Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15130
De la 07 Ianuarie 2003
120810403

Ponta nu vrea mediatizare oublică la incompatibilităţile stabilite de ANI

  • 9 November 2012, 23:00
Premierul Victor Ponta a luat act de anuntul facut de Agentia Nationala de Integritate, privind constatarea incompatibilitatii in cazul a patru demnitari. „Din primele date, am constatat ca sesizarile nu se refera la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor in cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut”, se arata intr-un comunicat al Guvernului. In aceasta situatie, Ponta a cerut celor patru demnitari sa demareze toate procedurile legale pentru a-si prezenta punctul de vedere in fata institutiei si, daca este cazul, pentru a contesta acuzatiile care li se aduc.
Fiind prima zi a campaniei electorale, premierul considera ca astfel de situatii nu trebuie sa fie folosite politic, fiind necesar a fi lamurite rapid. Ponta a mai precizat ca in cazul in car acuzatiile ANI se vor dovedi intemeiate, cei in cauza nu vor mai face parte din echipa guvernamentala. Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii acuza de incompatibilitate pe ministrii Eduard Hellvig (Dezvoltare Regionala si Turism), Liviu Pop (Dialog Social) si Ovidiu Silaghi (Transporturi), si pe secretarul general adjunct al guvernului, Dan Mihalache, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei. In cazul Hellvig, ANI sustine ca acesta a fost simultan ministru si director al unei companii private, dar si ca ar fi primit bani de la o alta firma, desi nu figura ca angajat. In cazul Liviu Pop, ANI il acuza de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce Pop a dat un ordin ca ministru al Educatiei prin care, contrar unor decizii judecatoresti, obliga statul sa retina cotizatia sindicala, fiind astfel asigurat un folos patrimonial fostului sau angajator, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant. In cazul Silaghi, ANI acuza o diferenta de aproximativ 45.955 Euro intre veniturile realizate si cele raportate.
In cazul lui Dan Mihalache, ANI sustine ca acesta a ocupat simultan postul de secretar general adjunct al guvernului si functia de administrator la o companie privata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lecţie de educaţie sexuală
Ce propune Uniunea la capitolul justiţie
De ce Rusia îşi zăngăneşte armele în Transnistria?
Dacă CSM trece în subordinea Parlamentului, ne luam bagajele şi plecăm din ţară
Va demisiona premierul Victor Ponta?
dar şi retragerea din funcţie a celor patru membri ai Guvernului declaraţi incompatibili
13 Noiembrie – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE
Gastronomie: Salata de gogoşari pentru iarnă
Fostul ministru Sorin Pantiş, implicat în cazul
Macaleţi i-a luat la târnosit pe şefii de deconcentrate
Florin Ţurcanu avansează un scor victorios
Botoşani: Pact al candidaţilor USL menit s-adune voturi
Botoşăneanul Vasile Cepoi dirijează organizarea viitoarei legi a Sănătăţii
Bani de renovare a bucătăriei „Judeţeanului” ceruţi ministrului Arafat
UPU aglomerat de abuzurile la sărbătorile onomastice
Botoşani: Chiriaşi ANL putrezi de datori la plata chiriei
s-ar impune evacuarea lor din locuinţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă