Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11698
De la 07 Ianuarie 2003
122871765

Ponta şi Antonescu vor decide noul ministru al Justiţiei

  • 19 March 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a creionat marti profilul viitorului ministru al Justitiei, care va trebui sa aiba credibilitatea si capacitatea de a explica la Bruxelles ce se intampla in Romania, afirmand ca are "pe cineva in minte", dar decizia o va lua doar dupa ce se va consulta cu partenerul de coalitie Crin Antonescu.
"Am pe cineva in minte, dar repet, decizia va fi una comuna, sau mai bine zis decizia o iau eu, dar numai dupa o consultare cu dl Crin Antonescu", a spus Victor Ponta, intr-un interviu online acordat cotidianului Adevarul.
Intrebat daca urmatorul ministru al Justitie va avea un profil pe linia Catalin Predoiu - Mona Pivniceru sau mai degraba unul politic, Victor Ponta a raspuns: "Cu cat mai putin profilul politic, cu atat mai bine pentru justitie".
"Este nevoie de un ministru al Justitiei nu care sa fie neaparat iubit la Bruxelles, dar care sa aiba comunicarea, credibilitatea, capacitatea de a prezenta ce se intampla in Romania, sa explice ce masuri ia, ce se intampla cu adevarat" in tara noastra, a explicat primul ministru, adaugand ca, personal, are o "atentie speciala" fata de un domeniu pe care il cunoaste "foarte bine".
Victor Ponta a afirmat ca, in opinia sa, "ministrul Justitiei este un fel de ministru de Externe in relatia cu Bruxellesul", iar in prezent Romania nu explica suficient de bine ce se intampla la CSM, spre exemplu.
In ceea ce priveste posibila plecare a Monei Pivniceru la Curtea Constitutionala, Ponta a precizat ca "dorinta" acesteia de a pleca la CCR este "una veche, de cel putin un an de zile" iar el este multumit de activitatea sa in calitate de ministru al Justitiei.
"Functia este in mod sigur a PNL insa e o functie speciala, in care decizia politica, fie ca e a PSD, fie a PNL, o voi lua eu impreuna cu dl Crin Antonescu, tinand cont de ceea ce cred ca trebuie sa fie facut in continuare pentru functionarea justitiei", a explicat premierul, notand ca una dintre prioritati trebuie sa fie celeritatea justitiei, in conditiile in care aproape nimeni nu mai stie acum pentru ce a fost condamnat ieri Mischie la inchisoare.
HotNews.ro a anuntat in premiera ca USL ii va nominaliza la Curtea Constitutionala pe Mona Pivniceru si pe Valer Dorneanu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce fac bărbaţii care nu beau
Gastronomie: Pulpe de pui, surpriză
Povestea adevărată a unui leu
Ioan Rotundu
Nicolae Negru: Despre criza politică din RM pe înţelesul străinilor
Dosarul privatizării I.C.A., amânat pentru 5 aprilie
Un diplomat în pielea goală
"Frauda în domeniul achiziţiilor publice cunoaşte o perfecţionare continuă"
Vatican: Traian Băsescu a discutat cu Joe Biden scutul antirachetă în România
Antonescu salută numirea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională
Botoşani: Poliţia, zeiţa ocrotitoare a spărgătorilor de magazine
Ioan Rotundu
Firma care se va înfrupta din banii publici pe seama maidanezilor
Măgăria lui Ţurcanu
Ioan Rotundu
Cineva i-a deschis lui Ţurcanu ochii şi l-a ferit de o nouă belea
„Limba noastră-i o comoar㔠dar a devenit o povară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog