Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1928
De la 07 Ianuarie 2003
122887577

Premiaţi pentru că au participat la „Adolescenţii renunţă la fumat”

  • 10 March 2008, 23:00
Fie că au reuşit să se lase de fumat sau nu, elevii de la două licee din municipiul Botoşani care au participat la proiectul „Adolescenţii renunţă la fumat” au primit premii. Ieri, elevii au fost răsplătiţi pentru participarea şi implicarea lor în proiect. La proiect au participat atât fumători cât şi nefumători. Pentru ca toţi participanţii să aibă şanse egale de câştig, Angelica Straticiuc, şeful Biroului de Promovare a Sănătăţii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică, a organizat o tragere la sorţi. O condiţie de participare la tragerea la sorţi a fost cea de participare la toate activităţile derulate în cadrul proiectului. Pentru elevii de la fiecare unitate de învăţământ participantă au existat câte trei premii. Premiul III a constat într-o cartelă pentru un mobil, premiul II- un MP3 şi premiul I un telefon mobil. Dar nici un elev nu a plecat nemulţumit, toţi primind diplome de participare. „Am vrut să răsplătim participarea elevilor la acest proiect prin câteva premii, care sunt oferite de Institutul de Pneumoftiziologie Iaşi, iniţiator al acestui proiect. Am început mai mulţi, dar am sfârşit mai puţini”, a declarat Angelica Straticiuc.
Programul „Adolescenţii renunţă la fumat” îi învaţă pe adolescenţi să gândească în termeni pozitivi despre ce înseamnă să nu fumezi şi să participe împreună cu colegii de clasă la crearea unui climat sănătos, fără fum de tutun, în liceul în care învaţă. La Botoşani acest program s-a desfăşurat la Grupul Şcolar „Elie Radu” şi Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu”. Au participat câte 35 de elevi din fiecare liceu.
Proiectul s-a derulat timp de şase săptămâni, interactiv, dar şi cu proiecţii de filme, materiale video, chestionare. „Am dorit să motivăm elevii să rămână nefumători şi să descurajeze experienţa consumului de tutun, să-i determine pe adolescenţii care sunt deja fumători să renunţe la fumat, să-i educăm pe adolescenţi, precum şi mediul lor familiar şi şcolar în privinţa consecinţelor fumătorilor asupra sănătăţii lor şi a celor din jur: Să le oferim consiliere medical-comportamentală pentru renunţarea la fumat”, a afirmat Angelica Straticiuc. În cadrul proiectului au fost abordate discuţii deschise despre fumat, despre beneficiile faptului de a fi fumător, atitudine de blamare şi constrângere la renunţare. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalii au recurs la fals, dar au ajuns de râsul curcilor
Pavel rupe „gâturi” prin instituţie
Cu popoul la popor
(Cârcotaşul)
Ostafie a fost prădat
Fariseii de consilieri au respins înfiinţarea unui „osuar” european
Zelosul controlor Oprişanu l-a călcat pe nervi pe Câmpanu
Comentariul comentariilor (LXXI)
(Ioan Rotundu)
Arderea miriştilor – o nouă birocraţie de rang european
APM solicită Prefecturii ca luna aprilie să fie declarată Luna curăţeniei
Scandal pe seama controalelor la medicii stomatologi
Alexandru şi Beleca au plecat la Bucureşti să dea explicaţii
S-a ridicat carantina din spitale
Domnule “Azeem spunea”
Vizita la penitenciar a avut un efect şi i-a pus pe gânduri
Horoscop
Deconspirarea amantei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 martie
Oportunităţi de a lucra în străinătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog