Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11837
De la 07 Ianuarie 2003
122871904

Posibile tentative de jefuire a bugetului Primăriei Botoşani

  • 6 November 2019, 0:03
Cu puţine zile în urmă am fost profund uimit să constat că pe tv SOMAX s-a prezentat un reportaj însoţit de comentariile de rigoare din care rezulta că teatrul „Mihai Eminescu, aflat de mai bine de 8 ani în reabilitare, se află în prag de prăbuşire.
Uimirea venea de la faptul că vreme de peste 4 ani lucrările de reabilitare au fost blocate tocmai de necesitatea de a se efectua o expertiză tehnică care să stabilească ce operaţiuni de consolidare sunt necesare.
Cum expertiza a fost efectuată iar primarul Cătălin Flutur, care în mandatul 2008 – 2012 a iniţiat proiectul de reabilitare şi a obţinut finanţarea, revenind pe funcţia de primar după alegerile din 2016 a reuşit să găsească banii necesari continuării lucrărilor, inclusiv cele de consolidare, reportajul în cauză anula tot ce ştiam că s-a făcut.
Experienţa anilor lucraţi în controlul financiar şi cei peste 25 de ani de presă îmi sugera faptul că în spatele reportajului stau nişte interese oculte, iar bănuiala mi-a fost pe patronul firmei constructoare Victor Construct, patronată de Victor Mihalachi, dar care este şi patronul postului tv SOMAX.
L-am contactat pe primarul Flutur şi am avut un dialog amplu legat de cele difuzate prin reportajul controversat. Iar Flutur mi-a întărit bănuiala că patronul Victor Mihalachi ar urmări să obţină ceva bani în plus peste suma licitată. Dacă pe timpul primarului Ovidiu Portariuc, lui Mihalachi i-a ţinut povestea cu prăbuşirea teatrului dacă nu se fac consolidări la subsol şi a obţinut peste preţul licitat câteva milioane în plus, cu primarul Flutur nu pare să-i meargă.
Flutur mi-a explicat că Mihalachi a cerut o suplimentare de preţ cu 1,2 milioane lei pe motiv că trebuie să asigure conservarea clădirii pe timp de iarnă ca nu cumva intemperiile să şubrezească clădirea şi aceasta să se prăbuşească. Ori, Flutur ştie de la experţi că lucrările de consolidare stabilite deja sunt suficiente şi că nu mai sunt necesare altele. Mai mult, experţii i-au spus că ameninţările cu prăbuşirea clădirii au fost exagerate, clădirea fiind solid construită. În urmă cu aproape 100 de ani lucrându-se cu multă responsabilitate la edificiile publice finanţate din banii publici.
Mai apare o ciudăţenie care mi-i deloc logică. Dacă clădirea teatrului era în prag de prăbuşire, cum de specialiştii lui Mihalachi şi-au asumat răspunderea şi au mai ridicat un etaj, înainte de expertiza de consolidare?
Refuzat cu o creştere de preţ la consolidare, Mihalachi a venit cu motivaţia că trebuie aproape 700 mii lei ca să acopere geamurile şi să improvizeze un acoperiş la etajul nou ridicat ca pe timp de iarnă să nu pătrundă apa de ploaie şi zăpada. Altă ciudăţenie, pentru că de când au fost stopate lucrările vreme de 4 ani, nu s-a simţit nevoia unor astfel de măsuri. Ea a apărut acum.
Flutur, prin specialiştii săi, a constatat că suma de 200 mii lei este arhisuficientă. Mihalachi a mai invocat creşterea de preţ pentru faptul că molozul de la subsol a fost cărat cu roaba. Nici această cerere n-a avut uşa deschisă la Fluture, care i-a explicat că în oferta cu care a câştigat licitaţia au fost cuprinse n preţ şi aceste operaţiuni şi nu poate să le plătească de două ori.
Refuzat de Flutur să accepte mişmaşurile ce i le-a propus, Mihalachi pare să-şi fi pus angajaţii de la postul tv să facă presiuni asupra primarului prin difuzarea de ştiri şi reportaje alarmiste. Se pare că Mihalachi l-a confundat pe primarul Flutur cu fostul pesedist Ovidiu Portariuc. Flutur a trecut pe la procurorii DNA şi nu cred că-i mai este dor de ei. Fostul primar Portariuc, fostul şi actualul viceprimar Cosmin Andrei, ambii PSD, dacă au ceva pe conştiinţă, vor afla şi ei unde-i sediul DNA Suceava.
Tot recent, consilierii PSD au decis în ultima şedinţă CLM înfiinţarea unui al doilea post de director la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement condusă de directorul Eugen Ţurcanu, omul pe care timp de 4 ani fostul primar Portariuc şi cu viceprimarul Andrei numai n-au putut să-l îndepărteze de pe funcţie să-şi pună omul lor de încredere.
Văzând că la Cornişa veniturile au crescut la dimensiuni neaşteptate, viceprimarul PSD Cosmin Andrei, susţinut de consilierii municipali PSD care sunt majoritari în CLM, a iniţiat un proiect de hotărâre şi l-au aprobat în scopul ca noua funcţie de director să fie ocupată de juristul din DSPSA Chireac Aurel.
Anul trecut acest Chireac Aurel a avut 260 zile concediu medical. Practic n-a lucrat mai nimic dar a primit leafa lunar. De ce l-ar pune PSD-ul să administreze Cornişa? Ca să distrugă activitatea, să reducă veniturile şi să poată să declare apoi că investiţia Cornişa este un fiasco, responsabil fiind Cătălin Flutur. Cam cu aceste intenţii vor cei din PSD să întâmpine alegerile locale de la anul şi să-l compromită pe Flutur. Numai că hotărârea CLM este una nelegală iar scopul lor de-al compromite pe Flutur nu va avea finalitate.
Ambele cazuri prezentate sunt posibile încercări de jefuire a bugetului Primăriei, numai că fiecare parte are interesul său. Un motiv în plus pentru noi ca primarul Flutur să mai primească un ,mandat de 4 ani dar şi suficiente voturi pentru consilieri ca să i se asigure o majoritate. Cât despre cei din PSD, se anunţă o revigorare a activităţii procurorilor DNA. Are balta corupţiei PSD mult peşte! .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Corupţia din Poliţia Ştefăneşti ocrotită de la nivelul IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 4. - 10.11.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Sfântul politicienilor
Studiu de fezabilitate pentru „Autostrada Nordului” Satu Mare - Suceava,
deși proiectul nu este inclus în Masterplanul de Transport
Nu, este doar teama de consecinţele faptelor comise
Ioan Rotundu
În ce context a fost propus Şerbănoiu ca prefect de Botoşani
Ioan Rorundu
Primăria Mihai Eminescu – Comunicat de presă
Cum deputatul PSD Costel Lupaşcu se laudă cu realiozări pentru care nu are niciun merit
Solicitări de donaţii şi sponsorizări în scop cultural
Mesaj de condoleanţe
Alegeri prezidenţiale fără miză şi cu multe situaţii ridicole
Ce-i reproşez şi ce îmi doresc de la preşedintelui Klaus Iohannis
Ioan Rotundu
imele rezultate, Auckland, Noua Zeelandă
- Barna - 47,6%, Iohannis - 27,2% (191 votanți)
Stupizenie de răspândac PSD în ziua alegerilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog