Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
In vino veritas
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6432
De la 07 Ianuarie 2003
122866499

Politica companiei

  • 30 July 2007, 23:00
Totul începe cu o cuşcă în care se află cinci maimuţe. În interior, agaţă o banană de tavan şi aşează o scară sub ea. Fără să treacă mult timp, una dintre maimuţe va urca cu intenţia de a lua banana.
În momentul în care atinge scara, aruncă din belşug pe celelalte maimuţe cu apă rece. După un timp, altă maimuţă va face o nouă încercare cu acelaşi rezultat - toate celelalte maimuţe sunt udate cu apă rece. Peste puţin timp, când o altă maimuţă va încerca să urce scara, celelalte maimuţe o vor împiedica.
Acum lasă deoparte apa rece. Scoate una dintre maimuţe şi înlocuieşte-o cu una nouă. Aceasta vede banana şi încercă să urce scara. Surprinsă şi îngrozită, observa cum celelalte maimuţe o atacă. După o nouă încercare şi un nou atac, ea va şti că dacă încercă să urce pe scara va fi asaltată.
Acum, scoate altă maimuţă din cele cinci iniţiale şi înlocuieşte-o cu una nouă. Aceasta, porneşte către scară şi va fi atacată. Maimuţa care a fost înlocuită prima dată, ia parte la atac cu entuziasm!
În acelaşi mod, înlocuieşte o a treia maimuţă din grupul celor cinci cu una nouă, apoi a patra şi a cincea. De fiecare dată, maimuţa nouă se îndreaptă spre scări şi este atacată.
Majoritatea maimuţelor care participă, habar n-au de ce este interzis urcatul pe scară sau de ce o astfel de faptă trebuie pedepsită.
După înlocuirea tuturor maimuţelor din grupul iniţial, nici una dintre ele nu a fost stropită vreodată cu apă rece. Cu toate acestea nici o maimuţă nu se apropie de scară. De ce? Pentru că, din câte ştiu ele, aşa a fost obiceiul mereu pe acolo. Iar asta, prieteni, este începutul a ceea ce se cheamă "politica companiei".
(Petrea Prostul)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Ghicitoare
Anunţ important
Test de inteligenţă
Inspiraţia hoţului
Perle politice
Nedumerirea clientului
Diferenţa dintre o fată mare şi un diplomat
Nevasta lui Bulă
Perle din armată
Dorinţa Raşelei
Lipsa de profesionalism iese tot mai mult în evidenţă
Program TELE’M Botoşani, marţi, 31 iulie
Jugaru Shukaru s-a albit la fata
A murit părintele spiritual al României
Comunicat de presă E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog