NIMIC NU VĂ APARŢINE ! Ruşine domnule preşedinte ! Totuşi ca să nu fiu în totalitate rău cu dumneata, recunosc că vă aparţine ca propunere, Proiectul "Complexul monahal Coşula". Legat de acest proiect, eu vă spun că nu este un lucru oportun acum, pe criză, cu atât mai mult cu cât banii acestei axe. pe POR sunt terminaţi. El are posibilitatea să se realizeze în următorii 25 de ani. Vă informez domnule preşedinte că în mandatul meu, am refăcut podul de la Coşula, pod ce aparţine patrimoniului naţional, drumul judeţean ce trece prin Coşula a fost de asemenea declarat eligibil şi face parte din cele 7 proiecte de drumuri pe care dvstră cu atâta uşurinţă aţi renunţat la finanţare la ADR N-Est Piatra Neamţ. De asemenea prin contribuţia personală, o bună parte a Complexului de la Coşula a fost reabilitată, o contribuţie având aici şi fostul Ministru Noica. De asemenea s-a realizat drumul comunal ce leagă mănăstirea de DN -BT-Iaşi.
Mai aveţi merite domnule preşedinte în reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei de cultură Flămânzi, proiect în care Consiliul judeţean contribuie financiar, însă argumentul că primarul este PDList a fost mult mau puternic decât propriile nevoi ale Consiliului.
În Cap. IV, faceţi referire domnule preşedinte la achiziţii publice. Eu în locul dumitale aş fi trecut sub tăcere acest capitol fierbinte. În situaţia că cei de la Curtea de conturi vor dori să se aplece cu simţ de răspundere asupra acestor achiziţii, vă informez domnule preşedinte că va trebui să daţi cu subsemnatul. În achiziţii funcţionează legea şi comisia, nu bătutul cu pumnul în masă. Vom mai vorbi despre aceste achiziţii. Vom mai discuta despre achiziţia studiului de risc şi analiză financiară a Consiliului, o cheltuială nejustificată, sau afacerea de la Şcoala specială Dorohoi sau pentru acele lucrări la drumurile judeţene distruse la calamităţi.
Vă mai spun domnule preşedinte, atenţie mare la Master Planul pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani. Mă miră faptul că nu v-aţi însuşit şi programele ISPA.
Vă mai spun că se greşeşte şi cu Master Planul pentru gestionarea deşeurilor, prin crearea acelui depozit de la Stăuceni. Această metodă în Europa nu se mai foloseşte. A fost folosită prin anii 50-60.
Raportul la 1 an al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani este un document imatur şi care nu spune nimic. Este o înşiruire cuminte aleasă să pară altceva, să favorizeze preşedintele în exerciţiu, conceput pentru un public care "poate nu mai ţine minte". Toate cele înşirate sunt acţiuni şi rezultate ale fostului preşedinte şi dacă veţi întreba subordonaţii, vor spune acelaşi lucru.
Despre răfuielile preşedintelui cu unul din vicepreşedinţi, cel care ştia despre ce e vorba atunci când se dădea citire unui proiect de hotărâre, nu se spune nimic în raport, în schimb cetăţenii judeţului ştiu prea bine aceste lucruri, că v-aţi dorit un consiliu fără consilieri opozanţi, salariaţi fără coloană vertebrală, care să răspundă comenzilor şi care mai devreme sau mai târziu, vor răspunde controalelor externe.
Am uitat să vă spun că în Consiliu nu se face ce se vrea, aici trebuie aplicată legea, pentru că sunt cazuri când şi atunci când o aplici şi o respecţi, tot poţi greşi sau crea suspiciuni, darmite la câte aţi făcut dvstră.... În atari condiţii a fost uşor să vă găsiţi slugi prin consiliu, cum de altfel s-a şi întâmplat după demisia mea. Nu-mi pare rău, în fiecare zi ar fi fost greu să înghit mizerii şi ilegalităţi. Eu sunt un om al respectării legilor, nu suport cârdăşiile şi compromisurile. Deci e mai bine că v-am lăsat zonă liberă de acţiune.
Nu vă felicit pentru activitate pentru că nu meritaţi, când va fi cazul o voi face, însă acum nu aveţi niciun merit, din contra, o faceţi pe cocoşul care strigă în locul găinii că a mai făcut un ou de găinuşă americană......
Pe curând!

N.R. - Acest comentariu a fost preluat de pe blogul lui Constantin Conţac în cadrul obligaţiilor contractului de publicitate.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Să fi apărut la Botoşani o nouă formă de gripă?
Guvernul pregăteşte impozite speciale pentru cei cu pensii prea mari
Schimbări în rândul directorilor medicali de spitale
Deşi nu are bani, CJAS nu recunoaşte că-i afectată de criza economică
Criză de tehnicieni dentari
Capra vecinului n-a vrut să moară!
Şi-a dat cu părerea, fără a cunoaşte realităţile din PSD Botoşani
Încă un boschetar a scăpat de calvarul vieţii stradale
Controversatul Rotaru ales liderul tineretului PSD Botoşani
O fetiţă de 1 an şi 2 luni a murit din neatenţia părinţilor
Vama de la Rădăuţi Prut aruncă primăria în stradă
E.ON Gaz Distribuţie investeşte în dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 13 iulie
Gura bate curul, chiar şi la secretara Florica
Nume de bărbat…
E.ON Gaz Distribuţie investeşte în dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale
Dana Rogoz joaca in serialul “State de Romania”
Mai mulţi ţigani bolnavi şi fără venituri solicită primăriei locuri pentru case
Magazie nou㠄preparat㔠dintr-un vechi acoperiş
Românul şi vedetele televiziunii patriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog