Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Europarlamentare
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1191
De la 07 Ianuarie 2003
76573008

Prima înfrăţire dintre România şi Canada a fost consfinţită de Botoşani

  • 23 October 2007, 23:00
În perioada 13-20 octombrie o delegaţie oficială a Primăriei municipiului Botoşani, condusă de primarul Cătălin Flutur a vizitat oraşul Laval din Canada. Vizita vine ca urmare a invitaţiei primarului oraşului canadian Gilles Vaillancourt şi a avut ca scop semnarea protocolului de înfrăţire între cele două oraşe. Demersul a fost iniţiat în vara acestui an la Botoşani, când o delegaţie oficială din Laval a vizitat municipiul nostru. Protocolul a fost semnat de primarul Flutur din partea municipiului Botoşani şi de primarul Gilles Vaillancourt, din partea oraşului Laval.
Ceremonia a avut loc în sala de consiliu a primăriei Laval, ceremonie la care au participat şi excelenţa sa Elena Sava Ştefoi, ambasadorul României în Canada. Primarul municipiului şi membri ai delegaţiei botoşănene au semnat în cartea de onoare a oraşului Laval. Actul semnat cu această ocazie prevede facilitatea relaţiilor dintre cele două administraţii, informarea reciprocă în domeniul economic, schimburi de expertize de utilitate publică în domeniul ecologic, al dezvoltării economice şi culturale.
Cu ocazia acestei vizite, Flutur i-a fost înmânat primarului Gilles Vaillancourt o scrisoare oficială prin care a fost invitat să viziteze municipiul Botoşani în prima parte a anului viitor. „Sperăm să avem alături de noi delegaţia de la Laval în primăvara anului viitor, în luna aprilie, chiar de Ziua Oraşului Botoşani. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Din delegaţia botoşăneană, formată din 12 persoane, au mai făcut parte viceprimarul Romulus Eram, consilierii locali Manela Zarug şi Mihai Ştefan, Doru Floareş, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, George Lazăr, directorul cotidianului Monitorul de Botoşani şi Corneliu Dumitriu, artist plastic.
Delegaţia a fost însoţită de un grup de cadre didactice şi elevi ai Liceului „Grigore Antipa”, condus de profesor Mărioara Popa, directorul liceului. Vizita lor a fost efectuată ca răspuns la invitaţia Colegiului Andre Grasett din Montreal. În cadrul vizitei delegaţia botoşăneană a avut numeroase contacte cu membri ai executivului Primăriei Laval, a vizitat societăţi economice, instituţii culturale şi de învăţământ, a participat la slujbe religioase la două biserici ortodoxe din Laval şi Montreal şi au întâlnit un număr mare de Români, chiar din Botoşani, care s-au stabilit în această pare a Canadei.
„Am convenit şi voi face propunerea în Consiliul Local ca o stradă sau un parc din Botoşani să poarte numele Laval, cum şi ei vor da numele unei străzi din Laval „Botoşani”. Vom deschide la nivel de Botoşani o galerie în care permanent să avem schimburi culturale”, a declarat primarul municipiului Botoşani. Cei din Laval sunt interesaţi şi de schimburi economice, mai ales în producţia din alcool. Sunt interesaţi de vin, votcă, deoarece aceste produse sunt foarte scumpe în Canada.
De menţionat că înfrăţirea Botoşanilor şu Lavalul canadian este prin înfrăţire de acest fel dintre o localitate din România şi una din Canada. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Popescu muşcă, dar cu colţii altora
Prefectul a rezolvat o problemă socială de prim rang
tot mai aproape de adeverinţele necesare recalculării pensiilor
Inaugurare de drum, pe o ploaie torenţială
Proconsul va concerta la Botoşani
Flutur s-a hotărât pe cine să susţină la europarlamentare
Ţâbuleac vrea ca ministrul David să scoată Apa Grup din impas
Conţac recunoaşte că Programul SAMTID a eşuat
Metehne miliţieneşti, în vremuri poliţiste
Ioan Rotundu
Cheeky Girls la un pas de căsătorie în ”Happy Hour”
Comunicat de presă
Horoscop
Scârba de secretară
Lista candidaţilor PLD la europarlamentare
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 24 octombrie
Are 25 de ani, este ambţioasă şi poate vinde orice
Şase copii vor participa la etapa naţională „Floare de colţ”
Oprişanu renunţă la aparatul de radioterapie profundă pentru ceva mai modern
aparat de 80 miliarde lei pentru tratarea canceruluio nouă secţie de oncologie
Populaţia şcolară e în scădere
Şcoala nr. 17 rămâne pe podium, la educaţia rutieră
Agenţii economici instruiţi cu privire la bolile profesionale
Încă trei şcoli recepţionate
Lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă