Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21815
De la 07 Ianuarie 2003
122907464

„Preţuiţi artiştii când sunt în viaţă”

  • 12 October 2010, 23:00
Evenimentul legat de lansarea cărţii „ Mă cheamă Mădălina”, sub semnătura gazetarului Sorin Danciu a înregistrat o absenţă notabilă, directorul Centrului de Creaţie Botoşani, Ion Ilie. Acesta a fost nevoit să participe la Iaşi la un eveniment stabilit cu mult înainte. Cu toate acestea, Ion Ilie a salutat apariţia noului volum al lui Sorin danciu şi a ţinut să atragă atenţia, prin ziarul nostru, tuturor iubitorilor muzicii marilor artişti români: „Iubiţi artiştii, preţuiţi-i atunci când sunt în viaţă!”.
„Încă de la început îmi exprim regretul că nu am putut participa la această lansare de carte, legată de viaţa unei mari artiste şi totodată de moartea fizică a Mădălinei, spun fizică, pentru că ea va rămâne vie în amintirea celor care au iubit-o, celor care i-au îndrăgit şi fredonat şlagărele şi care prin aplauzele lor au ridicat-o pe cele mai mari trepte ale succesului.
Nu-mi vine să cred că pot vorbi la trecut de Mădălina. În anul 1988 am înfiinţat la Botoşani formaţia ,,Clasic Rok’’, o formaţie din cadrul instrumentiştilor din filarmonică care aveau inclinaţie şi spre acest gen de muzică, pentru a aduce un surplus financiar instituţiei (filarmonicii) pentru a reuşi să menţinem orchestra simfonică. Astfel, cu această orchestră am făcut numeroase turnee în ţară invitând cântăreţi care erau în vogă la acea vreme –M.Dauer,C.Chiriac,C.Constantiniu, D.Iordăchioaie,G.Dorobanţu, A.Daminescu, Cotabiţă, M.Runceanu, făceam turnee de câte 20-30 de concerte în ţară şi cu banii care-i scoteam din aceste concerte menţineam orchestra simfonică.
În cadrul acestor concerte invitam destul de des pe Carmen Rădulescu solistă descoperită de Şerban Georgescu care se anunţa ca şi o nouă stea a muzicii uşoare. Fiind înainte de un nou turneu l-am sunat pe Şerban Georgescu pentru a o invita pe Carmen Rădulescu . Mi-a răspuns dezamăgit că l-a părăsit şi că acea stea în devenire va apune încet, încet, ceea ce în timp s-a adeverit. Dar tot în acea discuţie mi-a spus:
- Domnul Ilie vă trimit o nouă solistă care în scurt timp v-a deveni o solistă de mare calibru -Mădălina Manole.
După turneul efectuat în Ardeal, mi-am dat seama că maestrul a avut dreptate. Evenimentele care au urmat social politice au făcut ca eu să plec de la filarmonică, dar am urmărit continuu succesul Mădălinei.
Sigur că despărţirea de Şerban Georgescu, compozitorul, de ce nu, omul iubit, a creat un prim dezechilibru în viaţa artistei când ea ajunsese pe culmi. De ce să nu recunoaştem poate şi unele răzbunări prin influenţa maestrului la anumite case de discuri , radio, tv. etc, au făcut să se închidă uşile Mădălinei şi aceasta a făcut ca depresia să-şi facă loc.
Dar Dumnezeu i-a deschis un alt drum acel al iubirii,al dragostei, al preţuirii, prin relaţia cu acel om minunat Puiu Mircea, un om pe care l-am cunoscut de când avea 5 ani, un om blând care o iubea dezinteresat, îi organiza viaţa şi munca ei şi lupta continuu pentru revenirea ei pe prima scenă. Copilul, rodul iubirii lor a făcut-o fericită, dar sigur că dorinţa de a cânta rămânea, preocuparea ei zi de zi, ceas de ceas.
Revenirea ei în viaţa muzicală m-a făcut s-o invit în acest an în cadrul unui concert de gală la Festivalul,,Mărţişor’’, mi-a fost destul de greu, pentru că avea o singură zi în care reuşea să vină, 5 martie, a trebuit să-l schimb şi pe Marcel Pavel şi pe Niko în alte zile, să devansez zilele de concert pentru a mă ţine de cuvânt faţă de ea, în final am reuşit şi a avut un recital de mare succes şi în e-ul meu m-am bucurat că a fost prezentă la acest festival, m-a frapat atunci dragostea ei de a fi din nou pe scenă şi bucuria de a fi din nou aplăudată minute în şir de publicul dorohoian.
Stabilisem pentru luna noiembrie încă 2 concerte în cadrul ,,Gala tinerilor talente’’, ea urmând să susţină recitalul ei în încheiere.
Era atât de fericită de băieţelul ei, stătea numai de braţul lui Puiu, cu care făcea o pereche nemaipomenit de frumoasă, iar florile pe care le primise o făceau să radieze şi mai mult de fericire. Soarta însă şi-a urmat cursul ei, spre regretul tuturor în sens negativ, pentru ea şi familia ei.
De multe ori succesul omoară sau te ridică pe culmi foarte înalte, în oricare din situaţii ai nevoie de prieteni dragi, dezinteresaţi, care să-ţi fie aproape şi să te ajute. Mădălinei, pesemne, că acest ajutor i-a venit prea târziu în persoana lui Puiu, iar ceilalţi, radioul, televiziunea etc., nu au făcut decât să-i întoarcă spatele aşteptând numai banii pe care au avut grijă să-i scoată după moartea ei în tot felul de emisiuni de-a dreptul meschine.
Acest lucru poate se întâmplă şi în alte ţări, dar sigur într-un mod mai elegant şi cu recunoştinţă înserându-le măcar numele în galeria marilor artişti.
,,Fată dragă’’ ai plecat , lăsând trist pentru o lungă perioadă de timp cel mai iubit fan al tău ,,publicul’’ şi o familie îndurerată pe viaţă de o soartă nedreaptă pe care se pare că aşa ţi-a fost hărăzită.
Prin moartea ta, poate vor învăţa şi semenii noştri să preţuiască artiştii cât sunt în viaţă şi să-i ajute în momentele grele, ca pe adevărate valori ce rămân în istoria nescrisă a neamului nostru” a transmis directorul centrului de cCeaţie Botoşani, Ion Ilie. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 13 octombrie
Bancul zilei: Adevărata soacră
Mama scriitorului Alexandru Muşină, cercetată de DIICOT
pentru că a cultivat cânepă pentru lujerii de fasole
Honorius Prigoană a primit licenţă pentru televiziunea de ştiri România Ta
Voi candida la preşedinţia PDL dacă lucrurile merg spre tensionare
Selecţionerul Angliei: Românii meritau să câştige
Ministerul Justiţiei cere Guvernului încă 50 de procurori la DIICOT
Wall Street continuă să acorde bonusuri record: 144 mld. dolari in 2010
Angela Merkel s-a plâns că firmele germane reclamă neîncasarea facturilor
Gheorghe Gherghina: Vom face o rectificare la sfarsitul luniidatoriile apartin CFR, AND si altor firme de stat
Petru Bogatu: Alegeri cât un război Est-Vest
Ţigări de peste 10.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Decesul unui mare om de cultură
La Ungureni, E.ON a rezolvat problema în stil propriu
Proiect transfrontalier cu fonduri europene derulat de Şcoala nr. 10
Festivalul-Concurs Naţional de teatru „Mihail Sorbul” la a 29 –a ediţie
festivalul se va dersfăşura la Botoşani şi Săveni
Ţine la uşă un regal muzical al marelui Tudor Gheorghe
IPS Teofan vine la sfinţirea bisericii din curtea Spitalului „Mavromati”
Botoşănenii pot depune cereri pentru ajutoare de încălzire
Finanţarea şcolilor pe seama amendării părinţilor este doar un vis
Unul din concurenţii la directoratul DSP Botoşani a fost eliminat
Mai mâncăm sau nu ciuperci?
Poliţia concediilor medicale a fost desfiinţată
Fantomele de la conacul Mavrocordat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog