Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12644
De la 07 Ianuarie 2003
122872711

Portalul Integru.org scrie despre un nou plagiat al ministrului Ecaterina Andronescu

  • 3 December 2012, 23:00
Portalul Integru.org semnaleaza un nou caz de posibil plagiat in cazul ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu. "Acest caz se refera la 4 articole publicate in perioada 2006-2007, care demonstreaza incalcari grave ale eticii academice, incluzand publicare multipla, plagiat, autoplagiat, precum si posibile incalcari multiple ale drepturilor de autor, confirmate de 4 experti internationali in domeniu, in urma unei analize independente", scrie publicatia citata.
Potrivit Integru.org, cele patru articole au "practic acelasi" continut. Difera titlurile si listele de autori, autorii Ecaterina Andronescu si Sorin Jinga - membri ai Universitatii Politehnice Bucuresti - fiind adaugati "pe cele 3 republicari ale articolului original, fara practic a avea vreo contributie noua la continutul stiintific", scrie site-ul care analizeaza cazuri de plagiat.
Acesta arata ca articolul original, avand ca autori noua membri ai Institutului National de Fizica Materialelor de la Magurele, a fost publicat in Journal of European Ceramic Society. Articolul mentiona grantul 09N/505.2003 ca sursa a finantarii cercetarilor, noteaza Integru.org.
Ulterior, "acelasi continut este trimis spre publicare de inca 3 ori catre alte jurnale, sub titluri diferite", scrie portalul citat, care precizeaza ca in ultimele trei cazuri apar ca autori si Andronescu si Jinga. Ca sursa de finantare, ultimele trei articole indica grantul CEEX No. 4/2005, iar "acest fapt ridica intrebari serioase legate de modul in care finantarea publica pentru grantul din 2005 este justificata, avand in vedere ca rezultatele cercetarii fusesera deja finantate printr-un grant anterior", arata Integru.org. "Directorul grantului CEEX No. 4/2005 a fost Ecaterina Andronescu (...), unul dintre autorii adaugati pe ultimele 3 articole", mai scrie publicatia.
Patru specialisti internationali in domeniu au confirmat pentru portalul citat "publicarea in mod repetat a acelorasi rezultate". "Ele sunt in mod clar cazuri de autoplagiat, cele patru lucrari fiind foarte aproape identice (> 90%)", a declarat pentru Integru.org Prof James F. Scott, de la Cavendish Laboratory, Department of Phsyics, University of Cambridge.
Amintim ca joi, 29 noiembrie, cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung - citand site-ul Integru.org - a semnalat un alt caz de posibil plagiat in cazul ministrului Ecaterina Andronescu.
Acest caz dateaza din 2003, iar Integru.org sustine ca un articol de cinci pagini din revista "Analytical Chemistry" intitulat "Synthesis of TBP-Based Ferrofluids" descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub indrumarea Ecaterinei Andronescu. Analiza textului arata ca parti importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de stiinta, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu fiind inclus in lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.
In replica, Ministerul Educatiei a remis un comunicat de presa tot joi, 29 noiembrie, in care a sustinut ca "este inacceptabila asocierea celor doua lucrari, precum si suspiciunea de plagiat pentru articole stiintifice care au in comun doar exprimari in limba engleza specifice domeniului chimiei".
"In anii 1991-1994, au fost stabilite relatii de colaborare stiintifica cu laboratorul de profil al Universitatii din Utrecht, condus de profesorul Albert P. Philipse. Ca urmare a acestei colaborari, pe probe sintetizate in laboratorul din Romania de catre doamna Aurelia Cristina Nechifor, au fost realizate determinari prin microscopie electronica de transmisie in universitatea partenera. Imaginile de microscopie, in original, se afla si astazi in posesia doamnei Aurelia Cristina Nechifor", a mai aratat Ministerul Educatiei prin comunicatul de presa.
Dupa ce Ministerul Educatiei a raspuns prin comunicatul de mai sus la acuzatiile de plagiat aduse ministrului Ecaterina Andronescu, portalul Integru.org a revenit si a precizat urmatoarele:
"Comunicatul de presa al Ministerului este eronat. Cel mai important exemplu se refera la imaginea de microscopie. Asa cum se arata in comparatie, aceasta imagine de microscopie a fost publicata prima oara de Ana-Maria Nechifor in 1993 (nu de Aurelia Cristina Nechifor, care era doctorand in 2003)".
Potrivit portalului, Ana-Mariana Nechifor a fost cea care a colaborat cu Prof. Albert P. Philipse, si nu Aurelia Cristina Nechifor. "Aurelia Cristina Nechifor si Ana-Mariana Nechifor sunt doua persoane diferite (...). In 1993 Aurelia Cristina nu se numea Nechifor", mai scrie portalul care se ocupa de plagiate.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Subtilitatea vecinului
Gastronomie: Spaghete de post cu soia
O viziune puternică asupra viitorului
de ce avem acum nevoie de Statele Unite ale Europei
Ponta şi Pivniceru apără infractorii, ocolind CSAT
actuala putere face presiuni asupra SRI
Crunta duşmănie
Ioan Rotundu
Triunghiul dramatic Merkel–Putin–Filat
Petru Bogatu - R. Moldova
S-au simplificat procedurile de transfer al elevilor de la o şcoală la alta
Anita Herghiligiu, posibil viitor preşedinte al Tribunalului Botoşani
Angajat al Judecătoriei Botoşani, beat turtă la volan
el a adormit la volanul maşinii pe linia de tramvai
Piromanul maşinii lui Juncanaru rămâne necunoscut
poliţia continuă cercetările
Cele 14 autoturisme folosite în traficul cu ţigări vor fi expertizate
proprietarii lor încă sunt după gratii
Ovidiu Marcian, noul şef al Vămii Stânca
Preşedintele Ţurcanu pune de un chef grandios la sfârşitul anului 2012
a chef vor participa angajaţii CJ, primari, viceprimari şi alţi liberali de frunte
Şedinţă extraordinară la CJ Botoşani
Primarul Portariuc a schimbat covoarele de sub picioare
astfel s-a împlinit, pe banii publici, moftul protopopului Leonte
Urban Serv este pregătită să sfideze iarna
Bătrânica Todirişcă a primit vizita primarului Portariuc
După socoteala lui Ţurcanu, cei 9 parlamentari vor fi ai USL
Concert fără precedent în noaptea dintre ani la Botoşani
Profesorii obligaţi să facă pregătire cu elevii înaintea examenelor
Directori trimişi la cursuri pentru conducerea spitalelor
Botoşani: Instruire la Finanţe cu contribuabili plătitori de TVA
Se înmulţesc cei care controlează societatea Nova Apaserv
salariile le vom plăti tot noi
Ninsori si intensificari de vant in intreaga tara, pe 5 si 6 decembrie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog