Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3575
De la 07 Ianuarie 2003
123137315
pnl

Prietenia dintre Oprişanu şi Muntianu dă semne de destrămare

  • laboratorul Spitalului Judeţean ameninţat cu închiderea
  • 1 February 2008, 23:00
Laboratorul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani are la dispoziţie fix o lună de zile pentru a se pune la punct sub aspectul deficienţelor ce le-au fost semnalate. În caz contrar acesta este ameninţat cu închiderea chiar de către directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Botoşani. „Au termen până la 1 martie să remedieze neregulile pe care le-am constatat. Dacă problema nu va fi rezolvată, vom închide laboratorul de analize al spitalului”, a declarat directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Gabriel Oprişanu.
Pentru cei care au fost internaţi la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ şi au făcut un set de analize, nu este o noutate faptul că există o lipsă acută în ceea ce priveşte recipientele pentru recoltarea probelor de laborator. Din această cauză personalul medical a fost nevoit să folosească mijloace alternative de recoltare a probelor. Având în vedere modul defectuos în care sunt recoltate probele pentru analizeze, aspect constatat în urma controlului efectuat de conducerea ASP, Orpişanu consideră că rezultatele analizelor nu asigură calitate şi nici siguranţă. „Nu e normal ca la laboratorul celui mai mare spital din judeţ să nu avem garanţia analizelor mediale efectuate. Borcanele pentru urocultură sunt borcane de zacuscă sau sticle de bere, ce garanţie să avem că analizele sunt de calitate? Dacă nu se va remedia situaţia până la 1 martie laboratorul va fi închis”, a declarat Gabriel Oprişanu.
O situaţie deloc roz a fost găsită şi la blocul alimentar şi spălătoria spitalului, pe care conducerea unităţii spitaliceşti a anunţat că le va descentraliza. Având în vedere situaţia dezastruoasă în care acestea se află, conducerea spitalului va trebui să întocmească în cel mai scurt timp caietul de sarcini. Astfel cele două servicii ar trebui externalizate până la începutul lunii martie. În caz contrar, directorul ASP ameninţă că şi acestea vor avea aceeaşi soartă ca şi laboratorul. Cu toate că ameninţă, conducerea ASP speră că managerul spitalului va găsi cele mai bune soluţii pentru a ieşi din acest impas. Dacă nu va reuşi, Oprişanu susţine că „e un manager acolo la spital care se va descurca, este pus acolo să găsească soluţii, dacă nu va fi înlocuit”. Spălătoria şi blocul alimentar al unităţii spitaliceşti se află în această situaţie de ani bun, iar acest lucru îl face pe directorul ASP să afirme că nu mai poate tolera ca acestea să funcţioneze sără norme.
Dacă nu reuşesc să se descurce singuri, reprezentanţilor spitalului li se recomandă să îşi caute parteneri din afară. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Omagiu adus lui Luchian printr-un concurs de pictură
Încă o sărbătoare de prim rang: Ziua Mondială a Zonelor Umede
Directorii trebuie să îşi trimită profesorii la perfecţionare
Schimbarea deciziilor de titularizare creează şi surprize
Primarii sunt responsabili iar prefecţii controlează şi amendează
Ministrul David s-a întâlnit cu prefecţii şi a pus accent pe organizarea alegerilor
România poate susţine actualul deficit de cont curent
Întrevedere a ministrului afacerilor externe cu experţi ai etniei rome
Comentariul comentariilor (XL)
(Ioan Rotundu)
O oferă de menaj bănoasă full
Horoscop
Câţi bărbaţi pot sta în jurul unei femei?
Cociorva, veriga scandalului dintre Câmpanu şi Huţuleac
Este mesajul cu care Flutur îi atrage de mânecă pe Sorescu
Transportatorii fac viaţă grea municipalităţii
Recompense pentru cei care s-au îngrijit de monumentele istorice
O nouă piaţă en gross pentru comercianţii botoşăneni
Peremiştii îşi vor sorta atent candidaţii pentru alegeri
O(stafie) dă cu abuzul peste Flutur
Turul cicliştilor va lua startul de la Botoşani
Daniela Popa vine la Botoşani
Program TELE’M Botoşani
Viceprimarul care s-a îngălbenit de tot
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog