Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7790 lei
1 USD = 4.3101 lei


Număr accesări
Astăzi:
7446
De la 07 Ianuarie 2003
73326296

Primarul Flutur va continua cu şantierele şi în acest an

  • 11 January 2011, 23:00
Priorităţile pentru anul 2011 ale municipalităţii sunt mari şi, legate în primul rând, de proiectele câştigate cu finanţare europeană. Vor fi finalizate lucrările deja începute şi va începe execuţia lucrărilor unuia dintre cele mai complexe proiecte pe care municipalitatea botoşăneană le-a câştigat cu bani europeni.
Municipalitatea şi-a propus în primul rând să finalizeze lucrările pe care începute anul trecut. „ Vom inaugura în primăvară lucrările de reabilitare a Ambulatoriului de la Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe, proiect finanţat în cadrul POR, şi tot acolo anul acesta vom începe lucrări pentru reabilitarea parcului din curtea unităţii. În vară vom finaliza lucrările cuprinse în proiectul de reabilitare a Centrului Istoric, un proiect foarte important pentru oraşul nostru, finanţat în cadrul programului PHARE CES 2006 şi tot în acest an ne propunem să finalizăm lucrările cuprinse în proiectul Reabilitare şi Modernizare străzi urbane în municipiul Botoşani, în valoare totală de peste 43 milioane lei, finanţat în cadrul POR 2007-2013, Axa 2.1. Sunt proiecte generoase pe care nu am fi reuşit să le realizăm cu bani de la Bugetul Local” a declarat primarul Cătălin flutur.
Pe de altă parte, cu siguranţă obiectivul cel cel mai complex pentru care vom demara execuţia lucărilor în 2011 este Planul Integrat de Dezvoltare Urbană cu cele 5 proiecte finanţate în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 1.1 Cele 5 proiecte sunt: „Reabilitarea şi modernizarea străzilor inelului principal de circulaţie din municipiul Botoşani”, „Modernizarea şi reabilitarea acceselor pietonale şi carosabile precum şi iluminat arhitecural în municipiul Botoşani”, „Reabilitarea şi modernizarea parcurilor şi a spaţiilor verzi precum şi reabilitarea şi modernizarea iluminatului ornamental aferent acestora în municipiul Botoşani”, „Reutilizare clădire în scopul transformării în Centru Social în municipiul Botoşani” şi „Creşterea Siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune urbană a municipiului Botoşani prin achiziţionare de echipamente specifice şi amenajarea unui centrul de supraveghere”.
Tot de o importanţă deosebită este şi proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028” în scopul conformării la legislaţia de mediu şi a creşterii eficienţei energetice”, în valoare de 193.671.284 lei, finanţat în cadrul POS Mediu Axa 3.
„Vorbim de proiecte în valoare totală de aproape 80 de milioane lei, bani europeni cu care vom putea dezvolta oraşul în continuare. Nu vom scăpa de şantierele din oraş nici în acest dar e un lucru bun pentru că asta înseamnă că se lucrează. Îmi cer încă o dată scuze faţă de botoşăneni pentru disconfortul pe care îl vom creea însă trebuie să fie convinşi că odată finalizate aceste lucrări, vor fi mulţumiţi de cum va arăta oraşul” a declarat primarul Cătălin Flutur. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Măsuri pentru prevenirea apariţiei febrei aftoase
Primarul de Pomârla a demisionat de la şefia partidului
Întâlnire între liderii PSD, PNL si PC
Ţigări de contrabandă „dibuite” de jandarmii botoşăneni
Dacă este aşa, atunci sunt mândru!
A obligat BRD să plătească amenda în sumă de 5 milioane de euro
Crin – omul care a întinat simbolul purităţii
Ioan Rotundu
Pentru Botoşani, un sistem de sănătate subfinanţat
Fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, destituit din Poliţie
După ce s-au pricopsit cu spitalele, acum caută fonduri
Protecţia Copilului încă mai aşteaptă organigrama
Cartiere întregi din Botoşani lăsate fără încălzire
Cam la ce posturi mai râvnesc şomerii
5.000 de cereri de cetăţenie maghiară înregistrate într-o săptămână
cele mai multe la Miercurea-Ciuc si Cluj
Pescarii români umiliţi de cei ucraineni
Horoscop
Bancul zilei: Papagalul surpriză
Dar cu identitatea ce facem?
Rusia preferă haosul. Se va sinucide PCRM?
Caricatura zilei: Maraj politic din interes
Preşedintele Ţâbuleac refuză să demisioneze
circ şi politică la Consiliul Judeţean Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă