Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26016
De la 07 Ianuarie 2003
122911665

Poliţişti comunitari acuzaţi de implicare electorală

  • 19 May 2008, 23:00
În timp ce în zonele centrale ale oraşului Flămânzi se fură pe rupte bennerele şi materialele electorale care fac publicitate candidaţilor la Primăria Flămânzi, cei denumiţi impropriu „poliţiştii comunitari”, angajaţii primăriei pe post de paznici urbani, se plimbă pe străzi impasibili la problemele comunităţii, făcând jocul persoanelor interesate să se folosească de aportul lor. Chiar la începutul acestei săptămâni, mai multe persoane ne-au sesizat că liberalii locali îşi fac campanie electorală cu sprijinul „comunitarilor” locali, al căror adjunct este Mihai Ştefănucă, cunoscut drept omul bun la toate al lui Neculai Rebenciuc, preşedintele Organizaţiei PNL Flămânzi.
„În ultimele două zile, folosind maşina Poliţiei Comunitare Flămânzi, Ştefănucă şi-a transportat soţia, pe controversata Mihaela Ştefănucă, cea numită directoare adjunctă la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" pe criterii politice şi candidată în prezent, pe locul doi, pe lista de consilieri PNL locali, la diverse activităţi politice, unde s-au împărţit candele şi suveniruri electorale”, am fost informaţi.
Încercând să aflăm cât este adevăr şi cât este exagerare în această afirmaţie, l-am contactat pe adjunctul poliţiştilor comunitari, Mihai Ştefănucă, care, ne-a răspuns lapidar că „eu nu am făcut campanie electorală pentru nimeni, iar maşina instituţiei nu am folosit-o decât în interesul serviciului. Nici nu aş putea să fac altfel, având în vedere că eu sunt angajat al primăriei, primarul fiind preşedintele Organizaţiei PSD Flămânzi, chiar dacă soţia mea figurează pe lista de consilieri locali PNL iar pe mine mă leagă de liderul liberalilor locali, Neculai Rebenciuc, o prietenie care durează de peste 20 de ani. Dimpotrivă, pentru a nu se crea vreun conflict de interese, am încercat ca în această perioadă electorală să nu fac nici un fel de campanie şi să nu particip la nici o acţiune politică. Nici oamenilor mei din Poliţia Comunitară nu le-am făcut nici un fel de sugestii electorale, deoarece sunt oameni maturi, care pot avea propriile opţiuni”.
Informat asupra sesizării, primarul Dumitru Micuţaru, şeful direct al lui Ştefănucă, a afirmat că la urechile sale nu au ajuns astfel de acuzaţii. „Dacă aveţi probe că s-a întâmplat aşa ceva, prezentaţi-mi-le şi mie, ca să pot lua măsurile ce se impun. Dacă există martori care au văzut maşina Poliţiei Comunitare sau angajaţi ai noştri implicaţi în acţiuni electorale, faceţi o informare oficială, din partea lor sau a partidului pe care îl reprezintă, şi îi voi pedepsi pe cei vinovaţi. Altfel, ceea ce scrieţi dacă vă luaţi după gura lumii, e ca o frecţie la piciorul de lemn”, a mai afirmat primarul Micuţaru, semn că înţelegerea PSD - PNL funcţionează ireproşabil şi la Fămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Transmite în direct finala UEFA Champions League: MANCHESTER – CHELSEA
Să dea banii înapoi, că i-au luat cu japca!
Examinarea raportului României privind situaţia respectării drepturilor omului
Rusia scoate o altă aberaţie: Republica Bugeac
Liga Românilor din Italia solidară cu propunerile ministrului Maroni
"Un, doi, un, doi - comuniştii la gunoi!"
Hram românesc la Roma
Bandă specializată în furtul de benere electorale
Blana doamnei
Horoscop
O familie de intelectuali vă cere ajutorul
Comentariul comentariilor (CXVII)
(Ioan Rotundu)
Ce lui Oprişanu nu-i place, Huţuleac îi face
Comisarii de Mediu vor avea laptop
Candidaţii la Primăria Botoşani au respirat acelaşi aer la Mediu
Elevii s-au descurcat bine la matematică
Program Tele'M Botoşani marţi, 20 mai
Dorohoienii au început să se dezmeticească
Câmpanu îşi cere scuze în numele altora
Nu se omoară să-şi bage veniturile în spaţiile altora
Liberalii se plâng că predică în pustiu
Nici măcar ei nu cred în ceea ce susţin că vor obţine prin vot
Guvernul liberal a blocat lucrările de la sediul vechi al primăriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog