Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11632
De la 07 Ianuarie 2003
122871699

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a fost retinut de procurorii DNA

  • 3 March 2015, 23:00
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu (PSD), a fost retinut marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar ce vizeaza finantarea ilegala a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti de catre Consiliul Local. Iulian Badescu a fost audiat la DNA aproximativ 7 ore, inainte de a fi retinut. Iulian Badescu a fost scos cu catuse din sediul DNA Ploiesti dupa aproximativ 7 ore de audieri si dus in arestul Politiei Prahova, informeaza Mediafax.
La putin timp dupa emiterea ordonantei de retinere, primarul a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta din oras.
Managerul spitalului, Alexandru Baloi, a declarat, pentru Agerpres, ca primarul se afla la Unitatea de Primiri Urgente pentru evaluarea starii de sanatate, iar in urma investigatiilor se va decide daca acesta va fi internat.
Procurorii DNA au facut, marti dimineata, perchezitii la sediul Primariei din Ploiesti, dar si la domiciliul primarului.
La iesirea de la DNA, Iulian Badescu a negat orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul. El a spus ca este nevinovat si a respins toate acuzatiile care i se aduc de catre procurori.
La ora transmiterii acestei stiri, la DNA Ploiesti sunt audiate in continuare secretara Primariei municipiului Ploiesti, Oana Iacob, si una dintre juristele institutiei, Iulia Alexandru.
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a declarat, marti, inainte sa intre la audieri la DNA Ploiesti, ca acuzatiile din dosarul finantarii echipei Petrolul Ploiesti i se par aberante si ca, probabil, "domnul Capra a fost presat sau sfatuit, din arest, sa dea declaratii impotriva sa.
Badescu a fost adus, marti, in jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploiesti, cu o masina a Directiei Nationale Anticoruptie. La intrarea in sediul institutiei, Badescu a catalogat drept "o aberatie" acuzatiile care i se aduc, si anume trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita.
Iulian Badescu a mai spus, marti dimineata, ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra. "Probabil ca domnul Capra ( Daniel Capra - n.red.), de acolo din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon circula de mult timp in piata ploiesteana", a afirmat Iulian Badescu.
Primarul a mai spus ca "toata aceasta poveste se pare ca a pornit de la o directoare care a plecat din Primarie, ea fiind cea care a refuzat sa semneze documentele". "In calitatea ei de director economic, a depus o plangere in prima instanta pe acest lucru."
Badescu a precizat ca acest dosar este de mai bine de un an si sase luni in ancheta la DNA, aratand ca a fost chemat de catre anchetatori o singura data sa dea declaratii in calitate de martor. "Se pare ca documentele Curtii de Conturi, vizavi de fostul contract incheiat de domnul Volosevici (n.r. - fostul primar al municipiului Ploiesti Andrei Volosevici), nu sunt luate in calcul, si sunt luate in calcul astazi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a mai aratat Badescu.
Edilul a subliniat ca aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocati de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Orez aromat
Bancul zilei: În oglindă
Horoscopul zilei
Nedumeriri crestine despre ora de religie
Prognoza meteo pana pe 15 martie
Fenomenul „Gheorghe Şincai”
Ioan Rotundu
Răzbunarea executorului judecătoresc Ionuţ Temneanu
Ioan Rotundu
Botoşani: Şi PSD Botoşani are „faliţii” săi profesional
Ioan Rotundu
Ce spunea Basescu despre denuntatorii lui Nastase si ce spune despre denuntatorii lui Udrea
Trei nume vehiculate pentru functia de procuror sef DIICOT
Cine i-ar putea lua locul Alinei Bica
Romania - ultima in UE la reciclarea gunoiului din orase
Bulgarii si ungurii, mult peste noi
Presa rusa il apara pe presedintele Putin in fata "campaniilor de defaimare" ale Occidentului
dupa asasinarea lui Boris Nemtov
Ion Iliescu, aniversat la Ateneul Roman
Ma simt bine mersi, ca de la trei ori 25
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog