Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15667
De la 07 Ianuarie 2003
101963622

Preşedintelui Costică Macaleţi i-au sărit… plombele

  • Ioan Rotundu
  • 13 October 2019, 21:04
Trecătorule, dacă nevoile te vor împinge să circuli cu autoturismul pe drumul judeţean Săveni – Rădăuţi Prut, este bine să ai la îndemână măcar un muc de lumânare sau, în cel mai fericit caz, o sumă de bani care să-ţi acopere cheltuiala de a te întoarce acasă cu maşina pe platformă.
De cum vei ieşi din orăşelul, Săveni cândva numit micul Paris, şi te vei îndrepta spre satul Podriga, vei constata că şoseaua nu este prea prietenoasă. De fapt ea te pregăteşte pentru ce va urma. Dacă norocul ţi-¬a surâs şi ai ajuns în localitatea Drăguşeni, de cum vei ieşi din ea spre Coţuşca, norocul te va părăsi. Îi va lua locul gropile din asfalt de care n-o să ai cum să-ţi aperi maşina, aşa că vei afla. În variantă nouă, cum s-a născut zicala populară „a da în gropi”
Începând de la silozurile de cereale ale irlandezului băutor de tărie şi amator de fuste, venit pe meleagurile noastre să ne arate cum se face agricultură productivă (care a descoperit că pe la români, dacă vrei să furi din banii europeni fără să investeşti, invoci grindina în plină lună de august, chiar dacă cerul este senin şi căldura te înmoaie la umbră), vei da numai în gropi. Cu cât te vei apropia mai mult de localitatea Coţuşca, vei afla şi ce te poate aştepta în Iad, dacă nu respecţi ce-ţoi spune popa la predica din biserică şi face ce face el. Practic, vei da din groapă-n groapă, aşa cum a dat şi părintele de la biserica din Miorcani.
Părintele, aflat în drum spre Săveni să dea ochii cu şeful, adică cu protopopul Macuc, fie să primească o dojană, fie noi porunci de a face rost de bani, cum m-a zărit că fotografiez, a oprit şi m-a rugat să merg până la Rădăuţi Prut că drumul este la fel de desfundat. L-am asigurat că într-acolo mă îndrept.
Acest drum judeţean a fost plombat pe segmente. O parte în toamna anului trecut şi restul în primăvara acestui an. Toate plombele puse la ordinul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi au sărit din lăcaşul turnat, dând la iveală lucrul de mântuială şi, poate, lăcomia celor care l-au jumulit la greu prin comisioane, băgând până la cot mâna în bani.
Cum în acest an nu se va mai cârpi nimic, calvarul şoferilor se va prelungi cel puţin până la primăvara viitoare. Şi nici atunci nu se ştie dacă cei care se pregătesc să ia locul îmbuibaţilor de la PSD, flămânzi fiind de atâta opoziţie, nu vor fi şi mai încrâncenaţi la furat decât actualii.
Ştiu eu pe un liberal Sorin Clim care cât a fost directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani n-a iertat nimic. Nu m-aş mira să-l văd din nou adus în funcţie. Are o bogată experienţă în aplicarea principiului „eşti om cu mine, sunt om cu tine” şi, ca un tu în plus, cunoaşte ce înseamnă şi ce trebuie făcut când şeful PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, arată cu degetul în sus. Întrebi cât, dai ţi primeşti huzmetul dorit.
Aşa că, trecătorule aflat la volan, să nu pleci la drum pe aceste coclauri fără lumânare şi ceva bănuţi la buzunar. N-ar strica şi-o spovedanie, ca să-ţi fie cugetul împăcat!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


COMUNA MIHAI EMINESCU A CASTIGAT PROCESUL CU A.D.I. ZONA METROPOLITANA
Gaşca roşie botoşăneană continuă cu minciuna şi ipocrizia
Ioan Rotundu
Salvarea României nu cred că va veni de la Guvernul Orban
Ioan Rotundu
Când autoritatea publică a Urbanismului Botoşani este compromisă
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 14 -20.10.2019
Bancul săptămânii: Cum se roagă ginerele când îi trăieşte soacra
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Cheful poliţiştilor organizat la cantonul din pădurea Vorona
Ioan Rotundu
Cum justiţia l-a declarat mort, de viu ce este, pe baronul – primar PSD de Cristeşti
Ioan Rotundu
Din istoriile istoricului ajuns baron PSD şi primar de Cristeşti
Ioan Rotundu
Nici în ceasul al 12-lea, baronul primar de Cristeşti n-a respectat legea (III)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă