Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14775
De la 07 Ianuarie 2003
122900424

Poate fi comisarul Ilaşcu o umbrelă PSD pentru corupţia din IJP Botoşani?

  • Ioan Rotundu
  • 12 August 2019, 12:56
Pe numele întreg Cătălin Eduard Ilaşcu, comisarul deţine în prezent funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani (IJP), comisarul şef Viorel Şerbănoiu. Surse din IJP şi PSD Botoşani indică faptul că Ilaşcu ar putea fi viitorul şef al instituţiei, Viorel Şerbănoiu urmând a se pensiona în urma descoperirii că lucrarea sa de doctorat este de fapt un plagiat.
De când numele său este rostit tot mai des ca viitor şef al IJP Botoşani, în rândul poliţiştilor sunt două tabere. Tabăra poliţiştilor care aparţin de mafia din instituţie controlată, spun surse din interior, de către comisarii şefi Viorel Şerbănoiu şi Dumitru Aioanei, va primi cu satisfacţie numirea lui Ilaşcu ca şef. Tabăra poliţiştilor cinstiţi, care cunosc activitatea profesională a lui Ilaşcu şi cum a fost el promovat adjuct de şef la judeţ, susţine că va trăi o maree dezamăgire iar dorinţa poliţiştilor ca mafia din instituţie să dispară devine irealizabilă.
Dar să facem cunoştinţă cu actualul comisar Cătălin Eduard Ilaşcu aflat pe postul de adjunct al şefului IJP. Şi-a început cariera de poliţist ca simplu agent de poliţie la Poliţia Săveni. A promovat în grad la termenele stabilite prin Regulamentul Poliţistului. Totul s-a schimbat imediat ce as urmat studiile superioare la distanţă, aşa cum au făcut-o marea majoritate a miliţienilor deveniţi poliţişti după 1990.
În urma absolvirii facultăţii a fost avansat în corpul ofiţerilor şi instalat şef la Poliţia Săveni, având grad de inspector principal. În martie 2014 este avansat subcomisar şi va deţine şefia la Săveni până ep la începutul anului 2017, când va trece pe funcţia de adjunct al şefului IJP Botoşani.
Cât a fost şef la Săveni a lucrat cu Raluca Stâncescu care deţine funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Cunoscută în zonă ca protectoare a lumii interlope, Stâncescu îi stabilea lui Ilaşcu pe cine să cerceteze şi de cine să nu se atingă, acesta executându-i ordinile primite cu sfinţenie.
Să mai precizăm că din anturajul Ralucăi Stâncescu mai făceau parte Relu Târzioru - primarul oraşului Săveni şi Lucian Trufin – primarul comunei Vlăsâneşti, lideri ai PSD recunoscuţi drept baroni locali. Ambii primari au fost anchetaţi de DNA Suceava, percheziţionaţi de mascaţi în zori de zi, dar graţie Ralucăi Stâncescu aflată în relaţii amicale cu procurorul şef de la DAN, Mihaela Mihai anchetele s-au oprit.
Relu Târzioru a fost deşteptat de mascaţii DNA în dimineaţa unei zile din septembrie 2014. La acea dată procuror şef la DNA Suceava era Mihaela Mihai, numită în funcţie în luna martie a aceluiaşi an. Raluca Stâncescu era prim-procuror la Parchetul Săveni. Dus la audieri la DNA Suceava, Târzioru a fost i eliberat în aceiaşi zi.
Doina Federovici, senator PSD, a ieşit public şi a declarat cu voce fermă că Relu Târzioru se află sub protecţia PSD (declaraţie la 26 septembrie 2014). Mafia din justiţia botoşăneană l-a salvat.
Mai uşor a fost pentru primarul Lucian Trufin. Percheziţionat de DNA întrt-o dimineaţă din luna septembrie 2015, dosarul său referitor la fraudarea unor fonduri eupublice s-a închis tot aşa de brusc cum a fost deschis. Raluca Stâncescu era deja prim –procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul B
În tot acest interval de timp şeful Poliţiei Săveni, subcomisarul Ilaşcu, privea tăcut şi supus. Tăcut din fire, introvertit, Ilaşcu poate că ar fi avut vreo sclipire de aflare a adevărului dar lumea interlopă din zonă controlată de liderii PSD era prea puternică să i se poată opune. Amintesc doar că sub autoritatea şi şefia sa de la Săveni s-a se aflau şi comunele Drăguşeni, Vorniceni, Ştiubieni, başca oraşul Săveni li comuna Vlăsâneşti. La Vorniceni agenţii de poliţie erau capii mafiei locale care se ocupa cu contrabanda de ţigări şi chiar crime. La Drăguşeni agentul şef de poliţie Vasile Ciobanu şi primarul Eugen Nichita erau recunoscuţi ca autoritari şefi ai mafiei din comună. Nicio plângere primită de Ilaşcu în calitatea sa de şef asl Poliţiei Săveni n-a fost rezolvată în favoarea cetăţenilor, ceea ce a creat îndoieli cu privire la probitatea sa profesională.
Între timp soţia i-a decedat în urma unei boli incurabile iar fetiţa a fost preluară spre creştere de către fosta soacră şi cumnată. Norocul, sau poate ghinionul, i-a scos în cale pe Oana Coteţ. Aceasta a deschis la Săveni un notariat. Căsătorită cu băiatul poliţistului Mihai Coteţ, Oana, fata omului de afaceri Bidaşcă, a divorţat de acesta pentru a se întorloca cu Ilaşcu.
Intrat în familia Bidaşcă, susţinut de PSD ca făcând parte din tagma lor, lui Ilaşcu i s-a deschis calea promovării odată ce Lucian Trufin a ajuns senator şi apropiat a liderului PSD Botoşani, Doina Federovici. În 22 decembrie 2016 este propus pentru funcţia de adjunct al noului şef al IJP, comisarul şef Cristian Cucoreanu. Va ocupa efectiv funcţia la începutul anului 2017.
Pentru că Cucoreanu n-a achiesat la interesele mafiei din Poliţie, gruparea mafiotă, cu sprijinul DNA Suceava, a reuşit să-l înlăture din funcţie, aşa că din august 2017 noul şef al IJP revine Viorel Şerbănoiu iar Ilaşcu adjunctul acestuia.
În martie 2018 este promovat comisar. În aceiaşi lună, respectiv în 29 martie, participă la o şedinţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, şedinţă la care membrul din partea societăţii civile Cezar Nicuţă îl întreabă despre o bătaie între poliţişti care ar fi avut loc în sediul IJP. Ilaşcu dă în bâlbâială şi susţine că informaţia nu a fost confirmată de ancheta procurorului. Proaspătul comisar a minţit, ascunzând gravele conflicte dintre poliţiştii mafioţi şi cei cinstiţi. Preşedintele ATOP, fostul poliţist Gheorghe Nazare, i-a cerut lui Ilaşcu ca la următoarea şedinţă să vină cu explicaţii. S-a înmormântat totul.
Anul acesta, în martie. Ilaşcu se căsătoreşte oficial cui Oana Bidaşcă, devenind membru cu drepturi depline în această familie şi cu toate uşile PSD-ului ţinute deschise de Relu Târzioru şi Lucian Trufin, ambii susţinuţi de Doina Federovici , dorit şef de mafia din Poliţie, comisarul Ilaşcu întruneşte toate condiţiile cerute de PSD să fie promovat şeful IJP Botoşani.
Cel mai satisfăcut de această promovare ar fi naşul său de cununie, primarul Relu Târzioru, perceput la nivelul oraşului Săveni ca boss-ul cel mare al PSD, jucător înrăit de poker, căruia interlopii zonei îi sărută mâna respectuos.
De când Târzioru l-a cunonat pe Ilaşcu, cetăţenii din zona Săveni, cei care mai credeau în profesionalismul comisarului Cătălin Ilaşcu, au trăit o mare dezamăgire, simţindu-se trădaţi în favoarea lumii interlope. Nu şi Ilaşcu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 12 – 18.08.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: De ce s-a enervat Funeriu
Comunicat de presă ANAF Botoşani
"Contribuabilii persoane juridice, invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi despre schemele de ajutor de stat
Duel demagogico-oportunist între rechinul Tăriceanu şi ştiuca Dăncilă
Ioan Rotundu
Victorie definitivă a Parohiei Schit Orășeni împotriva MMB
în dosarul ordonanței președințiale de evacuare
De ce a introdus divorţ soţia senatorului PSD Lucian Trufin, zis Papalete
Ioan Rotundu
O elevă eliminată de la bac a câștigat în instanță dreptul la examen
Senatorul PSD Liviu Pop propune ca 10 august să fie declarată, prin lege, Ziua Unității Civice
Ce spunea fostul ministru al Educației după protestul de anul trecut
Guvernul va modifica mâine legea circulației, cu noi sancțiuni
pentru folosirea oricărui fel de dispozitiv mobil / Permis suspendat pentru cei care, în același timp, încalcă și altă regulă de circulație
Interesele din spatele scandalului de la biserica Schit Orăşeni
Ioan Rotundu
Vizită anulată, disconfort neasumat de nimeni
Maestrul Cobâlă a fost cuprins de puternice emoţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog