Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12784
De la 07 Ianuarie 2003
74982824

Primarul Cătălin Flutur a fost premiat şi la Cernăuţi

  • premiat pentru contribuţia adusă la dezvoltarea valorilor româneşti
  • 4 November 2011, 23:00
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a fost distins recent cu un premiu onorant care confirmă implicarea şi contribuţia sa la dezvoltarea vieţii culturale româneşti. Una din preocupările constante ale municipalităţii o constituie fără îndoială conservarea şi promovarea brandului cultural pe care municipiul Botoşani l-a dobândit datorită marilor personalităţi culturale născute pe aceste meleaguri.
Implicarea directă sau ca partener în organizarea unor manifestări culturale de prestigiu naţional şi internaţional reprezintă dorinţa mereu vie de a perpetua în timp această imagine culturală a oraşului.
Premiul pe care primarul Cătălin Flutur l-a primit din partea Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti şi al Primăriei Cernăuţi a fost acordat pentru implicarea sa deosebită în promovarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc în afara graniţelor ţării.
Mai exact, reprezentanţii mai multor centre culturale şi instituţii din România au fost premiate pentru sprijinul acordat la dezvoltarea unor evenimente culturale deosebite de tradiţie de la Cernăuţi, cu scopul conservării şi promovării patrimoniului cultural român, precum şi al păstrării identităţii culturale româneşti în spaţiul cernăuţean.
Este vorba despre tradiţionalul concurs internaţional de folclor “În grădina cu flori multe” şi manifestarea de amploare intitulat㠄Zilele Culturii româneşti la Cernăuţi”. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur s-a implicat direct în organizarea acestor evenimente, contribuind la buna desfăşurare a acestor notabile manifestări culturale.
„Este cert faptul că, şi am mai spus-o până acum şi cu alte ocazii, municipiul Botoşani îşi trăieşte fiinţa prin cultura care l-a clădit.
Dincolo de efortul şi munca pe care le depunem pentru dezvoltarea oraşului prin diferite investiţii, avem datoria şi responsabilitatea să perpetuăm această imagine culturală pe care marile noastre personalităţi născute aici ne-au lăsat-o moştenire.
Vorbim despre relaţii şi înfrăţiri cu alte oraşe de dincolo de graniţe, dar acestea trebuie, înainte ca ele să fie dovedite scriptic, să-şi arate utilitatea în fapt. Astfel de contribuţii pe care le facem ori pe care le primim pot fi un exemplu de înfrăţire cu oraşe care au acelaşi tip de preocupări.
Aprecierea Centrului Bucovinean de Artă, prin preşedintele său, domnul Iurie Levcic, nu poate decît să mă bucure pentru că ea confirmă dorinţa noastră de a contribui la păstrarea identităţii culturale româneşti şi atunci când putem să punem umărul la promovarea şi restaurarea patrimoniului cultural, nu avem voie să ezităm în a fi receptivi”
, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Festivalul „În grădina cu flori multe” a fost organizat pentru prima oara in 2004 de către Iurie Levcic – redactor si realizator de emisiuni la Compania regională de stat de televiziune şi radiodifuziune Cernăuţi, unul din fondatorii şi Preşedintele Centrului bucovinean de artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Cernăuţi.
Organizarea festivalului a fost impusă de necesitatea stringentă de a salva valorile muzicii populare într-o perioadă, când situaţia lăutarilor, rapsozilor, tarafurilor populare care cântă muzică populara autentică se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Anul acesta evenimentul s-a desfăşurat în perioada 8-10 septembrie.
Zilele Culturii Române la Cernăuţi vor avea loc, anul acesta, în perioada 9-11 decembrie şi vor fi organizate de către Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi.
Manifestarea cuprinde Festivalul rapsozilor "Să-mi cânţi cobzar...", Simpozionul "Vatra dulce românească", Târgul meşterilor populari, Expoziţie de fotografie, Spectacole de folclor românesc. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Şi grecii sunt buni la ceva!
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Sos de smântână, pentru vânat
Voronin, despre plecarea lui Dodon
Halal de noi. Vai si amar de tara asta!
Asociatia Magistratilor respinge mesajul dictatorial al preşedintelui ţării
Marea Britanie se pregăteşte pentru eventualitatea dispariţiei euro
Şmecheria tragică cu "Ţinutul Secuiesc"
Igor Ddodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Ambramciuc părărsesc PCRM
ei vor vota alegerea Preşedintelui
Separaţia puterilor, o poveste frumoasă!
Ioan Rotundu
Nu mai dorim paradisuri fiscale. Mesajul e foarte clar
Concursul de la Camera Agricolă, blat curat
Magia cunoaşterii la Şcoala 12 Botoşani
Ţurcanu va continua să schimbe viceprimarii PDL
Sorescu susţine cinstirea memoriei portarului Ion Bordeanu
Riscuri în achiziţionarea anvelopelor second-hand
Botoşani: O suspiciune de meningită meningococică
Funcţionarii din birouri vor contesta comasarea spitalelor
La două luni de şcoală, vin şi rechizitele gratuite
Urban Serv Botoşani
Parteneriatul dintre Eltrans şi Microbuzul – o joacă cu focul
crede Ovidiu Portariuc
Botoşani: Ţurcanu nu înţelege ce s-a întâmplat cu votul în CJ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă