Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27372
De la 07 Ianuarie 2003
122913021

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, audiat la Parchet in dosarul "Erata"

  • Zegrean: Daca pentru fiecare decizie am fi chemati la Parchet, unde am ajunge?
  • 17 June 2015, 23:00
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, este audiat, miercuri, la Parchetul General, in dosarul "Erata", ce vizeaza referendumul de demitere a fostului presedinte Traian Basescu, din anul 2012.
In dosarul Erata au mai fost audiati, pana acum, si fostii judecatori ai CCR Acsinte Gaspar si Aspazia Cojocaru. De asemenea, au mai fost audiati Horatius Dumbrava (membru al CSM), Toni Neacsu (fost judecator CSM) si judecatorul constitutional Tudorel Toader.
Procurorii Parchetului General au redeschis un dosar in care investigheaza modul in care judecatorii Curtii Constitutionale au emis in anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu.
Pe 2 august 2012, CCR a adoptat o hotarare cu privire la organizarea referendumului, insa au constatat ca din acea hotarare lipsea temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendumul organizat deja pe 29 iulie 2012.
Dupa publicarea hotararii, a fost adaugata o erata prin care se mentiona faptul ca vor fi luate in calcul toate persoanele cu drept de vot, si anume, peste 18 milioane de romani.
Prin aceasta erata a fost blocata initiativa Guvernului de a efectua un minirecensamant pentru a-i scoate de pe listele electorale permanente pe romanii plecati din tara de mai mult timp.
Erata respectiva a fost intocmita si semnata de judecatorul Stefan Minea, cel care a trimis adresa de publicare catre Guvern si Monitorul Oficial.
Pe baza acestei erate, referendumul a fost invalidat, deoarece din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46,24%), astfel ca nu a fost atins pragul de participare, de cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.
Ulterior, trei dintre judecatorii CCR, Ion Predescu, Acsinte Gaspar si Tudorel Toader, au declarat ca nu au fost consultati cu privire la intocmirea acelei erate, ei sustinand ca referendumul trebuia validat, intrucat cele 18.292.464 persoane inscrise in listele electorale permanente, numar luat in considerare la adoptarea hotararii de validare, nu reflecta structura si dimensiunea corpului electoral actual.
In opinia lor, din listele electorale permanente trebuiau scazute persoanele de cetatenie romana cu domiciliul in strainatate, precum si cele cu actele de identitate expirate.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nesimţirea ridicată la rang de virtute
Ioan Rotundu
Botoşani: La Vorona, stăpânul imaşului public este un învăţător
Caricatura zilei: Pensia specială
\Bancul zilei: Nevasta la dentist
Reţeta zilei: Cotlet de porc la grătar
Horoscopul zilei
Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, declarat incompatibil de ANI si acuzat de fals in declaratii in forma continuata
Din pacate, presedintele Romaniei s-a pronuntat impotriva modificarilor la Codul penal
Cazul Ponta. Posibile evolutii, cateva mari semne de intrebare
Perchezitii la Casa de Pensii Bihor si la mai multe firme, intr-un dosar de coruptie
Klaus Iohannis, despre "iesirea din tara" a lui Victor Ponta
Stim foarte bine care sunt prietenii nostri. Nu e niciun pericol
Avertizarea cod galben de ploi si vijelii, prelungita pana joi seara
Baronul PSD de Bistrita si Mitropolitul Clujului si-au facut concediul in Rusia
Cum au incercat sa ascunda de public informatia
Să-l ferească Dumnezeu de a mai da ochii cu botoşănenii!
Ioan Rotundu
Păgubiţi de foc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog