Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10983
De la 07 Ianuarie 2003
122896632

Planeta Moldova: „avem di tăti”

  • 3 December 2009, 23:00
* Marţi, Pomul de Crăciun din Piaţa Capitalei a fost inaugurat de primarul general Dorin Chirtoacă, avându-i în braţe pe fiul regretatului Valeriu Boboc şi pe Cleopatra Stratan, fiica trubadurului roşu Pavel Stratan. (Un isteţ rău de gură l-a numit pe Pavel Stratan „trubadur roşu", după ce acesta a cântat în campania electorală pentru comuniştii lui Voronin.)
Adunări Naţionale şi am constatat cu foarte multă şi sinceră tristeţe cât de neliber este un jurnalist liber şi responsabil politic în zilele de grea cumpănă pentru Alianţă.
*M-a impresionat gestul lui Mihai Ghimpu care marţi, 1 Decembrie, Ziua Naţională a tuturor românilor, şi-a cerut iertare de la România pentru batjocura la care a fost supusă de capii fostului regim comunist. Acum dl Ghimpu mai are de făcut un lucru: să nu admită, în numele păstrării noii Puteri liberal-democratice, revenirea comuniştilor la putere prin uşa din dos a Alianţei. Prietenii mei ştiu ce am în vedere.
*Lupoaica a revenit în faţa Muzeului Naţional de Istorie de unde a dispărut acum cinci ani la ordinul lui Voronin. Acesta, cum afirmă unii, vizitând muzeul, ar fi întrebat revoltat: Cât o să mai stea căţeaua asta aişi? Problema însă nu e ce a zis Voronin; problema nu e nici de ce „responsabilii de cultură" nu s-au opus. Problema e alta: oare nu cumva cei care au executat ordinul lui Voronin acum au trecut în slujba noii Puteri? E o problemă, nu o întrebare.
*Gurile bine informate vorbesc că a avut loc şedinţa consiliului politic al PCRM, la care Voronin - timp de vreo trei ore - i-a dojenit pe ortacii săi, reproşându-le că i-a făcut oameni, iar ei acum sunt gata să-l trădeze. Lui Vladimir Ţurcan i-a dat 24 de ore să se gândească: ori promite că nu-l votează pe Lupu, ori va fi exclus din fracţiune. Cam acelaşi mesaj le-a transmis Voronin lui Stepaniuc, Calin şi Stoicov. Se pare că „mica rebeliune" în PCRM nu va avea loc şi cele opt voturi nu se vor găsi. Aşteptăm al doilea as din mâneca largă, plină de aşi, a conului Mihai.
*Cu ocazia electoralei din România, am avut ocazia să constat (încă o dată) că românii noştri basarabeni (cu paşapoarte) constituie un electorat specific. Dacă aş avea cetăţenie română şi dreptul de vot, aş spune totul ce cred despre ei, dar aşa nu pot. Prietenii mei, care nu cântă la pian, ştiu de ce.
*Se apropie sfârşitul anului şi a pornit febra (isteria) topurilor. Urmăresc de ani de zile această afacere şi constat că pe lângă „mafia cărnii", „mafia peştelui", „mafia zahărului" ş.a.m.d. în Moldovioara noastră cea veşnic... cântătoare şi limpede ca cristalul (ca Ozana lui Creangă) mai înfloreşte o mafie - mafia topurilor. Dacă cineva va dori, pot continua subiectul.
*În timpul URSS, în RSSM, exista un foarte bun poet, astăzi uitat pe nedrept. Numele lui e Liviu Damian. El a avut o culegere de versuri intitulată „Sunt verb". Astăzi, sunt puţini poeţii ce ar putea spune, ca Damian: sunt verb. Dacă ar avea curajul să recunoască, ar spune: sunt copulă. Adică: un cuvânt care leagă subiectul de numele predicativ. Prietenii mei lingvişti ştiu ce înseamnă aceasta.
*Ieri a trecut pe la redacţie prietenul nostru nea Boris, de la Sărăteni, Teleneşti, bunicul celui cu dragostea din tei. Domnule Boris, transmit sincere sărutări de mână doamnei matale - nu numai plăcintele pe care ni le-aţi adus, dar chiar şi miezul de nucă e mai gustos decât în alte părţi.
Constantin Tanase, Timpul
Romanian Globel News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


“Kapitalismul, reţeta noastră secreta”– emulaţii “Revoluţiei”
Partidul Liberal îl sprijină pe Traian Băsescu
la alegerile prezidenţiale de duminică, 6 decembrie
Terasa Romanească, un nou local ce va fi inaugurat la Londra
Concert de colinde româneşti susţinut la Catedrala Saint Michel - Bruxelle
Moş Crăciun schimbă sania cu camionul
Elevii Şcolilor Poiana şi Cordun au reamintit tuturor că „Ţara e una”
Când vine vorba de români, şi Dumnezeu plânge!
Tăşcuţe din muşchi de porc cu şuncă şi orez
Generozitatea lui Patriciu
Românul şi perspectiva bordelurilor
Horoscop
Toţi cei amendaţi şi cărora li s-au ridicat maşinile pot cere daune
Program TELE'M Botoşani, vineri, 4 decembrie
PDL Botoşani ia poziţie faţă de acţiunea de vandalizare a sediilor PSD şi PNL
Lupul moralist în blană de… ţurcană
PNL şi PSD au declanşat represalii asupra primarilor consideraţi incomozi
bani europeni în pericol din cauza unei proaste gospodăriri la Păltiniş
Toate licitaţiile sunt dirijate de prefectul Roman
susţine Ţurcanu, deşi faptele mai vechi demonstrează contrariul
Flutur constată că la Ţurcanu inteligenţa nu-i dă pe afară
Au jurat strâmb, fiecare cu motivaţia sa!
Ioan Rotundu
Executare silită asupra unei visterii goale
Revelion cu posibilităţi de reclamaţie
Cei de la DSP şi-au primit salariile şi sporurile aferente
Spitalul judeţean are personal excesiv, dar pe hârtie
Ţurcanu vrea şi caşul şi urda
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog