Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3015
De la 07 Ianuarie 2003
123126586
pnl
Portariuc propune autorităţilor locale :

„TAXE LOCALE ZERO pentru noi locuri de muncă”

  • 25 March 2011, 23:00
Vicepreşedintele PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc, a venit cu soluţii menite să ajute comunitatea oamenilor de afaceri să creeze locuri de muncă şi să stimuleze economiea în aşa fel încât efectele crizei financiare să fie resimţite mai puţin.
„ În calitate de vicepreședinte al organizației județene a PSD, am venit cu mai multe propuneri de stimulare a creșterii economice și creare de noi locuri de muncă prin reducerea fiscalității, una dintre acestea fiind reducerea CAS, pentru o perioadă de șase luni de zile, pentru angajatorii care angajează șomeri.
Zilele trecute am citit bilanțul Direcției Generale a Finanțelor Publice, care prezenta o statistică alarmantă pentru județul nostru. Numai anul trecut 2.050 de societăţi comerciale și-au suspendat activitatea, 2.078 de firme şi-au redus activitatea, 288 de firme au intrat în insolvenţă, 981 de firme nu au desfăşurat niciun fel de activitate şi doar 1.567 s-au dezvoltat, ceea ce reprezintă doar 34% dintre toți agenții economici.
În același timp, Direcția Județeană de Statistică anunță că în fiecare zi în județul Botoșani aproape o sută de oameni rămân fără slujbe. La o populație de 450.000 de locuitori ai județului, numărul de salariați este de zece ori mai puțin, ajungând numai la 48.493 de persoane.
Având în vedere datele prezentate mai sus, vă adresez această scrisoare deschisă prin care vă solicit să interveniți, în calitate de factori de decizie ai administrației locale, pentru identificarea urgentă și punerea în aplicare a unor măsuri pentru redresarea situației. În acest sens, vă propun Proiectul ”TAXE LOCALE ZERO pentru noi locuri de muncă”.
Proiectul presupune scutirea de taxe locale, pe o perioadă de un an de zile, pentru investitorii care vor să aducă bani în județul nostru și să creeze noi locuri de muncă. Mediul privat trebuie degrevat de povara fiscală pentru a-l lăsa să-și tureze motoarele de producție la maximum. Banii la bugetul local pot fi recuperați din crearea de noi locuri de muncă.
În același timp, vă anunț că în cel mai scurt timp voi organiza un forum al oamenilor de afaceri din județul nostru pentru a putea dezbate împreună problemele și soluțiile pentru impulsionarea mediului economic în Botoșani.
Vă solicit, pe această cale, să puneți în dezbatere, în cadrul instituțiilor pe care le conduceți, propunerea de a elimina taxele locale pentru investitori, pentru o perioadă de minim un an și să dispuneți, în cel mai scurt timp, măsuri pentru punerea în aplicare a acestui proiect” a arătat Ovidiu Portariuc într-o scrisoare deschisă. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pofta domnişoarei
Procurorii DNA au percheziţionat locuinţa lui Marius Petcu
Economia României va creşte cu 1,7% în acest an şi 3,4% în 2012
Campionul Bute a revenit în ţară
mândru că sunt român, visez să boxez acasă
Un clip realizat de doi artişti români stabiliţi în Londra adună peste 10.000 de vizualizări in 24 ore
Schimbarea grupurilor de putere sau europenizarea sistemului?
Deficit bugetar de 2,3 miliarde lei după primele două luni ale anului
echivalentul a 0,4% din PIB
NATO preconizează o misiune de trei luni in Libia
FMI a aprobat ultima evaluare a acordului cu România şi termenii viitoarei înţelegeri
La Coşula, de ziua comunei, „Festivalul bujorului”
Rotaru l-ameninţă pe primarul Flutur
Trotuare de granit pe Bulevardul Eminescu
Ţurcanu ne spune cine este „împăratul”
Astăzi se sting luminile în Piaţa Revoluţiei…
Botoşăneni aşteptaţi în Danemarca
Indignarea unor părinţi vine la spartul tîrgului
Profesorii vor primi salariul, dar fără majorări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog