După decembrie 1989 ne-am bucurat o perioadă de bunătăţile preparate din porcul nostru crescut cu lăturile din casă. Apoi, au venit europenii şi ne-au pus că e toxic consumul de carne de porc crescut în curtea ţăranului.
N-are carnea E-uri, nu cere organismul medicamentele produse de companiile europene, nu-i bună de consumat. Aşa că ne-au dat ei carnea lor, de la porcul crescut cu substanţe chimice şi hormoni, de o iei de pe grătar precum este talpa de cauciuc. Ne dau şi medicamente, mai scumpe ca la ei că munţii noştri aur poartă şi ei ştiu să-l pună în valoare.
A venit rândul laptelui să fie otrăvit cu alfatoxină şi cu alţi microbi de care omenirea n-a auzit câtă vreme vaca a fost hrănită vara cu iarba câmpului şi iarna cu juchi de strujeni şi sfeclă furajeră.
Iată că, mai nou, nici carnea de miel nu mai este bună. Cică ar conţţine mult colagen, ceea ce este otrăvitor până la moarte. Mielul născut de oaie şi sacrificat la greutatea de 3- 4 kg, cum făceau bunicii noştri, de-l mâncau cu tot cu oase, nu mai avem voie. Ne este permis doar miei de la 13 14 kg greutate, adică exact miei aduşi de prin Europa şi vânduţi prin Carefour sau Kaufland. Ăşti-as buni, că n-au pic de seu, nu miroase a oaie, friptura nu cere salată de sfeclă roşie cu hrean.
Ceauşescu avea nutriţioniştii săi care ne ţineau lecţii de cum să ne hrănim fără să consumăm alimentele de bază: carne, lapte, ouă, pâine. Iată că regimul Ponta ne tratează cu aceeaşi grijă, punând nutriţioniştii săi să ne ferească de otrăvurile cu care străbunii noştri reuşeau să trăiască suta de ani.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi de la Institutului de Cercetări Alimentare, adică aflat în slujba lui Dan Voiculescu, noul stăpân al acestui institut ne atrage atenţia să cumpărăm miei spre o greutate a acestora de minimum 13-14 kg.
"Un miel de cinci-şase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, iar asta îl face indigest. Cel mic, după ce l-ai pus la cuptor, nu mai rămâne nimic din el, are foarte multă apă şi colagen. Colagenul este gelatina care dă şi piftia. Mielul mic nu este sănătos, are şi foarte multe substanţe care îngreunează foarte tare metabolismul. Pentru cei care suferă de probleme digestive - bilă, pancreas -, este periculos mielul mic", ne-a declarat Mencinicopschi.
Piei satană, nici las mielul de Paşti nu mai avem dreptul?! (I.R.)