Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27330
De la 07 Ianuarie 2003
122912979

Primarul Flutur nu cedează nici o palmă de pământ

  • 22 January 2008, 23:00
Conflictul iscat între primăriile Botoşani şi Mihai Eminescu legat de graniţa ce le desparte capătă proporţii. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a precizat că nu va ceda nici o palmă de teren fiindcă a investit utilităţi în zona Cătămărăşti. „Cît voi fi eu primar, nu voi accepta ca municipiul să piardă nici o palmă de teren. L-am înştiinţat în scris pe primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă că a făcut abuz de funcţie atunci cînd le-a trimis adrese agenţilor economici din zonă să achite impozitele la comuna pe care o administrează. Îi avertizez pe agenţii economici că dacă vor face acest lucru vor plăti ulterior şi impozitele la municipiu, dar cu penalităţile aferente”, a declarat primarul.
Edilului şef al municipiului Botoşani nu i se pare corect ca preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac să facă front comun cu primarul Gireadă. Aceeasta cu atât mai mult cu cât în mandatul trecut, când la cârma Primăriei Botoşani era colegul său de partid, Florin Egner şi s-a iscat aceeaşi problemă, i-a ţinut partea. „Şi primarul Egner a dat autorizaţii de construcţii în zona respectivă, iar Constantin Conţac i-a ţinut partea. Acum se îndreaptă împotriva Primăriei Botoşani”, susţine Flutur.
Totuşi, ambele părţi implicate în conflict sunt de acord că numai Guvernul ar putea stinge conflictul, dacă ar da o lege care să delimiteze clar linia de graniţă dintre cele două localităţi. Actuala delimitare teritorială datează din anul 1968 şi conform acesteia, primarul comunei Mihai Eminescu are dreptate din punct de vedere legal. La rândul său primarul Flutur are dreptate, argumentul fiind că municipalitatea nu are terenuri şi de-a lungul anilor s-a extins pe proprietatea comunei Mihai Eminescu, fără a se sesiza nimeni.
În schimb, investiţiile în utilităţi au fost suportate de municipiu. În opinia primarului municipiului Botoşani fără aceste investiţii marii investitori nu ar fi putut prospera, astfel încât să constribuie la bugetul de stat. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXXI)
(Ioan Rorundu)
Profesorii încă speră să primească tichete cadou
Profesorii au descoperit plăcerea grevei
Ionuţ Iftimoaie, profesor la liceul ”I.L. Caragiale”
Horoscop
Imaginaţia beţivului
Salată Coleslaw
Asasinii morali ai unei fetiţe
Seminar despre cooperarea transfrontalieră
Onoare pierdută la „Barul Pădurii”
Prefectul inistă să-i fie remisă situaţia primelor
Clădirea Prefecturii începe să rămână fără ornamente
Prefectul Sorescu caută soluţii pentru Casa Sofian
Sediu nou de primărie în Vorona
Conţac l-a aşezat pe Păunescu deasupra lui Dinescu
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 23 ianuarie
O şansă bună de angajare
Românul şi patriotismul pierdut
Organizaţii din Ucraina cer sprijinul APM Botoşani
Cu soarta pecetluită
Ioan Rotundu
Cel puţin 50 de puncte pentru o gradaţie de merit
Înscrierile în clasa I
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog