Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27296
De la 07 Ianuarie 2003
122912945

Poliţist care n-aude, dar le potriveşte

  • 5 October 2007, 23:00
Circulă prin judeţ vestea că ar fi apărut o lege prin care şeful postului de poliţie din comună, oraş sau municipiul este obligat ca de două ori pe lună să dea primarului raportul asupra activităţii sale. Pasărea mălai visează şi calicul praznic, zice românul atunci când îşi doreşte ceva şi nu poate obţine. Ar vrea ei, primarii, să aibă sluj la uşă pe şeful de post, dar încă nu există acea lege. Sunt numai încercări de descentralizare a puterii Ministerului Internelor şi Administraţiei, dar cum proiectele de lege n-au au ajuns în Parlament, din cauza moţiunilor care s-au aglomerat la uşa Guvernului Tăriceanu, nimic din ce se zvoneşte n-a primit putere de lege. Cu toate acestea, recent, Gheorghe Plai, şeful judeţean peste poliţiştii corupţi, mai puţin corupţi şi proşti de cinstiţi a afirmat pe TV SOMAX că agenţii şefi de poliţie sunt în relaţii amicale cu primarii, cu excepţia situaţiei de la Drăguşeni. Dar că-l va muta pe şeful de post de acolo, iar liniştea şi pacea se va aşterne peste capul oneştilor cetăţeni din Drăguşeni, în frunte cu primarul lor.
Excepţia invocată de către comisarului şef Plai mi-a stârnit curiozitatea. Mai ales că primarul de Drăguşeni, Neculai Cucu, îi om cu pumnul tare, şi când dă, dă bine şi îndesat. Iar dacă are şi ceva la bord, îi în stare să se bată cu întreg electoratul din comună şi să urce pe podium pe prima treaptă. Aşa că mi-am propus să ispitesc cam se şaradă se ascunde în spatele vorbelor comisarului şef Plai, cel mutat de la Iaşi pentru a-şi spăla anumite păcate ale profesiei în apa mâloasă a Dresleucei.
Amuşinând prin comună, am dibuit eu că lucrurile stau altcumva decât a vrut Plai să ne intoxice cu eleganţa sa în a recunoaşte autoritatea locală a alesului, numit de către lege primar iar de către unii, care l-au susţinut în alegeri cumătrul, naşul, unchiul sau verişorul după mamă. Şeful de post, numit european agentul şef de poliţie, în cazul nostru din Drăguşeni, se numeşte Vasile Ciobanu. Iar primarul Neculai Cucu se jură că se are cu Ciobanu precum fraţii. N-are nimic de împărţit şi nici de adunat cu şeful de post. Ca om năprasnic ce este, dacă primarul ar fi avut ceva de împărţit cu agentul şef Ciobanu, apoi făcea el împărţeala după legea sa şi nu după cea făcută de cei 322 de parlamentari, demascaţi de preacinstitul şi imunul la dosarul Flota, preşedintele Băsescu, ca fiind capii corupţiei din România. Dealtfel, ce să mai împartă primarul Cucu cu agentul şef Ciobanu, că i-au luat-o alţii înainte.
Cu ceva timp în urmă, agentul şef s-a băgat nepoftit în mijlocul unui scandal. Scandalagii, trezindu-se cu o uniformă de poliţist printre ei, s-au împăcat brusc şi l-au pocnit pe poliţist de i-a sunat apa în cap şi i s-au blocat timpanele. De atunci, şeful de post aude numai dacă-şi pune aparatul în ureche. Localnicii spun despre agentul şef Ciobanu că atunci când n-are în ureche aparatul de auzit, le cam potriveşte. Iar, uneori, potriveala sa iese cam anapoda şi oamenii suferă pe nedrept.
La cei 45 de ani ai săi, cu aparat de auzit în urechi, omul ar trebui pensionat şi nu mutat într-o altă comună. Poate chiar, pentru curajul său de a interveni într-un conflict deschis, odată cu pensionarea ar merita şi o decoraţie. Ca recompensă morală, că materială slabă nădejde! În ce-l priveşte pe Cucu, el rămâne un pitoresc ales local cu rang de primar. Om bun, dar care după un pahar sau mai multe devine „iute vărsătoriu de sânge”. Motiv pentru parlamentari să mediteze dacă agentul şef de poliţie trebuie să dea raportul primarului sau consiliului local, ca legiuitor la nivel de unitate administrativă de bază.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câmpanu aruncă nada şi aşteaptă ca Flutur să muşte
Muntele rănit
Un trotuar de un kilometru a înghiţit ciment cât pentru un buncăr antiatomic
Primarul Matei s-a supărat pe Guvern
Instruire în domeniul politicii regionale a Uniunii Europene
Oprişau vrea privatizarea Hemodializei
Computer tomograf pentru Dorohoi
Bani pentru ambulanţe
Au început inspecţiile şcolare
Au început inspecţiile şcolare
Angajatori sancţionaţi pentru muncă la negru
Muzeul de Etnografie va funcţiona în cadrul Muzeului Judeţean
Cei care au un venit de 615 lei pe membru pot solicita ajutor de încălzire
Botoşănenii pot merge în pelerinaj de Zilele Iaşului
Senatorul Ţâbuleac denunţă furtul la drumul mare al cetăţenilor
Sorescu pipăie problemele din Sănătate
Bani ministeriali pentru consolidarea sediului Primăriei
Liberalii îi compătimesc ironic pe adversarii politici
Irinuca cea ochioasă, Albu cel viril şi babeta
(Cârcotaşul)
Preşedintele Drăguş îşi apără colegii de partid
Diplomă de excelenţă pentru prefectul Sorescu
Liberalii anunţă achiziţii importante de la partidele din opoziţie
Criteriul culturii active în opţiunea electorală
Românul şi conofăitul
Căpitanul Mihail Romano – 130 de ani de la moarte
Război.....
Horoscop
Omul se predă... cu tot cu pizzerie
Anunţ licitaţie Termica
Program TELE’M Botoşani
Comunicat de presă E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog