Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Aniversări
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11907
De la 07 Ianuarie 2003
122897556

Primari care-şi fac geamantanele, primari care rămân

  • 9 November 2007, 23:00
Deoarece raportul de forţe din Parlamentul European va reprezenta un indiciu important, naţional şi local, despre procentajul cu care se vor prezenta partidele politice la vot anul viitor am încercat să luăm pulsul la zi al “politichiei” de pe axa Băluşeni – Frumuşica încercând să anticipăm, într-un fel, cam cum vor sta lucrurile la anul deşi, suntem convinşi, surprizele spectaculoase nu vor întârzia să apară.
La Băluşeni, cea mai nordică localitate a amintitei axe, primarul PNL Dinu Câşlaru pare încă bine înfipt în scaun deşi, ca şi omologii săi din Copălău şi Prăjeni, se află în fruntea primăriei la cel de-al treilea mandat. În sprijinul său vin amplele lucrări de reabilitare a drumurilor, podurilor şi mai ales a şcolilor locale în care s-au investit sume frumuşele, cu rezultate pe măsură. Dar există suficiente voci care afirmă că eforturile fostului profesor de rusă sunt îndreptate spre revenirea sa la catedră, localnicii şi consilierii locali intenţionând să pregătească şi în această comună, după foarte mulţi ani, schimbarea.
Rămâne ca cei care pregătesc debarcarea să găsească pentru Câşlaru un contracandidat pe măsură, avându-se în vedere că rădăcinile actualului edil sunt deosebit de puternice şi el este chiar apreciat sincer de cetăţeni pentru ceea ce a făcut, principalii săi susţinători fiind cei din localitatea Draxini, care fac cărţile cam la toate alegerile. Băiat muncitor şi aflat mai tot timpul pe drumuri, viceprimarul Vasile Nechifor nu pare să reprezinte un pericol pentru “baştanul” Câşlaru, care are în plus un susţinător redutabil în persoana noului secretar al primăriei, fost cadru militar.
Lucrurile stau cu totul altfel în comuna Coşula, una dintre cele mai noi de pe harta judeţului, unde caracterul de luptător şi de gospodar al primarului PSD Mircea Acatrinei îl clasează încă de pe acum în fruntea topului viitorilor candidaţi. Aflat la primul său mandat într-o comună care, în urmă cu patru ani nici măcar nu exista, primul edil al localităţii a început să reabiliteze drumurile locale, a pus mâna, la propriu, pe lopată, pentru repararea zonei situate în preajma Mănăstirii Coşula, a obţinut fonduri pentru transformarea Casei Ecumeneşti într-un punct turistic de atracţiei europeană.
În plus, a transformat zona din jurul monumentului într-un mic părculeţ, a pus osul la ridicarea unei primării cu adevărat impunătoare care, cu tot cu anexe, va fi mai mare decât cea de la Copălău, a contribuit la darea în folosinţă a primului telecentru din comună iar, recent, a obţinut bani pentru electrificarea unui întreg cartier de ţigani, lucru care, în localitatea cu cei mai mulţi reprezentanţi ai acestei etnii din zonă îi va aduce probabil multe voturi.
Din partea viceprimăriţei Elena Nechifor nu pare să vină vreun pericol concret, mai ales că aceasta şi-a manifestat intenţia ca după viitoarele alegeri să se mute din localitate pentru a nu mai fi nevoită să facă naveta. Singurul bau, bau potenţial vine din partea cadrelor didactice, cu care primarul se află în proces de peste un an pentru neachitarea contravalorii transportului profesorilor navetişti.
Probabil că diplomat şi binecrescut, aşa cum este cunoscut, Mircea Acatrinei va sfârşi prin a rezolva şi problema aceasta pe cale amiabilă. Consilierii locali îl apreciază, iar întâlnirile locale ale acestora se desfăşoară, după cum am putut constata, în condiţii mult mai civilizate şi mai aproape de normalitate decât în alte locaţii similare. (B.P.F. – va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Justiţiei a dispus revocarea din funcţie a directorului INEC
Ionut Iftimoaie apare în premieră alături de soţia însărcinată
Anunţ
Bolnavi care au recunoscut că au fost jumuliţi de doctori
cetăţenii recunosc că dau şpăgi la doctori, dar ultimii nu
Tocăniţă bihoreană
Horoscop
Provocare şi răspuns
Suplimentare substanţială de fonduri pentru medicamente gratuite
Oprişanu se consideră priceput în cheltuirea banilor primiţi
Noua conducere are bani de salarii, nu şi pentru tratament sau mâncare
Noi controale la societăţile ce lucrează cu substanţe chimice periculoase
Prins cu permisul de conducere falsificat de instructorul auto
Deţinuţii faţă în faţă cu angajatorii, dar fără tragere de inimă spre muncă
Plictisit de viaţa din familie, un tânăr s-a făcut dispărut
Avertizare meteorologică
Va ajunge deputat europarlamentar PNL
Cumpără apartamentul cu tot cu datorii
Maria Grapini în vizită la Botoşani
Voiculescu va veni la Botoşani să înnoiască mandatul lui Lozneanu
Liberalii au achiziţionat un „primar expirat”
Câmpanu răspunde la atacuri cu epigrame şi pilde
Cadoul de Sf. Nicoale al municipalităţii pentru botoşăneni
Filarmoniştii au primit pian şi se pregătesc de mutare
Patroni verificaţi înainte de reautorizare
Asociaţiile de proprietari cer sprijinul prefectului
Ciuştea crede că liberalii pot fi un pericol
Program TELE’M Botoşani
Aniversare Anca Nicoleta
La mul'
Felicitare cu ocazia aniversării zilei de naştere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog