Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2246
De la 07 Ianuarie 2003
77752237

Prefectul Prisăcaru a fost dus la mandat

  • 1 September 2006, 23:00
Prefectul Radu Prisăcaru şi ceilalţi trei învinuiţi din dosarul mitei de la Iaşi au plecat, vineri, spre Tribunalul Municipiului Bucureşti, unde procurorii anticorupţie vor solicita mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele celor acuzaţi că au condiţionat o retrocedare.
Povestea flagrantului în care a fost prins prefectul de Iaşi, susţin surse judiciare, a început în 17 august, când la Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului de Interne a venit o persoană care a reclamat cazul. Lucrătorii DGA şi procurorii anticorupţie au demarat imediat o anchetă. În aceeaşi zi, denunţătorul s-a întâlnit la prefectură cu Radu Prisăcaru şi şeful ADS, Flavius Ioniţă. Cei din urmă i-ar fi propus persoanei care aştepta să-i fie retrocedat un teren în comuna ieşeană Rediu, un schimb avantajos - în loc de lotul de acolo, Prisăcaru şi Ioniţă i-au promis o suprafaţă de aceleaşi dimensiuni (16 ha) dar mult mai valoroasă, întrucât este situată în comuna Miroslava, din imediata vecinătate a municipiului şi în apropierea complexului comercial Metro.
În schimbul acestui favor, funcţionarii i-au cerut respectivului ca după obţinerea titlului de proprietate să le vândă la un preţ modic trei ha din terenul astfel dobândit - două ha pentru prefect şi unul pentru directorul ADS. Pentru a avea siguranţa că promisiunea va fi respectată, înaltul funcţionar Radu Prisăcaru a stabilit ca denunţătorul să semneze un antecontract cu omul de afaceri Cristian Maftei. Acesta urma să vândă apoi terenul cumpărat pe mai nimic de la denunţător şi să le dea banii rezultaţi, prefectului şi şefului ADS.
Ca o măsură de precauţie, prefectul ar fi fost cel care s-ar fi gândit să semneze cu Maftei o hârtie în care acesta din urmă pretindea că îi datorează lui Radu Prisăcaru o sumă de 25.000 de euro, actul urmând să fie anulat după ce prefectul primea banii de pe cele două ha luate ca mită.
Toate actele au fost ori urmau să fie perfectate prin notarul Ioana Beldeanu, fosta soţie a lui Cristian Maftei. De pe 17 august, toţi cei implicaţi au fost înregistraţi audio şi video. Supravegherea s-a încheiat pe 31 august, în momentul când era programată semnarea antecontractului de vânzare - cumpărare a celor trei ha.
Denunţătorul este Dorin Forna, soţul decanului Facultăţii de Stomatologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Norina Consuela Forna. Contactată telefonic de reporterii agenţii NewsIn, Norina Forna a recunoscut că terenul familie sale este cel care face subiectul anchetei procurorilor anticorupţie, dar a negat că ei ar fi denunţătorul din acest caz. De asemenea, Norina Forna a recunoscut şi faptul că vor pleca în câteva ore spre Bucureşti, dar a susţinut că merge la o nuntă şi nu la DNA. Prefectul de Iaşi este acuzat pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită, directorul Agenţiei Domeniilor Statului Iaşi - Flavius Leonard Ioniţă, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Cristian Maftei - om de afaceri şi Cristian Toni Baltag - avocat, pentru complicitate la luare şi dare de mită.
Terenul este situat în zona municipiului Iaşi, iar cele trei hectare pretinse de Vasile Radu Prisăcaru şi Flavius Leonard Ioniţă au o valoare de piaţă estimată la aproximativ 600.000 euro, a comunicat DNA, vineri. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CLII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Examen cu tâlc
Gogoşari umpluţi cu ciuperci
Egner consideră florile ca un fel de drumuri stricate
Fostul primar Egner vrea să ne pună la plata unui impozit suplimentar
Consfătuirea inspectorilor educativi şi a directorilor de palate ale copii
Munca la domiciliu
Liderii de sindicat se bucură că i-au legat pe patroni de salariaţi
Societate amendată cu jumătate de miliard de lei vechi
S-a plâns de reclamaţie şi control, la Prefectură
Băsescu despre anticipate: Aştept partidele
Liderii PSD sunt interesaţi de o guvernare cu PNL
Corupţia nu are ce căuta în administraţia publică din România
Andrei Andreicuţ invocă iertarea divină
Solicitarea testului de sarcină la angajare este interzisă
Reorganizarea spitalelor s-a amânat, din nou
Educaţi să protejăm siturile
Fundaţia pentru Parteneriat întinde o mână de ajutor
Mici nemulţumiri la rectificare lămurite de primar
Ploaie de nemulţumiri îndreptată spre şeful Poliţiei municipale
Social democraţii dau lecţii de morală
Botoşăneni au depus peste 15.000 de cereri pentru subvenţie
Memorialul Ipoteşti intră cu tarife noi în 2007
Un viitor control cu rezultate deja cunoscute
Anunţ Primăria Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă