Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17665
De la 07 Ianuarie 2003
122877732

Prefectul aşteaptă rezultate, nu doar promisiuni, pentru şcolile din Dorohoi

  • 14 November 2007, 23:00
Prefectul Gheorghe Sorescu a verificat ieri şcolile din Dorohoi care se confruntă cu probleme în prag de iarnă. Pentru început, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu i-a convocat la sediul Oficiului Prefectural pe primarul Sergiu Lungu şi pe reprezentanţii firmelor care s-au ocupat de reabilitarea termică a şcolilor.
Au urmat vizite la faţa locului, pe lista obiectivelor fiind Şcolile nr 1 şi 2, precum şi Grupul Şcolar „Regina Maria” şi Colegiul Naţional„Grigore Ghica Voievod”. Dacă pentru majoritatea dintre ele problema încălzirii a fost deja rezolvată, la Şcoala nr. 1 elevii mai scriu încă cu mănuşi pe mâini, în clase în care pare să fie mai frig decât afară, în ciuda eforturilor profesorilor de a crea o atmosferă cât de cât umană cu ajutorul caloriferelor electrice.
Reprezentanţii primăriei dorohoiene spun că problema se va rezolva până miercurea viitoare. Există încă probleme de ordin birocratic legate de obţinerea unor avize din partea E.ON Gaz. „Vom face demersuri prin Instituţia Prefectului pentru ca aceste piedici să dispară cât mai curând”, a declarat prefectul. Acesta subliniază că situaţia ar fi fost alta, dacă ar fi existat o mai mare implicare atât din partea directorilor, cât şi a autorităţilor locale. „Nu putem să ne trezim la jumătatea lunii noiembrie că nu este căldură în şcoli. E o problemă care ar fi trebuit rezolvată până la începutul anului şcolar”, a precizat Gheorghe Sorescu.
La Şcoala nr. 2, al cărei nou sediu a fost ridicat printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, lucrările de amenajare a curţii interioare sunt în plină desfăşurare. Şcoala este construită însă la standarde europene, prefectul apreciind cu adevărat interiorul său modern. Se ia în calcul şi efectuarea unor lucrări de reabilitare a sediului vechi, care este însă funcţional, pentru ca toţi elevii să înveţe într-un singur schimb.
La Grupul Şcolar „Regina Maria” s-a apelat la o soluţie provizorie de încălzire, pe motorină, însă se estimează că vineri va fi pusă în funcţiune centrala pe gaz şi va fi posibilă asigurarea încălzirii pe tot parcursul procesului de învăţământ. În cazul Colegiul Naţional „Grigore Chica Voievod”, lucrările de reabilitare s-au oprit din cauza unor probleme de comunicare între factorii de decizie. Primăria, pe de o parte şi directorii unităţii şi ai firmei care se ocupă de construcţie, de cealaltă.
Lipsa comunicării a pus pe drumuri 1.000 de elevi şi profesori, care aleargă între trei locaţii separate unde se desfăşoară cursurile, pe perioada reabilitării clădirii de patrimoniu. Părţile implicate în scandal şi-au reproşat reciproc aspecte de detaliu, catalogate de prefect drept „mărunţişuri” care stau în calea rezolvării adevăratelor probleme. „Să nu amestecăm copiii în problemele oamenilor mari. Guvernul a dat fonduri, dar acestea trebuie folosite spre binele copiilor”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vrednica lucrare creştină a americanului din deal
Poveste unui român plecat la muncă în Italia
în Europa nu vom putea intra scuipând seminţe şi aruncând pachete goale de ţigări pe stradă
La Flămânzi, idioţii zâmbesc şi au faţă umană
Linişteee! La Protecţia Copilului Felicia şi Dorin lucrează
(Cârcotaşul)
Sindicatele din învăţământ au luat-o razna şi nu se mai înţeleg
Spitalul va achiziţiona lenjerie de la Asociaţia Nevăzătorilor
Dotări cu aparate de ultimă oră la oftalmologie
Cei de la Mediu scormonesc gunoaiele Urban Servului
A treia tranşă de vaccinuri împotriva gripei
„Să meargă politicienii la vot!”
Ioan Rotundu
Ţiprigan vrea grevă, cu orice preţ
Şosea de centură „ca după război”
Penegiştii acuză poliţia comunitară de incompetenţă şi toleranţă
Mulţumeşte din inimă Guvernului pentru banii alocaţi judeţului
Ciuştea cere demisia lui Conţac din fruntea CJ Botoşani
Deputatul Câmpanu face lobby pentru botoşănenii din Italia
Vosganian va veni vineri la Botoşani, cu gaz de la Hârlău
Ţâbuleac predică din nou în pustiu
el denunţă abuzuri ale finanţiştilor, dar fără a fi luat în seamă
Horoscop
Înrudirea ungurului cu ardeleanul
Tribunalul Botoşani clarifică situaţia dosarului Ţâbuleac - Vinalcool
drept la replică
În “Cu un pas înainte”, certuri între îndrăgostiţi pe o bursă de merit
Oana Cuzino le dă întâlnire mămicilor celebre
Program TELE'M Botoşani, joi, 15 noiembrie
Poate doar Oprişanu să cumpere, că are bani!
Ei insistă să vă ceară votul!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog