Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12342
De la 07 Ianuarie 2003
122872409

Premierul plagiator vrea din nou să reprezinte România la Bruxelles

  • 14 October 2012, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv, ca va incerca sa discute cu presedintele Traian Basescu despre nivelul nivelul de reprezentare a Romaniei la urmatoarea reuniune a Consiliului European, din noiembrie, problema pe care o considera una foarte delicata.
Primul minisrtru a aratat si ca relatia sa cu seful statului este in continuare una glaciala, potrivit Mediafax. In plus, seful Guvernului l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca, rostind sintagma "dottore", acesta ar fi aratat ca a ramas tributar "santajului si altor metode securiste".
Ponta a amintit ca la Consiliul European de la sfarsitul lunii noiembrie va fi negociata alocarea pe care Romania o va primi in urmatorul exercitiu financiar. Intrebat cine negociaza, premierul a raspuns ca aici este o problema foarte delicata: "Asta pentru ca a negociat si negociaza Guvernul, insa este posibil sa se duca presedintele sa vorbeasca si atunci o sa fie... Asa se face in toate tarile Uniunii Europene, toata negocierea se face la nivel de guvern. Din cauza conflictului constitutional intre presedinte si guvern, Curtea Constitutionala a decis ca e presedintele si atunci sigur ca eu voi incerca cu presedintele Basescu sa gasim o solutie ca Romania sa fie reprezentata corect".
Premierul a amintit ca, la momentul investirii sale la conducerea Guvernului, presedintele i-a transmis, intr-o discutie personala, ca doreste sa participe in continuare la reuniunile Consiliului European, dar ca el i-a explicat ca acest lucru depinde de obiectul reuniunii. El a aratat ca nu a avut inca o discutie cu seful statului pe tema viitorului exercitiu bugetar UE, deoarece presedintele nu are nici in "fisa postului" si nici un aparat tehnic care sa discute pe aceasta tema, si ca ultima discutie cu presedintele a avut-o la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, intre el si Basescu mentinandu-se o relatie glaciala.
Intrebat daca faptul ca presedintele Traian Basescu nu mai iese atat de des in spatiul public este un lucru bun sau rau pentru el, Ponta a afirmat ca acesta este un lucru bun si ca daca presedintele s-ar fi comportat la fel si in luna iulie in mod sigur nu ar mai fi existat o suspendare: "Din pacate, insa, sunt decizii, domnia sa ne-a retrimis legi sau...eu prefer sa vad un presedinte care isi intelege rolul in societate, nu de vataf si sef al Guvernului, al Parlamentului si al justitiei. Nu stiu cat il va tine pe domnul Basescu aceasta atitudine constructiva", a afirmat premierul.
Ponta: Prin sintagma "dottore", Basescu a aratat ca este tributar santajului si altor metode securiste
In plus, seful Guvernului l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca, rostind sintagma "dottore", acesta ar fi aratat ca a ramas tributar "santajului si altor metode securiste": "Episodul acela mi-a confirmat inca o data, daca mai era nevoie, ca presedintele Basescu va folosi intotodeauna, cat va fi in viata - si ii doresc o viata cat mai lunga - santajul si armele cele mai murdare in politica.
Acel episod mi-a dovedit ca presedintele Basescu va ramane intotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri sa imi descopere ".
In luna iunie, presedintele Traian Basescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta din cauza faptului ca nu l-a anuntat, macar telefonic, inaintea sedintei de Guvern, despre mutarea Institutului Cultural Roman de sub coordonarea sefului statului, afirmand ca aceasta denota o lipsa de respect, si adaugand: "Cand esti doctor in drept, esti tare. Dottore!".
La scurt timp dupa aceasta declaratie, premierul a fost acuzat de plagiat, revista Nature aratand ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima si care indica faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate. Ulterior, Basescu a sustinut ca sintagma "dottore", folosita cu cateva zile inainte de aparitia articolului din Nature, se referea "la cu totul altceva".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoacop
Bancul zilei: Pofta nevestei
FMI a adoptat agenda de politică globală
şi atrage atenţia asupra încetinirii creşterii economice
Caritasul moaştelor
Ioan Rotundu
Dinamica economiei - Omul de afaceri Constantin Pâslaru
Lumea lu' Rotundu - Rezervaţia naturală Tisa
Depunem moţiune simplă pe buget, Ponta e cel mai incompetent premier
Pelerinaj la moaştele Sf. Parascheva la Iaşi: Sf. Liturghie, oficiată de Patriarhul Daniel
la slujbă au luat parte Victor Ponta şi alţi lideri politici
După ce a declarat că bugetul m-are resurse, Victor Ponta revine cu precizări
avem bani de pensii, salarii, indemnizaţii şi alte cheltuieli, realocaţi din alte părţi
Ponta nu ratează nicio ocazie să fie penibil
Rugăminţile lui Ponta la racla Sf. Parascheva
Ioan Rotundu
Rădăcini în istorie
Mihai Baltă şi Tamara Ciofu, aşii din mâneca PSD Botoşani
Licitaţia pentru deszăpezire, amânată
Botoşani: Cacealma trasă democraţiei de către organizaţia municipală PSD
Hălăsanu şi-a asumat rolul de candidat-parodie
Doar un singur botoşănean a fost tratat în clinicele din străinătate
Aproape 300 de botoşăneni suferă de boli rare
CAS Botoşani a chemat în judecată peste 500 de datornici
Lista de aşteptare la analizele medicale va fi mai scurtă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog